Otita copil 17 luni

09-11-2018
Ayanmaria
Nu este medic/terapeut
Ayanmaria
Bună ziua copilul meu a facut otita si i se aude mucisori in gât pe nasuc nu scoate nimic, pediatra ne a dat agumentin si nurofen întrebarea mea este pot sa ii fac aerosol cu respisun si ser fiziologic
8 comentarii
0
12-11-2018, ora 09:39
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna dimineata
Amandoua sunt solutii saline, de ce vreti sa le folositi pe amandoua, caci au acelasi efect ? Faceti aerosoli cu ser fiziologic sau ii puteti administra cate 1 picatura in fiecare nara de 3 ori pe zi, 1-2 zile. Sanatate !
0
12-11-2018, ora 15:58
Ayanmaria
Nu este medic/terapeut
Ayanmaria
Multumesc pt raspuns
0
22-11-2018, ora 16:12
Ayanmaria
Nu este medic/terapeut
Ayanmaria
Doamna doctor baiatul are nas înfundat si o tuse productivă, mi au adus din românia fiole de acc pt aerosol va rog sa imi spuneti cum sa il folosesc băiețelul are 18 luni
0
22-11-2018, ora 17:57
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna seara
Ati putea folosi pt aerosoli ACC 1/4 fiola ( 0, 75 ml) + 0, 5 ml Ser Fiziologic intr-o sedinta, maxim doua sedinte pe zi, timp de 2 - 3zile. De fapt acest fluidificant pt secretiile din caile respiratorii se foloseste dupa varsta de 6 ani, fara a fi diluat cu ser fiziologic, dar copilul Dvs fiind atat de mic puteti incerca aceasta varianta, dar nu faceti abuz ! Sanatate !
0
22-11-2018, ora 22:58
Ayanmaria
Nu este medic/terapeut
Ayanmaria
Va multumesc pentru timpul acordat.vroiam sa imi lămuriți o îndoială.baiatul din cauza mucisorilor face des otita credeti ca o sa ma ajute tratamentul cu acc.
0
23-11-2018, ora 10:12
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna dimineata
Unii copilasi au predispozitie mai mare de a face un anumit gen de infectii, in functie de bagajul genetic.Oricum, la varste atat de mici, in cadrul infectiilor respiratorii de cai superioare, sunt relativ frecvente si otitele ca urmare a lungimii mici si pozitiei orizontalizate a tubei lui Eustachio, care face legatura intre gat si urechi, conduct prin care ajung virusii / microbii din gat in ureche si cauzeaza inflamatia si acesteia din urma. ACC este un fluidificant (lichefiant) al secretiilor si ajuta ca tusea sa fie eficienta si sa poata expectora, aceste secretii vascoase stagnante in caile respiratorii care ii dau disconfort in circulatia aerului si sunt totodata mediu favorabil de inmultire a agentilor patogeni.Alt efect ajutator nu are.
0
12-01-2019, ora 16:28
Georgi7
Nu este medic/terapeut
Georgi7
Buna ziua. Fetita mea de 3 ani dupa o raceala ce dureaza de aprox. 7-8 zile amanifestat o durere la ureche. Am fost la medic O.R.L care i-a pus urmator diagnostic dupa un control vizual.
Otita medie acuta supurata( neperforata) ureche dr
Otita seroasa acuta ureche stg
Mentionez ca fetita s-a pla s numai intr-o singura zi de durere iar de atunci au trecut 3 zile si cand o intreb de durere spune ca nu o mai doare( nu curge, nu doare nici daca presez in zona) - mentionez ca fetita inca mai tuseste, dar nu foare rau.
Tratamentul recomandat este Augmentin 7 zile 5, 5 ml la 12 ore. Vibrocil picaturi 3-4 zile, Nurofen 4-5 zile( nu inteleg de ce pentru ca fetita nu mai manifesta durere), aerius 10 zile.
Pana in prezent nu i-am mai administrat fetitei antibiotic, deoarece sunt adepta tratarii cu antibiotic numai dupa antibiograma. Considerati ca este ok tratamentul prescris? De ce a recomandat antibiotic fara o antibiograma, cum isi putea da seama medicul ca posibila infectie este bacteriana sau nu la urechea dreapta. Medicul de familie mi-a recomandat si aerosoli 3ml ser fiziologic cu 10 picaturi sinupret care am vazut ca ii fac foarte bine si ii desfunda nasul, care se mai infunda numai in timpul noptii spre dimineata deparece in timpul zilei avem grija sa il curatam tot timpul. Considerati ca este necesar sa mai merg la un alt medic ORL sau sa uez tratamentul cu antibiotic. Multumesc
Ps. Sper ca am postat la subiectul care trebuie
0
14-01-2019, ora 09:45
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna dimineata
Ar fi util sa mai faceti un control ORL la un alt specialist, dupa parerea mea. Sanatate !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul