Obezitate la 1an si 8 luni?

23-02-2012
elenaelenaelena
Nu este medic/terapeut
elenaelenaelena
Buna ziua, fetita mea este inaltuta are 85 cm si 13kg 800 este cam grasuta, mananca foarte mult lapte si mai putina mancare, bea aproximativ 750 mll lapte ziua si noaptea, pana la 1, 5 ani i-am dat lapte nan, acum ii dau de 2 luni lapte de vaca la dorna cu 1, 5 % grasime, cu gandul sa nu mai prefere atat laptele de aceea i l-am schimbat si tot asa mananca.
Nu stiu ce sa fac, nu stiu daca este prea grasa si daca va slabi in timp.nu are colacei la burtica ca obezii, dar are manute pufoase si picioruse la fel.
Dimineata papa un crenvust sau sunca presata cu iaurtel, sau fruct sau cascaval fara painica.
la ora 12 ciorbita putina sau deloc cu un biberon de laptic, la ora 6 papa piure de legume cu carnita sau incerc cu ciorbita cu putina paine, seara de obicei mananca, ii mai dau din cand in cant un biscuite, suc de fructe, pufuleti, ceva dulce facut in casa chec, prajitura cu mere, nimic cu creme sau., .
si noaptea 2 biberoane de lapte.
Mentionez ca am incercat s anu-i dau noaptea lapte ii dausi apa pana incepe sa urle, multe luni la rand am incercat dar din cauza dintisorilor ce i-au dat dupa un anisor se trezeste noaptea si de 10 ori, si nu pot amana la nesfarsit lapticul, trebuie sa-i dau.
2 comentarii
0
24-02-2012, ora 20:05
diana alessia
Nu este medic/terapeut
diana alessia
Salutari !

fetita mea are 9 luni, 12, 3kg, 77 cm inaltime (am nascut'o si maricica, de 4050 g). insa, hranita exclusiv la san pana la varsta de 6 lunicand am inceput ddiversificarea, si chiar si in prezent inca mai papa laptic de la sanul mamei )

daca va temeti ca ar fi obeza, incercati sa'i mai scoateti din alimentatie dulciurile si inlocuiti cu un fruct (stiu de la un nutritionist ca sucul de fructe, fie si din fructele stoarse, ingrasa), incercati cu compotel, fara zahar, mezelurile de dim le'ati putea inlocui un castronel de laptic cu cereale, iar painica, ca si la oamenii mari, sa o pape dim si nu seara.


nu cred ca aveti un copil obez. sanatate, crestere usoara !
0
25-02-2012, ora 09:25
elenaelenaelena
Nu este medic/terapeut
elenaelenaelena
Multumesc de interes, draga mamica nu ii dau dulciuri fetitei, din cand in cand ca orice copil mai papa ceva facut in casa, foarte putin. de baza sunt fructele nu multe 2 feliute de mere /zi, o jumatate de banana, suc de fructe o data la nush cat timp si piureurile de legume, totul sanatos si cat mai putin dulce aproape deloc.
Cand nu mananca deloc la ora 12, ciorbica o reiau seara cu painica(un sfert de felie ), in general nu vrea, mananca extrem de putin ceva de genul 5 lingurite, ii plac in schimb piureurile de legume cu carnita cam asta mananca seara bine si sunt multumita, cam 200 g.
in rest se hraneste cu lapte, daca ar putea inlocui toate mesele cu lapte, bineinteles si pufuleti sau cine stie ce dulce ca orice copil (si sigur nu ii dau).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: