Oare se incarneaza?

31-05-2012
nnn1
Nu este medic/terapeut
nnn1
Buna ziua! De ceva timp am observat ca pielea din jurul degetului mare de la piciorul stang a inceput sa se inroseasca ( si sa se umfle putintel). Am mai avut o unghie incarnata de 2 ori la piciorul drept, dar niciodata la stangul. Cand merg nu ma doare absolut deloc, dar daca apas pe acea zona simt...o usoara durere (suportabila). Imi tai unghia drept de ani buni de zile si niciodata nu am mai observat aceasta 'mica schimbare', imi este foarte teama sa nu mi se intample si la acest picior si sa fiu nevoit sa trec iarasi prin niste chinuri nefolostioare. Spal zona cam de 2 ori pe zi si o dezinfectez cu betadina cam o data pe zi. Ce alt ceva as putea face pentru a preveni aceasta nenorocire. Va rog sa ma ajutati!
1 comentarii
0
11-07-2012, ora 21:56
senateo
Nu este medic/terapeut
senateo
Solutia salvatoare fara operatie
1. Se decupeaza un mic V la mijlocul unghiei pentru a scade tensiunea la extremitati.
2. Se inmoaie unghia in apa calda cu sare (eu am pus si detergent).
3. Si acum partea interesanta: Se va pili toata suprafata unghiei cu o pila de unghii eficienta (sau raschetati cu un cutter). La nevoie se continua si in zilele urmatoare, pana se face cat mai subtire si suportati.
Peste cateva zile veti simti ca a disparut durearea din extremitati.
Nu taiati unghia sub nici o forma. Lasati-o sa creasca. Asteptati sa iasa colturile afara, pentru ca mai apoi sa taiati patrat, nu rotund.
Expicatia: Pilind suprafata, informatia de crestere a unghiei se modifica si atunci partea din lateral tinde sa acopere partea pilita.
Si eu eram programat la operatie dar am scapat de problema si de dureri cu aceasta metoda.
Adaugă un comentariu / răspuns