Otita supurata, hipoacuzie de transmisie severa

22-04-2022
Cristina92B
Nu este medic/terapeut
Cristina92B
Buna ziua,

Am diagnosticul pus în titlu. Marți am fost la medicul ORL, mi s-a aspirat puroiul din ureche însă nu a ieșit tot, a mai rămas în spatele timpanului.
Ca tratament recomandat de medic am:
1.Cefort 1g: 2 fl dim și 1 fl seara
2. Hhc 100: 1/2 fl dim și 1/2 seara ( 3 zile)
3. Ciprofloxacina: 2pic dim, 2 pic prânz, 2 pic seara
4.Bixtonim xylo 1 puf în fiecare nara de 3 ori pe zi.
Trat pt 5 zile

Problema e ca am 3 zile și jumătate de trat și nu vad o ameliorare. Am sunat medicul întrucât vin Sărbătorile și nu lucrează și mi-a recomandat pe lângă trat de mai sus și Gentamicina de 80 1 fl dim și 1 seara și sa fac trat pt 7 zile. În caz ca durerea nu cedează și ma iau amețelile mi s-a spus sa merg la Urgente pt drenaj sau aspirare.

Ce părere aveți? Sunt foarte îngrijorată ca nu vad nicio ameliorare, de auzit nu aud, am un tiut continuu și ma doare vag, deși nu mai curge puroi acum. Menționez ca iau și în trat cu carbamazepina 200 1 pastila seara pt niște protuzii discale cervicale.

Mi-ar fi de folos câteva sfaturi.

Va mulțumesc!
14 comentarii
1
22-04-2022, ora 12:23
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu prea am inteles ce trebuie sa fie mai bine
1. daca nu mia supureaza...deja e bine pentru o otita cu perfoaratie..asta e scopul tratamentului..sa nu supureze...
uscati bine interiorul urechii cu servetel de hartie.. pana a pune picaturi, le si dupa 15 minut dupa ce sati cu picaturile acolo. Noi recomandam 5-6 pic de ciproflioxaina.ca sa fie urecheha plina si sa ajunga in profunzime
2 Auzul e alta problema care NU se poate rezolva asa de la zi..la zi. trebuie facuta dupa vindecarea otitei o audiograma
0
22-04-2022, ora 12:44
Cristina92B
Nu este medic/terapeut
Cristina92B
Va mulțumesc dnul doctor. Mai bine ma refeream și la faptul ca după ce mi-a fost aspirat puroiul nu am mai simțit durere, însă de aseară iarăși simt. Nu puternic dar este ceva durere, o sa iau Nurofen Forte.
Am făcut marți o audiograma și a ieșit rău, de aceea am fost diagnosticata cu hipoacuzie severa.

Programare am iarăși la medic pe 28 aprilie, după Paște. Așadar e ok dacă o sa continui trat 7 zile, adăugând gentamicina. Și este în regula dacă pun săculeț de sare cald la ureche?
Sincer, eu speram sa scap de țiuit și sa aud ceva mai bine, dar cred ca trebuie sa am răbdare.

Eram îngrijorată și de faptul ca având doar 5 zile de trat și nevazandu-ma medicul în cele 3 zile de pauza sa nu fie trat complet. Am tot citit și mi-e sa nu dau în mastoidita sau mai știu eu, meningita.

Va mulțumesc din suflet!
0
23-04-2022, ora 13:52
Cristina92B
Nu este medic/terapeut
Cristina92B
Dnul doctor, e a 5 a zi de injecții, am 1 zi și de gentamicina, e normal sa mai simt durere? Junghiuri, intepaturi.
Puroi nu mai curge dar nu ar trebui sa nu mai am dureri?
Pot avea mastoidita? Mai am încă 2 zile de injectabil cu cefort și gentamicina 80 mg.

Mulțumesc!
0
23-04-2022, ora 15:37
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Ai pus picături în ureche câte 5
Ai uscat cu șervețelul de hârtie?
0
23-04-2022, ora 16:53
Cristina92B
Nu este medic/terapeut
Cristina92B
Da, am uscat. Picaturi am pus câte 2-3 ca simteam urechea plina, o sa pun diseară 5. Dar am deja 5 zile de ciprofloxacina, mai continui? Ca nu am întrebat medicul.

