o intrebare
Am auzit ca nu trebuie sa treaca mai mult de 12 ore de cand se ia pastila(anticonceptionale)Dar pe prospect spune ca daca ti-ai fixat o ora trebuie sa le iei la ora respectiva in fiecare zi.Daca e asa trec mai nult de 12 ore.Eu de exemplu le iau la 9/9;30 dimineata in fiecare zi. E vreo problema?
2 comentarii
Este foarte bine sa va alegeti o ora convenabila si sa o respectati in fiecare zi. Regula celor 12 ore se refera la altceva, si anume la timpul in care, IN CAZUL UITARII mai sunteti protejata. Aplicatie in cazul dv: daca uitati sa luati intr-o zi pastila la ora 9 sunteti inca sub efectul pastilei din ziua precedenta pana la ora 21. Deci, ora 21 este ultima ora in care, daca va aduceti aminte, puteti lua pastila din ziua respectiva.
am si eu o problema...am 20 ani si diabet si am cerut sfatul diabetologului pt AC...m-a dus la un endocrinolog de la centrul de diabet; aceasta persoana a fost destul de recalcitranta si m-a tratat ca pe un copil care vrea o pastila...trebuie sa mentionez ca nu sunt necunoscatoare in domeniul medical, sunt genul care stie ce inseamna betametazona sau pronunta corect metoclopramid smile in fine, endocrinologul mi-a dat o reteta de mercilon. Iau aceste pilule de aproape un an si nu am avut neplaceri majore, dar am niste nelamuriri si o intrebare mai urgenta. 1 : mercilonul este o pilula combinata sau mono pe baza de estrogen? 2: cum actioneaza efectiv hormonii feminini in cazul contraceptiei(procesul mai tehnic explicat). Acum problemele : 1: sunt la mijlocul foliei (11 zile de cand iau) si mi-a venit ciclul; nu este doar spotting, curge mult si am si dureri un pic.mentionez ca sunt racita si am luat paracetamol, aspirina, tussin forte si mucosolvan comprimate (nici una nu ar trebui sa interactioneze conform prospectelor).Ce sa fac? sa iau in continuare pilulele? sa ma opresc si saastept pana la urmatorul ciclu? Are legatura raceala? 2: de ceva vreme imi vine ciclul cu cateva zile inainte sa termin pilulele. teoretic ar trebui sa-mi vina dupa ce le termin, in cele 7 zile de pauza, dar de multe ori imi vine in ziua 18-19.De ce se intampla asta? este concentratia prea mica de hormoni?si daca da, ce alte pilule sunt bune pt mine, ca diabetic si fumator? Scuzati pentru fluxul de intrebari si pt eventuala lipsa de coerenta :P
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Anticonceptionale
- 1Sângerări la schimbarea anticoncepționalelor
- 1Clobetazol unguent
- 2Anticonceptionale pt amanarea menstruatiei
- 1Alcool si anticoncepționale
- 1Sunt pe Diane 35 dar ciclul nu vine
- 1Pastila de a doua zi ellaone
- 1Mercilon menstruație?
- 2Întrerupere anticoncepționale
- 0Nu se mai găsesc contraceptive orale Rigevidon