O fi pitiriazis rozat?

16-07-2020
AlinX
Nu este medic/terapeut
AlinX
In urma cu vreo 3 luni - mi-a apărut o pata în zona abdominala, urmata de 2 pete mai mici. Inițial am crezut m-am agățat de ceva si nu s-a vindecat - pentru ca arata ca o julitura, dar văzând ca nu se vindeca - după câteva săptămâni de la apariție (posibil și o luna) - am decis sa merg la Dermatolog. Intre timp mi-au mai apărut vreo 5 pete: o inflamație în zona intima și 4 pete pe piept - dar acestea din urma aveau un aspect superficial la momentul respectiv (semi-transparente - ca niște iritații superficiale). Nu aveam dureri sau mâncărimi - d'aia mi-a fost ușor sa le ignor. In urma examinării dermatologice - mi s-a recomandat Travocort, un unguent recomandat pentru 2 săptămâni (dimineața si seara). Inițial am crezut ca funcționează - pentru ca inflamația din zona intima a dispărut în mai pun de 2 zile. Din păcate - nu pot sa spun același lucru despre celelalte pete, ba mai rău - cele de pe piept au căpătat un aspect proeminent (la fel ca și cea din zona abdominala - arata ca niște julituri), ba mai mult - în ultimele 2 luni (cam 3 luni de la apariția primelor pete) - s-au înmulțit semnificativ. Mi s-a recomandat sa prelungesc tratamentul cu Travocort - dar și după o luna de folosire - nu pot sa zic ca am observat rezultate pozitive. Excepție find inflamațiile - care într-adevăr au dispărut. Am adăugat mai jos niște poze făcute azi...

https://imgur.com/a/9LNEnYr
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns