Operație la urechea dreapta efectuata în Londra

28-06-2017
MariaLavinia
Nu este medic/terapeut
MariaLavinia
Bună ziua, acum 1 an și jumătate am fost diagnosticată cu otoscleraza bilaterala, am tot încercat sa mă operez mai devreme însă nu se poate în tara asta (Anglia) deoarece spitalele sunt suprasolicitate. În fine acum o luna de zile (aproape ) mai exact pe data de 31 mai am fost programata ptr septonomie urechea dreapta.( timp de 1 an am aparate auditive)
Au fost procedurii standard iar sistemul medical de excepție de la asistenți pana la doctorii. Am sta internată doar o noapte unde am fost supravegheata de către medici. Nu puteam rezista prea mult treaza datorita anestezicul așa ca mai mult am dormit. A doua zi am asteptat sa vb cu doctorul urmand externarea.
Undeva la ora 11 m-a vizitat una din asistentele doctorului, care mi-a dat voie sa folosesc aparatul auditiv ptr ureche stanga ( din cauza amorțeli nu mai auzeam bine nici cu stânga, nu va imaginați ca aud prea bine). M-am bucurat ca pot purta aparatul fără probleme. Așadar incepe prin a-mi spune ca nu m-au implantat plasticul ce trebuia sa mă ajute în ale auzului ( am văzut ca majoritatea spun ceva de titan, ei bn aici Îți implantează un mini plastic, ) eu socata întreb ce s-a întâmplat? ?? La care îmi răspunde ca pe scarita ( ciocan, nicovala, scarita ) am avut depuneri când acestea au fost îndepărtate /curățate doctorul a observat ca, scarita (osiciorul ) meu se mișcă reacționa la sunete, așa ca a curatat bine în interiorului urechii și a decis sa nu îmi taie osul sa vedem cum reacționează sa zicem natural. Am fost dezamăgită când am aflat ptr ca dacă tot nu pot auzi o sa efectuez încă o data operația. Însă mă gândesc ca poate am o șansă ca scarita mea sa funcționeze normal. Momentan an urechea infundata/pansata și sunt programata pe 30 luna asta la consult ptr aflarea rezultatului. O sa va anunț dacă operația a avut succes... Trebuie sa mai spun ca nu am plătit nimic deoarece lucrez aici și am asigurare medicala. ( am asigurare medicala și în România ) dar operația trebuia sa mi-o plătesc. Mi se pare ciudat deoarece eu pe forum nu am citit sa mai fi fost cineva ca mine. Oricum o sa aflu in 2 zile rezultatul.
8 comentarii
0
05-08-2017, ora 10:18
GINA A
Nu este medic/terapeut
GINA A
Buna ziua.
Am fost diagnosticata cu otoscleroza bilaterala acum 10 ani si operata la urechea dreapta acum 9 ani cu rezultate excelente in Romania
la Sp. Militar Bucuresti.In ultimii ani locuiesc in Marea Britanie si am mers regulat la control aici (mi-au dat gratuit un apapart auditiv) iar pe
10iulie 2017 am avut opearatia la urechea stanga..in Marea Britanie la spital de stat.

Post operator am fost ok incepusem sa aud ceva sunete si puteam sa aud conversatii la departare da dupa 3 saptamani cand mi-a fost scos
pansamentul(este un fel de gelaspon care se dizolva)si mi-au facut audiograma, medicul mi-a explicat ca nu am pierdut dar nici nu am castigat de pe urma operatiei dar sa am rabdare inca 2 luni pentru ca timpanul este inflamat(mi-a curatat urechea si am pututu vedea pe monitor interiorul canalului auditiv si timpanul inflamat si firele de sutura prezente)
Acum sunt ingrijorata pentru ca la prima operatie nu-mi amintesc sa fi fost la fel iar daca urechea stanga nu recupereaza medicul a recomandata o noua interventi.Dificil pentru mine pt ca lucrez iar maximul de concediu medical este 3 luni.Daca cineva poate sa impartaseaca din experienta sau ma poate sfatui va rog sa o faceti.
Multumesc frumos anticipat.
0
01-09-2017, ora 09:57
MariaLavinia
Nu este medic/terapeut
MariaLavinia
Bună ziua dna Gina,
Am o întrebare ptr dvs. ați spus ca va-ți operat în românia acum 9 ani și încă auziți bine cu urechea dreapta ??? Asta mă bucura enorm.
