o alunita diagnosticata ca fiind melanom malign

11-04-2011
ca_melya
Nu este medic/terapeut
ca_melya
Am 29 de ani si problema mea e o alunita(era ca o pata maronie, care cu timpul a devenit rosie, face uneori cojite si f rar imi provoaca mancarimi si s-a marit exagerat de mult, a ajuns sa aibe 3 cm lungime si 1, 3 cm latime) pe care o am din copilarie si caruia nu i-am dat deloc importanta pana acum o saptamana.nu m-a speriat faptul ca si-a schimbat forma si culoarea, mai ales dupa sarcina de acum 2 ani pt ca am zis ca e normal sa creasca atata timp cat am crescut si eu, dar vazuta de cativa dr dermatologi din buzau si focsani si in urma unei dermatoscopii a fost diagnosticata ca fiind melanom malign.
pt investigatii mi-au fost recomadati mai multi medici renumiti din capitala de la sp.elias dar in acelasi timp mai multe persoane cu care am intrat in contact m-au sfatuit sa nu merg la un dr renumit gen profesor-doctor din cauza faptului ca sunt f ocupati si nu acorda timp suficient corespunzator fiecarui pacient, asa ca dupa lungi cautari pe net am decis sa merg la un consult la o dna dr.de la sp.colentina.zis si facut, dar si dansa mi-a confirmat diagnosticul pe care il aveam pus in urma dermatoscopiei.acum a ramas ca maine dimineata sa imi scoata alunita chirurgical la sp.colentina...am emotii mari pt ca imi e f frica de interventie si in al 2-lea rand mi-e frica de rezultatul biopsiei
daca ati trecut prin asa ceva, va rog astept pareri si poate si cateva incurajari.pt ca ma sperie gandul ca voi fi anesteziata doar local si voi auzi si vedea tot ce imi vor face, gen:bisturiu...taie...coase...
17 comentarii
1
12-04-2011, ora 09:49
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna dimineata,
linisteste-te..o prietena de-a mea si fiica ei-au fost in aceeasi situatie SI ACUM SUNT F. BINE.

NU vei auzi NIMIC..totul va fii ok..iti tinem pumnii,
dorim sanatate si s-auzim de bine.

O ZI BUNA sa ai!
0
12-04-2011, ora 18:10
ca_melya
Nu este medic/terapeut
ca_melya
multumesc pt incurajare!
gata...am scapat.
nu a fost asa rau cum ma asteptam eu.am simtit doar intepaturile de la anestezie, in rest nimik.
au fost dragute doamnele dr., m-au tinut de vorba si nu a durat mai mult de 15 min...
m-am cerut acasa, pt ca am un bebe mic pe care nu-l puteam lasa prea mult singur, asa ca ma simt super bine, nu ma doare nimik inca, ba chiar am si facut un pic de treaba prin casa...bine, in limita a ceea ce mi-a zis dna dr.
asa ca oricine are o alunita care si-a schimbat forma si culoarea, nu stati cu ea asa, mergeti la un dr dermatolog...ca nu e de glumit cu ele!
multa sanatate la toti si sarbatori fericite!
1
12-04-2011, ora 21:07
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna seara draga mea,
MA BUCUR ca ai avut curaj si ca ti-e bine in continuare.DAR, incearca sa NU faci multa munca macar cateva zile...stii, ?..sa nu-ti para rau...
ai pt ce si cine sa "lupti" si esti fff tanara.

Sa-ti traiasca copilasul, iar tie iti doresc un Paste fericit- alaturi de toti cei dragi tie...sanatate.

O seara buna.
0
12-04-2011, ora 21:57
ca_melya
Nu este medic/terapeut
ca_melya
multumesc din nou lucia...paste fericit!
1
30-01-2012, ora 17:52
FOR_LIFE
Nu este medic/terapeut
FOR_LIFE
Felicitari bine ca ai trecut de acest pas groaznic ca_melya...

Totusi aceeasi problema o are si tatal meu care la fel ca si tine s-a operat de la o alinuta destul de maricica aflata pe spate(sindromul comun barbatilor peste 50 de ani ma refer ca pozitie a acestora), il tot manca spatele dar prima data nu realiza de unde provine aceasta mancarime, pina cand a rugat-o pe maicamea' sa se uite mai atent.toata mancarime provenea de la aceasta alunita care era un pic rosiatica la un moment dat cu putin sange, iar dupa 3 zile revenise la normal.Auziind de cat sunt de periculoase aceste alunite am mers la doctor acesta din prima spunand-ui ca este un melanom malign...foarte sec in fata, fara nici un fel de sprijin moral totusi eu zic ca este destul de periculoasa.Operatia a decurs bine a fost extirpata cu accea zona de singuranta...acum asteptam rezultatul biopsei, vreau sa mentionez ca inca din a 3-a zi de la operatie tata sta cu o seringa un fel de drenaj pentru a se mai scurge sangele...dar nu inteleg de ce nu l-a cusut.

