Operatie radiofrecventa Cornete nazale

26-07-2020
Iulian’
Nu este medic/terapeut
Iulian’
Buna ziua, dl. Dr. Flueraru, am o rinita hipertrofica de cativa ani dar acum este atat de grava incat nu mai pot dormii cum trebuie, am citit pe forum despre refluxul gastric si mi s-a spus si la un consult ORL ca asta ar fii cauza, insa lipsa somnului imi afecteaza si mai mult digestia/refluxul, vreau sa stiu daca dupa operatia cu radiofrecventa recidiveaza cornetele? Si cam cat timp dureaza ca sa se mareasca la loc, pentru ca vreau sa vindec refluxul dupa operatie...astept un raspuns va rog multumesc mult.
8 comentarii
1
26-07-2020, ora 20:10
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
daca se schimba stilul alimnetr si se folosesc antiacide la culcare.. poate sa nu mai recidiveze
din practica... recidiveaza dupa 3-5 ani... dup aintervntie
0
26-07-2020, ora 20:27
Iulian’
Nu este medic/terapeut
Iulian’
Va multumesc pentru raspuns, ma gandesc sa vin la dumneavoastra la cabinet sa fac operatia, puteti sa imi spuneti cati pacienti ati operat cu succes ? Scuzati-mi curiozitatea dar am citit niste chestii pe internet si nu imi ies din cap.
0
26-07-2020, ora 21:19
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Asta întreabă pacienții pe forum..
Am aparatul din 2010...
0
30-07-2020, ora 19:33
Iulian’
Nu este medic/terapeut
Iulian’
Am citit pe forum si am vazut ca sunt multi oameni multumiti, as mai avea o intrebare daca se poate, daca doar coada cornetului este marita, cu radiofrecventa se aplica nu mai pe coada ? Sau pe tot cornetul.
0
30-07-2020, ora 20:05
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
absolut totul e individual...
se poate pe tot cornetul..se poate punctiform doar pe zonele unde se vede tesut hipertrofiat. se poate doar pe coada de cornet.
dupa consult Medicul spune ce e mai bine de facut.
sunt si cazuri cand medicul vede ca no sa fie rezultat pozitiv si poate sa refuze operatia si sa trimita la internare si operatii in clinica ORL
0
12-09-2020, ora 11:01
cezara56
Nu este medic/terapeut
cezara56
Buna ziua !! Am fost si eu diagnosticata cu rinita cronica hipertrofica. Am 64 de ani si mi s-a spus ca la aceasta varsta este periculos sa apelez la metode chrurgicale si anume cauterizarea cornetelor.. Mi s-a dat tratament cu biorinil spray de 3 ori pe zi 3 pufuri sinosun capsule de 2 pe zi xyzal 1 seara si controloc 1 dimineata. toate astea 30 de zile. Am luat..totul ok..nici nu mai sforaiam, ma puteam odihni noaptea. Dar cat sa iau acest tratament ??? Este f scump si chiar nu vreau sa devin dependenta de aceste picaturi. Chiar Nu se pot cauteriza aceste cornete la aceasta varsta ?? Ce pericole implica ?? Nu sunt cardiaca sunt hipertensiva dar iau tratament altceva nimic. Vreau sa va spun ca nu mai pot dormi noaptea.Daca pun picaturile mi se lasa o secretie care Imi sta intre nas si gat.nu va pot explica ce rau este, ma trezesc cu dureri de cap si ametita. Plus ca sforai foarte tare si fac si pauze in respiratie. Am fost si la somnografie inainte de acest tratament si mi-au iesit rezultatele ff proaste. Dupa ce am luat acest tratament de la ORL am reluat somnografie si sforaitul si apneele s-au redus cu aproape 80 la suta.Pana cand sa iau tratamentul ??? Chiar nu se poate face nimic chirurgical ?? Va multumesc anticipat pentru raspuns Sanatate la toata lumea.
0
12-09-2020, ora 12:42
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Ba. Da.
Intervenția cu Radiofrecventa. Se poate face fără traumatism și fără sangerare
Dar.. Mai citiți pe forum..
Am explicat despre Tratamentul cu colargol
Am explicat ca sforăitul și rinitele au ca și cauza. Refluxul gastro esofagian în somn. Poate e mai simplu sa schimbați radical alimentația... Luați și Antiacide la cukcare. Asta poate rezolva priblema
0
12-09-2020, ora 16:21
cezara56
Nu este medic/terapeut
cezara56
Multumesc de raspuns. !!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.