ochelari de citit vs ochelari intermediari

14-02-2016
fvi
Nu este medic/terapeut
fvi
Buna Ziua!

In urma unui consult
mi s-au prescris ochelari pentru citit +1.75 la ambii ochi.

Cam ce dioptrii trebuiesc pentru ochelarii intermediari( cei de calculator)
avand in vedere ca cei de calculator sau intermediari se tin la o distanta de 55-60 de cm iar cei de citit la o distanta de 30-35 de cm?

Exista o diferneta de dioptrie standard intre cei de citit si cei intermediari?
Un +1.25 ar fi bine pt ochelarii intermediari( de calculator)?

Multumesc anticipat!
4 comentarii
0
14-02-2016, ora 16:26
Dr. Cristescu Razvan
Oftalmologie, Ploiesti
Dr. Cristescu Razvan
Puterea dioptrica pentru 60 cm se calculează 1/0, 6 adica 1, 67 D. Din aceasta valoare se scade puterea acomodativa reziduala a ochiului. Spuneti-mi ce vârsta aveţi si ce dioptrii aveţi la ochelarii de distanţa.
0
14-02-2016, ora 18:47
fvi
Nu este medic/terapeut
fvi
Buna Ziua

Multumesc pentru raspuns!

Am 44 ani si pentru distanta am 1
0
14-02-2016, ora 20:56
Dr. Cristescu Razvan
Oftalmologie, Ploiesti
Dr. Cristescu Razvan
La 44 de ani puterea acomodativa a ochiului este de aproximativ 2 D, adica mai mult decat ati avea nevoie ca sa vedeţi la 60 cm. Teoretic ca sa vedeţi la 60, chiar pana la 50 cm distanţa nu aveţi nevoie de adiţie suplimentară fata de dioptria pentru depărtare. Conform calculului matematic pentru calculator puteţi folosi ochelarii de +1. Este doar o abordare teoretica care presupune ca nu va apropiaţi mai mult de 50 cm de ecran.
0
26-08-2016, ora 12:04
Clinica Oftalmologica KIDOPTIK
Identitate neconfirmată
Clinica Oftalmologica KIDOPTIK
Buna ziua,
Prescriptia de ochelari trebuie sa fie facuta numai de medicul oftalmolog.Sunt multe lucruri de luat in calcul inclusiv starea generala de sanatate, varsta, calitatea lentilelor, nevoile individuale ale fiecarui om si obisnuintele sale, concordanta lentilelor cu rama aleasa care trebuie sa fie potrivita pentru dvs. etc. etc.
Nu va aventurati sa luati ochelari prefabricati pentru ca va puteti strica vederea.
Alt ceva o abordare teoretica si alt ceva prescriptia reala.
Cu stima.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Când ai nevoie de ochelari?
  • Efectele ochelarilor pe termen lung - ne strică sau ne îmbunătățesc vederea?
  •