Ochii Rosii

04-01-2014
SanduAndrei
Nu este medic/terapeut
SanduAndrei
De 2-3 zile tot sunt stresat, am ochii rosii tot timpul, am o miopie de 3.75 la ambii ochi.
Stau mult la PC.
Miopia nu a mai evoluat de 2 ani deci e in regula, dar mi-e frica sa nu fac glaucom.
Am tot timpul ochii rosii, chiar si dimineata dupa 12 ore de somn, se poate face glaucom de la ochii rosii ?
Saptamana viitoare merg la oftalmolog (la care am mai fost )dar nu stiu daca acel oftalmolog imi masoara si presiunea oculara, ( acolo unde merg, platesc 30 RON fata de alte cabinete care cer 60) Ma pune sa ma uit intr-un aparat, vad o imagine si un punct rosu care blureaza devine incetosata, ala e aparatul de masurat presiunea ?
Multumesc anticipat !
2 comentarii
0
05-01-2014, ora 01:15
Terapeut Denis Chiurtu
Psihologie, Bucuresti
Terapeut Denis Chiurtu
Nu, nu se face glaucom de la conjunctivită. Glaucomul pleacă de la o disfuncţie renală iar tensiunea intraoculară se ia altfel si după ce se pun picături cu atropină. Pentru a scăpa de conjunctivită, vă recomand de la farmacie "Betabioptal" şi ochii se vor limpezi foarte repede. Îl veţi folosi în continuare doar atunci când va fi nevoie. Vă recomand să vă formaţi un program de lucru de tipul 10 cu 5. Adică, lucraţi 10 minute şi apoi 5 minute vă îndreptaţi spatele şi priviţi către linia orizontului -chiar prin perete dacă e cazul.
0
05-01-2014, ora 11:21
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Din punctul meu de vedere, ochii rosii pot fi o manifestare a unui glaucom. Pentru a pune un diagnostic de glaucom, avem nevoie de mai multe investigatii pe langa controlul TIO: examenul fundului de ochi, pahimetrie, gonioscopie, camp vizual computerizat, OCT( tomografie computerizata) papile nervi optici si stratul fibrelor nervoase.
Mai sunt si alte cauze pentru ochii rosii, in cazul tau m-as gandi si la un sindrom de ochi uscat care poate fi diagnosticat printr-un test Schirmer. O alta cauza poate fi conjunctivita cronica ( etiologia poate fi microbiana, virala, alergica...).
Trebuie verificata si presciptia.
Asa ca, cel mai bine este sa mergi la un consult oftalmologic.Cat despre ce poti administra local, eu nu prescriu in mod curent Betabioptal( pentru ca are un steroid in compozitie si prescriptia steroizilor trebuie facuta cu discernamant, nu orice afectiune oculara se trateaza cu steroizi). Pentru ca stai mult la calculator, sa folosim lacrimi artificiale, eu le prefer pe cele cu acid hialuronic, 1 picatura la nevoie ( de exemplu, Lubristil, Hyabak, etc). Numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Impactul utilizării prelungite a computerului asupra funcției oculomotorii
  • Ochi înroșiți
  •