Va mulțumesc.
1
23-04-2022, ora 17:27
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Da.. Se continue tratamentul pana la vindecare
Se usucă bine cu șervețelul.. Dupa
0
23-04-2022, ora 17:32
Cristina92B
Nu este medic/terapeut
Cristina92B
Am înțeles, asa o sa fac. Va mulțumesc mult, Sărbători liniștite!
0
23-04-2022, ora 20:21
Dr. Elena Latcan
ORL - Otorinolaringologie, BUCURESTI
Dr. Elena Latcan
Buna ziua!Cea mai buna solutue pentru Dvs este Proteza auditiva BAHA, cu redarea auzului aproape de normal, folosind calea osoasa naturala, de transmitere a sunetuluu., iar protezele auditive obisnuite nu va sunt utile.
Sanatate,
Dr.Elena Latcan
0
23-04-2022, ora 20:37
Dr. Elena Latcan
ORL - Otorinolaringologie, BUCURESTI
Dr. Elena Latcan
In acest timp de tratament local, vi s-au recoltat secretii auriculare, naxale si exudat faringian cu abtibiograma, pentru ca urechea comunica cu nasul si cu gura, cu faringele si pot fi prezenti anumiti microbi care trebuie tratati si eliminati.
De asemenea trebuie sa aveti si o radiografie de sinusuri ale fetei, care sa arate ca aveti sau nu o sinuzita si ea trebuoe tratata si vindecata, pentru ca atunci cand dormiti, pri comunicarea nas-ureche-Trompa lui Eustachio, secretiile din nas i gura ajung in ureche si intretin supuratia.
De asemenea, ca sa se vindece o supuratie auriculara, cand va spalati pe cap in urechi nu trebuie sa intre apa, sapun, sampon, pentru ca ele intretin supuratia otica si pt asta puneti in ureche un dop de vata imbibata cu ceva gras= ulei alimentar sau o crema de fata.Spalarea urechii o faceti de 3 ori odata, cu apa oxigenata 16%, stergeti cu un betisor de ureche apa oxigenata si spoi puneti, spre exempku, solutie de CIPLOX CALDUT sau ce medicament a iesit la antibiograma.X2/zi.
O alta conditie ca sa se vindece supuratia, nasul trebuie sa fie mereu curat, cu un spray nazal x 2/zi si suflati nasul dupa 15 min, cel putin 10 zile(Nasonex sau Dymista )
-Vi s-a facut si o audiograma si cum arata?
Pe baza la tot ce v-am spus mai sus se poate pune un Diagnostic si tratament corect.
Sanatate, PASTE FERICIT,
DR.E.Latcan
0
23-04-2022, ora 22:19
Cristina92B
Nu este medic/terapeut
Cristina92B
Nu înțeleg de ce as avea nevoie de proteza, nu-mi va reveni auzul dupa vindecarea otitei? Am fost sapt aceasta la medicul Orl întrucât am avut dureri de ureche si ulterior scurgeri și asa am fost diagnosticata cu otita supurata și am primit medicația de mai sus.
De 2 sapt ma chinui cu o raceala si bănuiesc ca acesta e motivul otitei. Problema e ca am deja 5 zile de trat cu 2 antibiotice și nu vad îmbunătățiri: ma doare vag și simt presiune în și în jurul urechii și ochi, obraz. Puroi însă nu-mi mai curge din ureche. Mi e teama sa nu fac o complicație pana miercuri când va fi medicul la cabinet.

Sinuzita nu am, întrucât în urma cu 2 luni am făcut Rmn și nu a ieșit nimic.

Dacă mai aveți alte sfaturi, va mulțumesc și mi.ar fi utile. Sa merg la urgente sau sa aștept sa termin cele 7 zile de tratament?
0
27-04-2022, ora 10:59
Cristina92B
Nu este medic/terapeut
Cristina92B
Bună ziua d-nul doctor Flueraru. Revin catre dvs în speranța unei recomandări.

