operatia de astigmatism... cum decurge? e usoara?

21-03-2008
ana2742
Nu este medic/terapeut
ana2742
Buna. Am 21 ani si am astigmatism din nastere. Am purtat ocheleri, iar de 5 luni folosesc lentile de contact. Am fost la medic, care mi-a spus ca operatia este foarte usoara si ar fii indicata daca vreau sa scap de grija lenitlelor.
Imi puteti spune, va rog cum decurge operatia, este una dificila?? Si cam ce costuri sunt? Pot pleca acasa in aceeasi zi dupa operatie?
Multumesc anticipat.
3 comentarii
0
21-03-2008, ora 00:00
melli
Nu este medic/terapeut
melli
Buna! Eu m-am interesat in urma cu cativa ani de operatie, si la Buc si la Timisoara, si pretul a fost de 500 euro de ochi.Stiu ca la SZeged era pe vremea aceea la jumatate de pret.Dar fii atenta si nu lasa pe oricine sa te opereze.Iti doresc mult succes.
0
21-03-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! Cred ca este important sa stim cateva date care sunt importante pentru alegerea tehnicii operatorii( LASEK, LASIK, PRK-keratectomie fotorefractiva); astfel, este importanta valoarea astigamtismului pentru ca PRK corecteaza pana la 3 dioptrii, Lasik pana la 5 dioptrii; daca ai cornee mai subtire subtire, este importanta topografia corneana, se prefera Lasek sau PRK.
Preferabil, daca indeplinesti criteriile, este sa faci Lasik pentru ca presupune mai putin disconfort si recuperarea este mai rapida; Interventia se face sub anestezie topica( picaturi cu anestezic in ochi) si consta indepartarea unui strat cornean prin aplicarea timp de 30-60 de secunde a unui spot laser, dupa ce a fost sectionat un flap cornean( capacel) cu ajutorul unui microkeratom. La sfarsitul interventiei, se repozitioneaza flapul si poti sa pleci acasa; control postoperator, a doua zi si cand mai spun chirurgul; o sa mai urmezi, o perioada( stabilita de medicul curant)tratament cu colir antibiotic, lacrimi artificiale; Pentru preturi, poti sa te informezi la clinicile unde se practica interventia; Numai bine
0
07-04-2009, ora 12:05
georgianda
Nu este medic/terapeut
georgianda
Buna ziua.
M-ar interesa daca oricare din tehnicile LASEK, LASIK sau alta este posibila pentru reducerea dioptriilor in cazul OD Sf +4, 25 cyl -1 ax 0, OS +6.50 cyl -1 ax 0 Dp 59, aceasta este ultima reteta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: