Orgasm vaginal

15-04-2017
Female
Nu este medic/terapeut
Female
Sunt cu iubitul meu de un an si o luna...si nu am reusit sa am orgasm vaginal niciodata...mentionez ca inainte am avut o relatie de 7 ani si am avut aceeasi problema, doar ca acel partener nu avea nici o problema cu acest lucru, insa partenerul meu actual nu se poate obisnui cu acest fapt. De cand i-am confirmat ca nu pot avea orgasm vaginal, doar clitoridian, ne-am racit ca si cuplu, ni se poate impaca cu aceasta idee, ba chiar se pune si problema despartirii! As vrea sa stiu daca a mai patit cineva asa ceva si ce as putea face in aceasta privinta...eu ma gandeam sa merg la un sexolog, poate ma poate ajuta el. Cunoasteti ceva sexologi buni in Timisoara?
6 comentarii
1
17-04-2017, ora 12:58
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună ziua!
Vă poate ajuta un sexolog. La Timișoara aveți CLINICILE MEDICI'S, unde au și specialitatea sexologie
Căutați adresa prin google și faceți o programare.
0
05-09-2017, ora 16:42
Mihamihaela3
Nu este medic/terapeut
Mihamihaela3
Buna ziua am si eu o intrebare de ce nu pot avea orgasm ce se intampla ma puteti ajuta?
1
05-09-2017, ora 17:48
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună ziua!
Lipsa orgasmului poate avea cauze medicale, psihologice sau poate fi și o stare dată de anumite medicamente.
Mergeți la un control ginecologic și verificați dacă există probleme medicale. Dacă se dovedește că nu-i problemă medicală, înseamnă că este o problemă psihologică. În această situație cauza o poate reprezenta o traumă, un viol, probleme cu stima de sine, lipsa maturității sexuale a femeii sau a partenerului. În general, traumele sunt cele care blochează simțurile femeii.
Apetitul sexual poate fi diminuat și din cauza stresului, oboselii, preocupărilor profesionale, existența unei abstinențe prelungite, etc. De asemenea, primele experiențe sexuale pot avea un impact negativ asupra femeii, antrenând o diminuare, uneori definitivă, a libidoului.
O femeie poate găsi calea pentru a rezolva această problemă cu ajutorul unui partener, care să îi înțeleagă trăirile, sau apelând la ajutorul unui specialist. Rezultate bune se obțin prin psihoterapie, care o ajută pe femeie să descopere ce anume probleme sau frici o blochează, dar și modul în care își poate redescoperi sexualitatea.
Apoi implicarea partenerului este foarte importantă, pentru că el trebuie să susțină femeia pentru a se descoperi pe sine, pentru a se detașa complet de sentimentele de vinovăție cauzate de unele credințe sau eșecuri din viața personală, să reducă inhibițiile, să-și accepte sexualitatea ca pe ceva normal, benefic și sănătos pentru viață
0
11-09-2017, ora 22:28
Mihamihaela3
Nu este medic/terapeut
Mihamihaela3
Buna seara am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta? Daca faci dragoste cu partenerul in fiecare seara vaginul se largeste pe fiecare zi sau ramane stramt? Daca nu urinezi inainte de actul sexual afecteaza cu ceva adika poti deveni larga din acest motiv? Multumesc astept un raspuns
2
12-09-2017, ora 07:37
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!
Lărgirea vaginului ca urmare a unei vieți sexuale foarte intense este un simplu mit. Pereții acestuia sunt suficient de elastici încât să se lărgească atât cât e nevoie. Lărgirea vaginului nu are legătură cu faptul că urinezi sau nu, înainte de sex.
Dimensiunile vaginului se pot modifica însă după naștere, dacă slăbești foarte mult, în urma unei intervenții, chirurgicale ginecologice sau printr-o schimbare hormonala.
În ceea ce privește urinatul înainte sau după sex, specialiștii recomandă urinarea după sex pentru a evita infecțiile urinare, deoarece în timpul sexului, bacteriile circula dintr-o parte din alta, ajungând uneori la uretra și chiar la vezică. În timpul urinarii, pericolul este diminuat, lichidul „spălând” zona.
Dacă în timpul sexului, simți nevoia de a urina, atunci:
- nu consumi lichide înainte de actul sexual, în special ceai, cafea sau alcool;
- golești vezica urinară înainte de contactul sexual;
- eviți pozițiile sexuale care exercita o presiune mărita asupra vezicii urinare.
- reduci consumul de alcool și cafeină, în general;
- consumi cel mult 1, 5 l de lichide în 24 ore;
0
11-11-2018, ora 16:45
Cris_t
Nu este medic/terapeut
Cris_t
Buna ! Aceeasi problema am avut o si eu in cuplu, insa am discutat despre asta si oarecum am cam trecut, adica a trecut el peste ideea ca o femeie trebuie sa aiba neaparat orgasm vaginal in timpul penetrarii.
La fe, el avea o problema cu asta pt ca avea impresia ca nu ma satisface pe mine suficient.
Insa i am explicat ca nici in relatiile anterioare nu am avut asa ceva, ci doar orgasm clitoridian...
ai fost la un sexolog ? Ce te a sfatuit ? As mai merge si eu totusi... poate chiar si impreuna sa ni se explice.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Incapacitatea de a obtine orgasm

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Incapacitatea de a obtine orgasm
  •