Am terminat trat injectabil de luni seara. Marți am fost la spital întrucât îmi simțeam capul prea plin și mi s-a spus ca nu se vede timpanul perforat, e puțin inflamat si ca e mai degraba otita seroasa si ca trat sa iau Augumentin 1 pastila seara și 1 dimineața, spray Vibrocil de 3 ori pe zi și un antiinflamator. Mi s-a spus ca o otita poate trece și în 2-3 sapt.

Am sunat medicul orl la care am fost inițial, căci mâine am programare si mi s-a spus sa nu iau antibioticul daca urechea nu curge.

Îmi puteți da un sfat? Încă îmi simt capul/urechea plina, de auzit parca aud un pic mai bine decât la început, și aud tiuitul permanent, dar de curs nu curge nimic din ureche.
Tare mi-e frica sa nu rămân asa, ma dispera senzația asta de ureche plina. Menționez ca nara dreapta e infundata în anumite momente.

Mulțumesc, mi-ar fi de folos câteva sfaturi. Deja am 1 sapt și jumătate de când au început simptomele și nu vad nicio ameliorare, în afara faptului ca urechea nu mai curge. Încă ceva, mai administrez picaturi de ciprofloxacina? Am 8 zile de când le folosesc.
0
27-04-2022, ora 11:07
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. cititi pe forum ce am scris despre catar tubar..si otita seroasa
au legatur a cu alimentatia incorecta seara si refluxul gastro eosfagian in somn. asta inflameaza gat, nas si tromap lui eustache
2 cititi ce am scris despre Otita externa. fiindca si de acolo pot fi secretiille in ureche.. fara perforatie de timpan
PS..si vorbim dupa ce reveniti de la med. ORL
0
28-04-2022, ora 00:07
Dr. Elena Latcan
ORL - Otorinolaringologie, BUCURESTI
Dr. Elena Latcan
Buna!Daca urecchea nu msi curgr si o simtiti plins, cu tiuit, trebuie de urgenta timpanul drdchis cu o timpsnotomie, ca din nou puroiul da dreneze sa nu mesrga spre creier si sa faceti meningita.Tratanentul la otita este de 10 zile .Deci mergeti ls nedicul ORL din zona sa vs deschida timpanul pentru s evita complicatiilr dr msi sus= Urgent si apoi continuati trstamentul locsl suriculsr si sprayul nazal vu Vibrocil.
Sanatate!In timp, surditatea de trsnsmisie data de perforarea timpanului, se poate accentus si in functie de gravittea ei se poate rezolva cu protexa BAHA.
Cu drag, E.Latcan
0
28-04-2022, ora 14:26
Cristina92B
Nu este medic/terapeut
Cristina92B
Am fost la consul ORL. Diagn este otita supurata în remisie, rinita cronica hipertrofica, parasinuzita cr de investigat

Trat este:
1.ciprofloxacina încă 5 zile
2.sinosun spray, câte 1 puf de 3 ori pe zi
3 rinoclenil cate 1 puf dim și seara
4. Bixtonim la nevoie dacă nasul nu s-a desfundat după celalalte 2 spray uri
5.borenar capsule 10 zile
6. Inhalații cu apa cu sare, mușețel și inhalant
7. Dexametazona 1 pastila la prânz 5 zile
8. Omez 1 pastila pe zi
9. Sinosun 1 pastila dim si seara

Dna doct mi.a zis sa în cazul în care după 10 zile încă îmi mai simt urechea infundata și tiuit sa fac cu tomograf al sinusurilor și sa revin la control.

Ce părere aveți? Am făcut și audiograma, acum aud mai bine decât data trecuta. Aud mai slab fata de urechea stânga cu 10 db fata de 35 db cum era prima data.

Nu am luat niciodată dexametazona și vad ca interacționează cu carbamazepina pe care o iau, deși d-na doctor mi.a spus ca pot lua.

Mulțumesc, aștept sfaturile dvs.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.