Eu astăzi am programare la testul auditiv după 2 luni de așteptare, sincer cred ca o sa îmi faca operația din nou ptr ca nu sunt îmbunătățiri.(prima nu a fost o operație ci doar o intervenție )
Dar mă bate gândul sa mă operez și în România măcar sa am rezultatele dorite și în scurt timp.
Puteți sa îmi spuneți numele medicului ce va operat și care a fost durata timpului de vindecare? ?
Eu am fost în tara week-end ul trecut, și nu am avut probleme cu avionul din cauza presiunii. Deci aici dupa 3 luni poti zbura fără probleme.
Poate mai am o șansă la normalitate.
Va mulțumesc
0
02-09-2017, ora 07:21
GINA A
Nu este medic/terapeut
GINA A
Buna operația făcută in Rom a fost la DrDavid la Sp Militar fiind in caz mai greu a vrut sa utilizeze laserul am fost norocoasa.ca și vindecare a durat cam 6 -8luni.referitor la urechea recent operata nu a reusit urmează sa merg pe18 sept la control.apoi mai m-a operează o data. La 7 săptămâna am zburat in țara și nu am avut așa mari probleme la zbor. Îți doresc sănătate și sa auzim numai de bine
0
29-10-2017, ora 12:24
GINA A
Nu este medic/terapeut
GINA A
Buna.
Am revenit cu vestri bune, nu m-au operat a doua oara in UK deoarece la 6 sapatamani de la oeratie urechea mea a recuperat foarte mult.
Aud foarte bine (considerand faptul ca nu voi auzii la intensitatea unei urechi neafectate)
Nu mai port aparatul auditiv iar din punctul lor de vedere am fost" vindecata" deci nu vor mai urmarii urechea decat daca vor fii alte probleme
Va doresc la toti sanantate si tot binele din lume, sa auzim numai de bine.
0
29-10-2017, ora 23:17
MariaLavinia
Nu este medic/terapeut
MariaLavinia
Mă bucur tare mult ptr dvs. La mine se pare ca este mai complicat. Intervenția ce am suferit-o nu necesita după spusele doctorului tăierea unuia dintre "oscioare" se pare ca osul meu funcționează perfect, problema fiind creșterea unor "membrane" ce îmi afectau canalul auditiv. Am avut o discuție destul de ciudata cu unul din medici ptr ca l-am întrebat cum pot rezolva problema acestora care este următorul pas și el pur și simplu a ridicat din umeri și a zis :"NU ȘTIU " Poate râdeți acum, dar eu am fost în stare de sa zic șoc, a spus ca daca vreau sa refac operația o fac degeaba, ca ei nu știu unde este problema mea. Și tot punându -i întrebări mi-a spus pe un ton destul de enervant:" Dacă aveți chef de vorba mai am un pacient și după stau cât vreți cu dvs"
Prun urmare mi-am cerut tot "medical records " și o sa încerc în românia s-au în afara Londrei. Mă bucur enorm ca dvs sunteți bn.
Eu îmi doresc un copil și o sa rămân la aparatele auditive ptr următorul 1, 2 ani apoi o sa reîncep tot procesul.
0
15-09-2018, ora 02:52
Adrian,c
Nu este medic/terapeut
Adrian,c
La ce spital in Uk esti operata ?
0
16-09-2018, ora 19:54
MariaLavinia
Nu este medic/terapeut
MariaLavinia
Whipp Cross Hospital
0
06-06-2023, ora 22:52
GeorgianaLumy
Nu este medic/terapeut
GeorgianaLumy
Bună seara. Stiu că au trecut ceva ani, dar am tot cautat și doar aici am găsit un caz asemănător cu al meu. Am otoscleroză bilaterală fenestrală și retroferestala, port aparate auditive de 5 ani. Pe 24.05.2023 am avut o intervenție chirurgicală la urechea dreaptă, din păcate doctorul nu a reușit sa îmi pună pionul de titan pt ca oasele mele sunt mobile, doar a curățat acolo. Medicul nu îmi garantează că acestă procedura îmi va îmbunătăți auzul într-unul. Vom vedea la controlul de 2 luni. Intervenția a fost făcută în UK.
MariaLavinia îmi poți spune te rog ce ai făcut tu? auzul tău s-a îmbunătățit cumva?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: