Operatii Reducere Dioptrii Cu Laser
Desi stim toti purtatorii de ochelari ca e un disconfort mai mult sau mai putin purtatul ochelarilor, am o dilema. Pana acum, personal, n-am vazut persoane publice care apar in mass-media, atat romani, cit si din intreaga lume, oameni bogati care si-ar permite fara niciun dubiu efectuarea unei asemenea operatii, repet, sa-i vad la TV, sa citesc un articol pe internet despre o persoana bogata, publica, etc. care sa nu mai poarte ochelari. Chiar niciunul din ei nu doreste sa-si schimbe imaginea publica? Chiar nu exista persoane publice pe care sa-i intereseze aspectul in favoarea comoditatii de a nu mai purta ochelari si a unei vederi perfecte? Daca este atat de eficienta, avand atatea aspecte pozitive, de ce bogatii nu-si fac operatia? Ce stiu ei si nu stim noi? Exista riscuri pe care ei nu vor sa si le asume? Sau noi, oamenii de rand suntem cobai pt ei? Poate exagerez, dar mi-as dori sa vad cateva persoane cunoscute din intreaga lume facand asta. Nu ma astept la Bil Gates, sau Ion Tiriac...dar totusi...
3 comentarii
La o luna, dupa ce am intrebat, multumesc tuturor in masura sa dea un raspuns...am, totusi, o nedumerire, de ce ati creeat forumul acesta?... vad o multime de intrebari fara niciun raspuns.
Salut, operatia pentru vedere nu rezolva cauza deteriorarii vederii, ci doar efectele acestora.Toate persoanele care isi fac o operatie vor avea o vedere buna doar temporar, mai apoi aceasta iar se va deteriora si va fi mai rea de cat era pana la operatie cu timpul.
Complicatiie care pot sa apara dupa operatiile cu laser sunt multiple. Nu va recomand sa urmati o astfel de procedura intrucat veti putea regreta amarnic.
Printre complicatii se pot numara:
- aparitia sindromului de uchi uscat sever (avand dupa operatie TBUT sau Schirmer test foarte scazute in raport cu situatia de dinainte de interventie)
- aparitia unei dureri cronice si permanente la nivelul ochiului datorata de afectarea nervului optic (afectiune denumita "Corneal Neuralgia)" - in Europa sunt f putin medici care pot face o evaluare completa a unei astfel de afectiuni aparuta dupa Lasik sau alta procedura laser
- aparitia sau agravarea sindromului de ochi uscat evaporativ (MGD - Meibomian Gland Disease) care este de asemenea foarte, foarte greu de tratat, in cazuri severe necesitand sa calatoriti in afara pentru proceduri ca IPL, Lipiflow, Probing...
- scaderea acuitatii vizuale datorita unor neregularitati aparute pe cornee ca urmare a unei operatii laser nereusite (In acest caz nici ochelarii nu va mai ajuta). In acest caz este posibil sa aveti nevoie de "Scleral Lenses" (lentile de contact ce acopera sclera), in cazuri severe necesitand Scleral Lenses ce sunt 3D, adica facute pe comanda dupa forma corneei, cu preturi ce pleaca de la 3-4 mii euro pt 1 pereche.
Sunt multe de discutat pe subiectul complicatiilor, dar pe scurt riscul e atat de mare inca nu merita. Nici sa nu va ganditi!
Daca aveti nevoie de mai multe detalii pe acest subiect just ask..
In SUA sunt oftalmologi care militeaza pentru interzicerea operatiilor cu laser, facute cele mai multe din ratiuni cosmetice si nu din ratiuni medicale, datorita problemelor mai sus amintite precum si a altora pe care nu le-am enumerat aici, probleme care literalmente au distrus multe vieti... :(
Si nu in ultimul rand: marea majoritate a medicilor care efectueaza astfel de operatii nu stiu sau nu au aparatura necesara pentru a tratata complicatiile mai sus-amintite.
Nu va distrugeti corneea sau filmul lacrimal ! Sanatate !
Printre complicatii se pot numara:
- aparitia sindromului de uchi uscat sever (avand dupa operatie TBUT sau Schirmer test foarte scazute in raport cu situatia de dinainte de interventie)
- aparitia unei dureri cronice si permanente la nivelul ochiului datorata de afectarea nervului optic (afectiune denumita "Corneal Neuralgia)" - in Europa sunt f putin medici care pot face o evaluare completa a unei astfel de afectiuni aparuta dupa Lasik sau alta procedura laser
- aparitia sau agravarea sindromului de ochi uscat evaporativ (MGD - Meibomian Gland Disease) care este de asemenea foarte, foarte greu de tratat, in cazuri severe necesitand sa calatoriti in afara pentru proceduri ca IPL, Lipiflow, Probing...
- scaderea acuitatii vizuale datorita unor neregularitati aparute pe cornee ca urmare a unei operatii laser nereusite (In acest caz nici ochelarii nu va mai ajuta). In acest caz este posibil sa aveti nevoie de "Scleral Lenses" (lentile de contact ce acopera sclera), in cazuri severe necesitand Scleral Lenses ce sunt 3D, adica facute pe comanda dupa forma corneei, cu preturi ce pleaca de la 3-4 mii euro pt 1 pereche.
Sunt multe de discutat pe subiectul complicatiilor, dar pe scurt riscul e atat de mare inca nu merita. Nici sa nu va ganditi!
Daca aveti nevoie de mai multe detalii pe acest subiect just ask..
In SUA sunt oftalmologi care militeaza pentru interzicerea operatiilor cu laser, facute cele mai multe din ratiuni cosmetice si nu din ratiuni medicale, datorita problemelor mai sus amintite precum si a altora pe care nu le-am enumerat aici, probleme care literalmente au distrus multe vieti... :(
Si nu in ultimul rand: marea majoritate a medicilor care efectueaza astfel de operatii nu stiu sau nu au aparatura necesara pentru a tratata complicatiile mai sus-amintite.
Nu va distrugeti corneea sau filmul lacrimal ! Sanatate !
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 2Blefarita/Conjunctivita cronica
- 1Fasciculatii musculare și miokimie pleoapa superioara
- 0Amețeli și întunecarea vederii
- 7Gaura din ochi m-a bagat in depresie
- 1Diferenta dioptrii cicloplegie
- 1Degradare vedere la distanta (deja cu ochelari), dureri de cap, ameteli, pulsatii.
- 1Ochiul se zbate (pulseaza)
- 1Degradarea brusca a vederii după glicemie mai mare de 700
- 1Scadere acuitate vizuala dupa aplicare picaturi dilatare pupile
- 1Ochi umflați dimineața