Operatia s-a deschis la un an

08-12-2017
nadrian3k
Nu este medic/terapeut
nadrian3k
Buna ziua,

Acum un an am facut operatie de abces chist pilonidal. S-a facut in 2 etape. In prima etapa a curatat puroiul si in a doua s-a extras chistul dupa care s-a cusut si scos cusaturile la aprox 2 sapt..treptat. (spital bagdazar).

Dupa un an am vazut ca mi s-a deschis o parte mica din rana din care a curs sange curat. Am fost la medicul care m-a operat si mi-a spus ca nu a regidivat..si sa pun pansamente cu dezinfectant pana se inchide.

La o saptamana am fost din nou si mi-a spus ca pare inchisa. El a spus ca in zona de mai sus de locul unde s-a deschis (tot operatie) pielea este putin mai alba de unde a tras concluzia ca este subtire pielea.

Intrebari:
1. Este normal ca o operatie sa se deschida la un an? Din ce cauze? Cand am mers la doctor a zis ca nu e infectat si pielea parea normala. Au verificat si in interior cu o penseta sa vada daca e puroi si au spus ca e curat.
2. Risc sa se deschida si pe viitor din nou? Risc sa stau cu pansamente o viata intreaga?
3. Ce pot face pentru a inchide definitiv 100% fara probleme pe viitor?

Mersi frumos
3 comentarii
0
09-12-2017, ora 10:21
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua .
Intr-adevar, acolo unde a fost incizia si pielea e mai alba, tegumentul e mai subtire. Riscul de recidiva e semnificativ pentru aceasta afectiune.
In cazul in care se mai desface sii secreta ceva ( sange, serozitate ) de acolo, faceti zilnic toaleta locala cu betadina si aplicati local Cicatrol unguent ( la inceput chiar de 2 ori pe zi ). Reevaluare ulterioara.
0
09-12-2017, ora 19:47
nadrian3k
Nu este medic/terapeut
nadrian3k
Asta am si facut. In ziua in care mi s-a deschis am fost la doctor, unde a verificat, intrand cu o penseta cu vata sa vada daca e secretie sau puroi. Mi s-a spus ca e curat, si nu prea maai are cum sa revina. Doar rana s-a deschis din motive pe care nici el nu a stiut sa mi le zica. La o saptamana, de pensat si dezinfectat odata pe zi, am fost la doctor si a spus ca s-a inchis (a si tras putin de rana sa vada daca se desprinde si a spus ca e ok acum, doar ca in alta zona a operatiei e putin alba pielea). Eu clar voi continua sa pun pansamente..dar va dati seama ca e destul de nasol mai ales ca sunt limitat la baie, cu ce zone pot spala etc. N-as vrea sa stau asa o viata.

Vroiam sa stiu daca risc sa am probleme de genul acesta (deschis de rana) o viatza intreaga, sau e un proces care se va finaliza intr-un final si nu mai trebuie sa ma gandesc ca se va mai deschide cum mi s-a intamplat acum (la un an de la operatie). Din experienta cam cat timp dureaza sa se inchida o astfel de operatie cum trebuie?

Mersi frumos :)
0
09-12-2017, ora 21:56
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna seara.
Incercati tratamentul pe care vi l-am recomandat, si evaluam dupa ( cca o luna ).
Dus puteti face, dar dupa faceti lavaj local cu betadina.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Epilarea laser ar putea fi răspunsul la problema recurenței bolii pilonidale
  •