operatie pentru miopie implant negativ
as dori sa stiu care sunt riscurile pe termen lung la o operatie cu implant negativ, cea in care se introduce o lentila in ochi. eu am -8.5 la ambii ochii si astigmatism, cilindru - aprox 0.75. dioptriile nu mi-au mai crescut de 1 an zile.
Am fost deja la clinica Oculus din Bucuresti, iar Dna doctor Moraru care mi-a zis ca cea mai potrivita operatie pt mine este cea de implant negativ, insa mie mi-e f de operatie si as vrea sa stiu daca sunt riscuri mari pe termen lung. am mai citit pe forumuri si toata lumea pare incantata, insa la noi operatia asta se face de doar 9 ani.
pe un alt site cineva mentiona de ENDOTHELIAL LOSS, ca posibil risc major. Stie cineva despre ce este vorba? VAamultumesc
Am fost deja la clinica Oculus din Bucuresti, iar Dna doctor Moraru care mi-a zis ca cea mai potrivita operatie pt mine este cea de implant negativ, insa mie mi-e f de operatie si as vrea sa stiu daca sunt riscuri mari pe termen lung. am mai citit pe forumuri si toata lumea pare incantata, insa la noi operatia asta se face de doar 9 ani.
pe un alt site cineva mentiona de ENDOTHELIAL LOSS, ca posibil risc major. Stie cineva despre ce este vorba? VAamultumesc
1 comentarii
Buna ziua! Ideal ar fi, ca inainte de operatie, sa se numere celule endoteliale, prin microscopie speculara; in cursul interventiei, se pierde un numar de celule endoteliale( acestea sunt celule care nu se regenereaza, la fel ca neuronii);aceasta pierdere este periculoasa in cazul unui numar sub 2000celule /mm patrat sau cand exista o distrofie endoteliala Fuchs; in aceste situatii, exista riscul aparitiei unei keratopatii edematoase( edem cornean) care necesita pentru rezolvare transplant cornean;situatiile intraoperatorii care favorizeaza aparitia keratopatiei edematoase:contacul prelungit intre implant si endoteliu, o operatie care dureaza mult timp cu manevre prelungite in camera anterioara( sa stiti ca doamna doctor este foarte rapida), calitatea solutiilor introduse in camera anterioara; O alternativa, daca grosimea corneei permite( se face pahimetrie), este chirugia refractiva laser la nivelul corneei(Lasik care corecteeaza pana la -12 Dsferice)Este important, ca dupa ridicarea flapului cornean si ablatia stromei, sa sa ramana o cornee cu o grosime de aproximativ 250 micrometrii pentru a preveni o ectazie corneana( prolaps );Numai bine
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 2Blefarita/Conjunctivita cronica
- 1Fasciculatii musculare și miokimie pleoapa superioara
- 0Amețeli și întunecarea vederii
- 7Gaura din ochi m-a bagat in depresie
- 1Diferenta dioptrii cicloplegie
- 1Degradare vedere la distanta (deja cu ochelari), dureri de cap, ameteli, pulsatii.
- 1Ochiul se zbate (pulseaza)
- 1Degradarea brusca a vederii după glicemie mai mare de 700
- 1Scadere acuitate vizuala dupa aplicare picaturi dilatare pupile
- 1Ochi umflați dimineața