Asta vroiam sa te intre ca_melya dupa operatie ce ai facut ai urmat un tratament..anumite terapii sau metode care sa concretizeze boala..nu stiu intreb ca oricare nestiutor de aici.
0
30-01-2012, ora 18:34
FOR_LIFE
Nu este medic/terapeut
FOR_LIFE
Am aflat in discutia pe care am avut-o cu el ca aceea drena este de fapt o metoda chirurgicala...D-na doctor explicand-ui 2 metode clasice pentru extirmare unor asemnea tumori: astfel in exemp tatalui meu exitirparea s-a facut adanc pina la muschi si in lateral destul de mult (incadrandu-se aceea zona de siguranta).pentru a nu a se recurge la astuparea ranii cu o noua grefa luata dintr-o anumita zona a pielii dansa a unit rana lasand un mic orificiu...prin care curge putinul sange ramas.Dpcv de vedere chirurgical la ceea de a 3-a zi operatia a evoluat destul de bine...asteptam rezultatul biopsiei...care ne ingrijoreaza destul de tare...melanomul reprezinta o probl destul de grava...dupa ce am citi pe toate forumurile.
1
06-12-2017, ora 19:33
Georgiana33
Nu este medic/terapeut
Georgiana33
Bună seara, am văzut ca nu s*a mai scris demult aici.Ca_melya ești bn?Am fost și eu la dermatologie și mi*a zis ca trebuie sa scot o alunița pt ca arata ingrijorator.Aștept biopsia.Nev pigmentar atipic 7 mm. Ar putea fi melanom malign în faza avansata?Știe cineva?Mulțumesc!
0
30-11-2018, ora 12:52
Dori02
Nu este medic/terapeut
Dori02
Si eu am scos o alunita si la biopsie a iesit carcinom bazocelular..ce ati mai facut..ati primit rezultate la biopsie..cum va mai simtiti?
0
07-12-2018, ora 14:13
mandp
Nu este medic/terapeut
mandp
@Georgiana 33

Buna ziua ! Cu rezultatul la biopsie, te duci la medicul dermatolog, si ii arati acest rezultat, ca sa stie ce va face in viitor ! Si urmezi sfaturile medicului curant !
0
07-12-2018, ora 14:16
mandp
Nu este medic/terapeut
mandp
@Dori 02

Buna ziua, ai fost cu rezultatul biopsiei la medicul dermatolog ? Ce ti-a recomandat ?
0
20-12-2018, ora 23:41
Dori02
Nu este medic/terapeut
Dori02
Da..am fost si mi.a recomandat doar supraveghere...insa sunt destul de confuza, desi si chirurgul care m.a operat a zis acelasi lucru..ca trebuie supravegheat..oare sunt suficente aceste controale doar?
1
27-12-2018, ora 03:31
mandp
Nu este medic/terapeut
mandp
@Dori02.

Buna seara, imi cer scuze ca va ras[und asa de tarziu! Eu v-as sugera sa luati blocul de parafina de la clinica unde v-ati operat, si sa mergeti cu el la un alt medic anatomopatolog, pentru a doua parere! Dupa ce va face si a doua biopsie, va trebui sa duceti blocul de parafina, inapoi la clinica unde v-ati operat ! Si ar fi bine sa faceti si un PEt CT unde se poate scana toata imaginea corpului, in cazul daca iese ceva rau la al doilea examen histopatologic ! Sunteti din Bucuresti ?
0
31-01-2020, ora 20:01
Costin94
Nu este medic/terapeut
Costin94
Melya ce faci esti bine?
0
11-07-2021, ora 01:02
ca_melya
Nu este medic/terapeut
ca_melya
Buna seara! Îmi cer scuze că am fost absenta atâta timp.Nici nu știam că mai este activ acest cont.
Au trecut atâția ani de la primul meu mesaj aici.Am trecut prin multe din cauza acelei alunițe dar..sunt bine.
După ce mi-a sosit biopsia care a confirmat că am melanom malign Clark IV, au urmat alte investigații la Fundeni.In urma investigațiilor a urmat o operație de a scoate 2 ganglioni(unul era în metastaza).Rezultatul biopsiei la rece a acelui ganglion a fost "suspiciune de metastaza, al doilea rezultat al biopsiei al aceluiași ganglion a fost că este curat.
Intrasem în dubii, nu știam ce să cred așa că mi-am cerut lamele cu probele pt a repeta analiza lor și în altă parte(Turcia).
In 3 zile, medicii din Turcia mi-au confirmat metastaza.Imediat m-au băgat în operație pt a îmi îndepărta tot lanțul ganglionar de pe piciorul drept.Am avut noroc a din 19 ganglioni scoși doar 1 a fost în metastaza.
Bineînțeles că a urmat tratamentul cu Interferon timp de 1 an de zile, pet ct-uri la fiecare 4-6 luni, ecografii, radiografii aproape lunare, analize lasange din 2 in 2 luni..timp de 5 ani
Totul a decurs bine, am răspuns bine la tratament.Nu a mai reapărut nimic până acum dar totuși stau mereu cu frica.
In fiecare an merg la control si mă feresc de soare.
Va doresc multa sănătate tuturor!
0
20-08-2021, ora 19:35
Lavi33
Nu este medic/terapeut
Lavi33
Ca_melia Slava Domnului ca ești bine as vrea sa vb mai multe dacă ești de acord.
0
20-08-2021, ora 20:36
ca_melya
Nu este medic/terapeut
ca_melya
Buna seara! Da, nici o problema, va stau la dispoziție!
0
20-08-2021, ora 21:11
Lavi33
Nu este medic/terapeut
Lavi33
Putem vb pe Messenger sau pe mail mai detaliat te rog?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.