ochi- ma trezesc dimineata cu ploapa de sus umflata
buna ziua!
de 3 zile ma trezesc dimineata cu ploapa de sus umflata la ambii ochii, la ochiul drept am o mancarime din cand in cand, nu am scurgeri la ochii...simt o usturime seara la culcare dar nu foarte tare.pe parcursul zile se desumfla, dimineata din nou am ploapa umflata, singurul lucrul care l-am facut este ca am aplicat compresa cu ceai de musetel racit asta de o zi, nu stiu maine daca tot vor fi umflati.
acum 3 zile am fost la solar, am sta cu ochii inchisi, poate fi de la solar? se poate sa-mi fi afectat vederea? sa mi se umfle ochii de la solar sau din cauca ca am aplicat o crema de fata si in zona ochilor poate fi de la crema?
nu folosesc foarte mult calculatorul si nici la tv nu stau mult
am fost operata la ochii acum 2 ani pentru miopie de minus 1, 5
daca merg la un doctor pentru un control imi poate spune daca mi-a fost afectata vedere de la solar, am avut eu ochii inchisi si nu i-am deschis dar mie tare frica, tarziu am realizat ca nu ar fi trebuit sa merg.
mi se mai umfla ochii daca plang, a doua zi sunt foarte umflati dar nu am plans zilele astea.
multumesc din suflet!
de 3 zile ma trezesc dimineata cu ploapa de sus umflata la ambii ochii, la ochiul drept am o mancarime din cand in cand, nu am scurgeri la ochii...simt o usturime seara la culcare dar nu foarte tare.pe parcursul zile se desumfla, dimineata din nou am ploapa umflata, singurul lucrul care l-am facut este ca am aplicat compresa cu ceai de musetel racit asta de o zi, nu stiu maine daca tot vor fi umflati.
acum 3 zile am fost la solar, am sta cu ochii inchisi, poate fi de la solar? se poate sa-mi fi afectat vederea? sa mi se umfle ochii de la solar sau din cauca ca am aplicat o crema de fata si in zona ochilor poate fi de la crema?
nu folosesc foarte mult calculatorul si nici la tv nu stau mult
am fost operata la ochii acum 2 ani pentru miopie de minus 1, 5
daca merg la un doctor pentru un control imi poate spune daca mi-a fost afectata vedere de la solar, am avut eu ochii inchisi si nu i-am deschis dar mie tare frica, tarziu am realizat ca nu ar fi trebuit sa merg.
mi se mai umfla ochii daca plang, a doua zi sunt foarte umflati dar nu am plans zilele astea.
multumesc din suflet!
1 comentarii
Buna ziua! Ar fi bine sa mergi la un consult oftalmologic; da, dupa bronzare, daca nu ai avut o masca pentru ochi, pot apare arsuri palpebrale care se manifesta prin hiperemie, edem ( in acest caz, iti recomand o igiena locala riguroasa cu un sampon " No tears", si aplicare pe pleoape, a unei creme Actovegin de 3 ori pe zi, 7 zile); da, in cazul in care stai cu ochii deschisi, se pot produce si arsuri ale conjunctivei, corneei, o retinopatie ; daca ai senzatie de usturime seara, iti recomand aplicarea in amandoi ochii, in sacul conjunctival inferior, a unui gel lubrifiant pe baza de acid hialuronic( Blu gel sau Eyestil gel);edemele palpebrale pot sa apara si in cazul unei conjunctivite de diverse etiologii( frecvent alergica, in acest caz se recomanda un antihistaminic, de exemplu, Claritine-1 tb seara, 3 zile); e bine sa faci consultul oftalmologic complet, examenul fundului de ochi; daca se suspecteaza o conjunctivita, ar trebui facute examenul bacteriologic al secretiei conjunctivale, evidentierea Ag Chlamydial, Ac Ig M si Ig G antiHVStip 1, in functie de rezultat, se alege tratamentul adecvat; ce varsta aveti? Edemele palpebrale( pot apare si intr-o afectiune renala, cardiaca, endocrina, hepatica); ar fi bine sa faceti si investigatiile sangvine screening: HL, VSH, glicemie, uree, creatinina, TGP, TGO, bilirubina, colesterol, examen sumar urina, urocultura; numai bine
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 2Blefarita/Conjunctivita cronica
- 1Fasciculatii musculare și miokimie pleoapa superioara
- 0Amețeli și întunecarea vederii
- 7Gaura din ochi m-a bagat in depresie
- 1Diferenta dioptrii cicloplegie
- 1Degradare vedere la distanta (deja cu ochelari), dureri de cap, ameteli, pulsatii.
- 1Ochiul se zbate (pulseaza)
- 1Degradarea brusca a vederii după glicemie mai mare de 700
- 1Scadere acuitate vizuala dupa aplicare picaturi dilatare pupile
- 1Ochi umflați dimineața