ochi umflati dupa plans in mod excesiv

15-09-2010
monykros
Nu este medic/terapeut
monykros
in general nu mi se umfla ochii dar daca plang numai si daca vars vreo 4 lacrimi ad literam dupa vreo 2, 3 ore mi se umfla ochii foarte tare. de multe ori daca am plans vreme de 10 minute seara si daca ma culc dimineata abia mai pot deschide ochii, nici nu mai spun ce se intampla daca plang mai mult. nu prea inteleg de ce mi se intampla asa ceva, este destul de dificil pt ca dimineata trebuie sa stau cate cel putin o ora cu u prosop ud si rece pe fata ca sa imi treaca. daca imi puteti da o idee va multumesc.
4 comentarii
0
17-09-2010, ora 11:16
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Bine ar fi sa nu mai plangi. Nu stiu o solutie medicamentoasa care sa remita rapid edemele produse de plans, dar pot sa-ti spun ca machiajul ochilor camufleaza destul de bine edemele palpebrale; si, mai tarziu, s-ar putea sa-ti placa sa te machiezi , mai ales daca ai ochi frumosi si vrei sa-i evidentiezi ; numai bine
0
18-09-2010, ora 13:18
auryn
Nu este medic/terapeut
auryn
Buna ziua,

Imi cer scuze ca postez pe un topic care nu are legatura cu problema mea, insa am vrut sa ma asigur ca primesc un raspuns de la dumneavoastra.
In urma cu un an am descoperit o hipermetropie si mi s-au prescris ochelari cu dioptria +0, 5 pentru ambii ochi, cu recomandarea sa revin pentru o schimbare a lentilelor dupa 6 luni, cu o dioptrie mai mare. Lentilele contin filtru pentru calculator (filtru colorat) si antireflex. Atunci cand i-am luat mi s-a spus sa nu ii port la departare, deoarece nu este indicat sa privesc cu ei la o distanta mai mare de 2-3 m.
Acum, dupa un an, am fost la un nou consult la o alta clinica si va trebui sa schimb lentilele ochelarilor la 0, 75 la ambii ochi. De data aceasta mi s-a spus ca ar fi trebuit sa port permanent ochelarii, deoarece ma ajuta si la distanta si ca ar fi bine sa fac acest lucru de acum inainte.
Nu stiu ce sa fac, nu inteleg de ce am primit doua recomandari diferite.dintre care una cu siguranta ar putea fi in defavoarea mea la un moment dat. Uitandu-ma putin pe internet, am gasit articole in care se mentioneaza ca pentru distanta este indicat sa se foloseasca o dioptrie mai mica, iar pentru citit una mai mare.
As vrea sa va intreb daca pot pastra ochelarii cu lentila de 0, 5 pentru distanta...folosind o alta pereche de 0, 75 pentru citit si calculator? Care ar fi cea mai buna solutie?
Mentionez ca jobul meu implica cel putin 8 ore pe zi de calculator, dar cu cel putin o pauza de 10 minute pe ora.
De asemenea, as dori sa va mai pun o intrebare in legatura cu lentilele ochelarilor. Primele contin si antireflex, celelalte contin un filtru colorat (nu ii stiu denumirea, insa da o diferenta de peste 1 milion la pretul final). Nu stiu insa daca este obligatoriu sau daca ma ajuta foarte mult. De asemenea, nu stiu daca este acelasi lucru cu lentila heliomat. Eu am o sensibilitate la lumina puternica (am ochii albastri si vara imi obosesc ochii foarte tare daca nu port ochelari de soare de buna calitate) si ma gandesc ca daca ar trebui sa port ohelarii si la distanta, atunci ar fi indicat ca lentilele sa fie heliomat.
Imi cer scuze pentru incoerenta, insa este un domeniu pe care nu il cunosc si consider ca doar un specialist imi poate da un raspuns pertinent.

Va multumesc si astept cu interes raspunsul dumneavoastra,
0
22-09-2010, ora 15:29
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! In hipermetropia mica, daca acuitatea vizuala la distanta este 1, nu este nevoie de ochelari la distanta, recomandam prescriptie de ochelari numai pentru aproape ( citit si calculator); hipermetropia mica se intoteste frecvent de astenopie acomodativa( oboseala oculara) si din acest motiv prescriem ochelari pentru aproape. Ochelarii se prescriu in functie de valoarea hipermetropiei relevata de cicloplegie. Eu prescriu cea mai mare lentila cu + care este bine tolerata ( asta ar insemna +0, 75 D in cazul dumneavoastra). Daca stati mult la calculator, va recomand un filtru verde pentru protectie, iar daca exista o fotosensibilitate la lumina puternica, ochelari de soare fara dioptrii ( eu recomand lentile de soare polarizante, cu filtru pentru UVA si UVB). Numai bine
0
15-09-2021, ora 11:48
Pahomi Maria
Nu este medic/terapeut
Pahomi Maria
Buna ziua!
Acum cateva zile, intr o noapte...am plans mai mult...de obicei cand plang, a doua zi cand ma trezesc ochii mei arata oribil..foarte umflati
.insa tin gheata si peste zi oricum isi revin. De data aceasta insa umflatura de a doua zi nu mai dispare..doar putin si au revenit. Vineri noapte s a intamplat, astazi este miercuri si eu inca am ochii umflati mai ales in partea de dedesubt..si pielea in jurul ochilor, chiar si deasupra lor este in continuare foarte moale si pufoasa la atingere ca atunci cand te trezesti dupa plans..sau ca a batraneilor care, dupa cum au observat la unii, au pielea mai fragila si moale in jurul ochilor..si la atingere o simt sensibila..in concluzie, ochii nu par sa se regenereze si deja ma cam ia spaima ca o sa ramana asa, sunt 5 zile deja..am si 30 ani..si daca in partea dreapta aveam un rid fin mai evident sub ochi..acum umflatura de sub ochi agraveaza totul si adauga extra, , pliu" sub ochi..zic partea dreapta pentru ca tot timpul partea mea dreapta este mai dezavantajata cand vine vorba de proces de imbatranire, acnee si orice, banuiesc ca poate fiecare persoana are are lucrul acesta specific...ce se intampla si ce as putea sa fac?! Corpul ar trebui sa aiba puterea sa si rezolve singur problemele de genul..insa ultimul an pentru mine a fost destul de rau, cu multe nopti nedormite si plans si mi e frica ca acum sa nu mai aiba puterea s o faca iar si iar. Chiar si acum simt ochii aproape exact ca dupa plans.. rog indrumati ma ce trebuie sa fac..ce analiza, medicament. Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce plângem?
  • Ochi umflați - cauze și afecțiuni posibile
  • Noi cercetări pun sub semnul întrebării ce știam până acum despre plânsul copiilor
  •