o rugaminte catre dna Dr. Husar-Sburlan Ioana Alexandra

18-04-2018
CR.SZ.
Nu este medic/terapeut
CR.SZ.
Buna ziua, stimata doamna doctor,

De mai bine de un an de zile am din cand in cand, durere IN PARTEA DREAPTA sau IN PARTEA STANGA - cateodata chiar IN zona de MIJLOC a partii drepte/ stangi, cateodata FOARTE PUTIN MAI SPRE SPATE;
Durerea nu este intensa ci mai degraba ca o fierbinteala interna in acea zona cu un pic de durere si apare fie la ceva timp dupa masa (o ora jumatete – doua), fie asa din senin in timpul zilei, altadata daca sunt stresata sau obosita;
- cateodata ma balonez destul de tare tot asa la o ora - o ora jumatate dupa masa si simt ca balonarea ar fi cateodata in stomac, cateodata in partea dreapta, cateodata in patrea stanga;
- cateodata balonarea in partea dreapta sau stanga e insotita de acea durere descrisa mai sus;
Am facut anul trecut electroforeza proteinelor serice (Ser / Hydragel - electroforeza in gel de agaroza), cu urmatoarele rezultate:
- Albumina% - 62 % - 53.8 - 65.2
- Alfa 1 gl% - 1.4 % - 1.1 - 3.7
- Alfa 2 gl% - 13.4 % - 8.5 - 14.5
- Beta gl% - 12.1 - 8.6 - 14.8
- Gamma gl% - 11.1 % - 9.2 - 18.2
- A/G - 1.63 - 1.2 - 2.23

Credeti ca ar putea fi o afectiune hepatica ? sau la pancreas ? sau la intestinul gros ?
Mii de multumiri pentru ajutor !
2 comentarii
0
03-05-2018, ora 11:28
drakos
Nu este medic/terapeut
drakos
Am vazut ca e directionata intrebarea insa se pare ca dna doctor nu e pe aici.

Durerile astea abdominale cu localizare variabila par de tranzit intestinal, colon iritabil. Mai ales ca se asociaza cu balonarea. Uneori simpla balonare creaza distensia anselor intestinale cu durere.
Simptomele apar dupa mese mai grele, adica cu mai multe grasimi (branza mai grasa, smantana, carne grasa etc)? Puteti incerca macar cateva zile o mancare mai tip regim: mai putine grasimi, orez, branza de vaci mai lite. Daca simptomele nu mai apar ar putea fi un sdr. dispeptic biliar - digestie incompleta.
Nu ati precizat cum e scaunul, dar mai ales daca tinde sa fie mai rar si tare, va recomand sa consumati mai multa apa, vegetale.

Nu ar fi rau sa faceti si o ecografie abdominala cu atentie pe aspectul ficatului si cailor biliare. Ideal un consult la un gastroenterolog. Si atentie la alimentatie.
0
04-05-2018, ora 13:40
CR.SZ.
Nu este medic/terapeut
CR.SZ.
Buna ziua,

De regula mesele sunt bine proportionate, consum rar branzeturi, branzeturi grase si mai rar, foarte rar smantana sau carne grasa.
Sunt cazuri in care aceleasi simptome le am si daca mananc de exemplu ceva mai usor, chiar si de la o salata (rosii, castraveti, ceapa) si o felie de paine.
Am observat ca simptomele nu difera de la un anumit gen de alimente consumat la altul ci cate o data ma simt rau daca mananc un anumit gen de mancare, alta data ma simt bine chiar daca si ingredientele si cantitatile sunt aceleasi .
Scaunul de regula e zilnic, rar la doua zile, iar consistenta e data in fuctie de alimentele consumate.

Multumesc !
Adaugă un comentariu / răspuns

06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici