operatie de cataracta | Forumul Medical ROmedic

operatie de cataracta

08-11-2008
candycandy
Nu este medic/terapeut
candycandy
bunica mea de 83 de ani a fost operata acum o luna aproximativ de cataracta, de atunci isi pune mereu in ochi tot felul de picaturi de mai multe ori pe zi, printre care si tobradex-restul nu le mai retin-, dar totusi are tot vederea neclara, si m-ar interesa sa stiu dupa cat timp o sa inceapa sa vada bine.operatia a fost facuta cu laser.
7 comentarii
0
09-11-2008, ora 22:52
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! Acuitatea vizuala postoperatorie depinde de mai multi factori: astigmatismul postoperator, aspectul fundului de ochi(exista leziuni de degenerescenta maculara legata de varsta????, retinopatie diabetica???glaucom???); este bine ca bunica dumneavoastra sa continue tratamentul prescris de medicul operator, sa mearga periodic la control; cereti mai multe lamuriri medicului care a facut interventia; cred ca este vorba despre facoemulsificare( se utilizeaza ultrasunete) nu operatie laser( se poate face capsulotomie cu laser intr-o fibroza de capsula posterioara ce poate apare la un timp dupa facoemulsificare); numai bine
0
16-11-2009, ora 13:45
belli bello
Nu este medic/terapeut
belli bello
buna ziua.as dori sa aflu daca exista metode si cat de costisitoare sunt pt implant de cristalin.eu am avut cataracta si am fost operata la 2 ani la ochiul stang dar nu vad foarte bine.vad doar pete de culare si siluete; as putea sa vad la fel de bn ca si cu celalalt ochi un urma unei operatii?
in urma operatiei irisul a devenit din albastru, verde;exista metode de corectare?
0
09-02-2011, ora 10:40
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Sa inteleg ca ai fost operata la ochiul stang de cataracta congenitala; acum, cred ca este vorba despre ambliopia ochiului stang ; aceasta ambliopie se recupereaza greu daca interventia pentru cataracta nu s-a facut cat mai precoce( cataracta congenitala unilaterala totala este o urgenta chirurgicala, operatia trebuie facuta in primele zile de viata ; dupa 16 saptamani, se instaleaza o ambliopie refractara la tratament); prin urmare, operatia la ochiul stang s-a facut tarziu si nu se mai putea trata ambliopia; nu putem face nici o operatie; daca irisul are culoarea modificata, iti recomand la ochiul stang, o lentila de contact coloarata in albastru, fara dioptrie ; numai bine
0
28-01-2012, ora 16:19
adyana
Nu este medic/terapeut
adyana
Buna ziua.am 28 ani si am suferit o interventie de cataracta la ochiul drept acum 3 saptamani.Dupa operatie fix in a doua zi cand mi s-a luat pansamentul am vazut fff bine.Apoi mi s-a prescris Tobradex picaturi pe care le-am administrat conform indicatiilor medicului oftalmolog care m-a operat.Totul a fost in regula pana in aproximativ 5 zi de administrare, de atunci vad in ceata cu ochiul operat.Puteti sa imi spuneti si mie va rog frumos ce s-a intamplat, nu inteleg de ce am vederea incetosata.multumesc frumos.numai bine.
0
23-01-2023, ora 12:09
g-xyz
Nu este medic/terapeut
g-xyz
Si eu am probleme cu ochiul operat (facoemulsificare) (ambliopie). Am vazut bine, la distanta, doar in ziua aceea. De a doua zi a aparut ceata, mai ales la distanta, dar si la citit si asa a ramas pana azi (a trecut aproape un an). Culmea e ca doctoarii imi spun ca totul e bine si ar trebui sa vad bine (cristalin multifocal) dar eu nu vad bine nici scrisul la televizor (108cm diagonala). Mentiuni: 1. Vad stelele ca pe niste linii/zgarieturi albe, destul de lungi si care se rotesc odata cu rotirea capului; 2. Daca trag intr-un anume fel de pleoapa superioara imaginea se clarifica, dar daca slabesc intinderea pleoapei imaginea redevine neclara. Mentionez ca am platit pachetul recomandat, cel mai scump, la cea mai... clinica din Bucuresti si am fost operat de o somitate in tara asta. P.S. Operatia a durat peste un sfert de ora, nu am primit un dvd cu filmarea operatiei, a fost dureroasa si am fost trimis acasa fara un bandaj, ceva, pe ochi (la fel si ceilalti pacienti). Ghinion?
0
26-01-2023, ora 08:58
g-xyz
Nu este medic/terapeut
g-xyz
P.S. Cred ca nu trebuia sa scriu ca am fost operat de o somitate in domeniu. Probabil mi-am redus drastic șansele de a primi un răspuns.
0
28-02-2023, ora 14:17
g-xyz
Nu este medic/terapeut
g-xyz
Intre timp am mai fost la 2 medici. De la primul am înțeles sa-mi iau gândul de la o alta operație, pentru înlocuirea actualului cristalin. Al doilea mi-a spus ca-i pare rău si mi-a prescris niște ochelari cu care astăzi vad un pic, doar un pic, mai bine. Ambii medici mi-au zâmbit profesional. Niciunul nu a spus nimic despre calitatea operației. Concluzie: "Un fleac, m-au ciuruit!"
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cataracta poate fi prevenită?
  •