Otoscleroza bilaterala cu pierdere severa de auz

1088 comentarii 1 2 ..... 242526 ..... 36 37 Înainte ›
0
17-03-2013, ora 21:56
mariannicolae5121967
Nu este medic/terapeut
mariannicolae5121967
Buna ziua!
am urmarit cu mare interes postarile marei majoritati dintre dv.si astept acum cu nerabdare ziua de 25.03.2013 cand voi merge la Spital pentru prima operatie de otoscleroza (a doua o am programata in vara).
Am 45 de ani si nu mai aud bine de loc asa ca mi-am luat inma in dinti si am fost la Dr. de Familie, acesta dupa 2 minutede control m-a trimis la medic de specialitate si dupa iar vre-o 2 ore de control si teste a-m primit hartie catre Spital, alte cateva ore de control si teste si am fost trimis la tomograf si uite asa sa dat verdictul ca trebui sa ma operez la ambele urechi.
Asta se intampla in noiembrie si de atunci auzu a scazut rau, acum trebuie sa stau cu urechea spre lume cand vorbeste cineva cu mine si tot ii rog sa repete fraza, dar asta este, Dr. a spus ca la ei in Spital astfel de operatii se rezolva in 100% pana acum nu au avut nici un fel de problema cu astfel de cazuri.

Mentionez ca locuiesc in Austria si ma voi opera la un Spital Special ORL din orasul Wels
printre cele enumerate in foaia de pogramarescrie ca nu am voie sa iau cu o saptamana inainte, aspirina si alte calmante, operatia va fi suportata de catre casa de sanatate iar eu urmeaza sa platesc doar costurile mancarii aprx. 16-18€ pe zi de spitalizare, 3-4zile a spus Dr.-ul ptr.ca voi fi cam ametit dupa operatie.
0
03-04-2013, ora 11:16
rodi44
Nu este medic/terapeut
rodi44
Am cititi cu interes tot ce scrie pe acest forum. Eu sunt diagnosticata de cateva zile si in prima faza am ales sa ma operez apoi... citind ca aceasta boala evolueaza pana la menopauza, mai precis avanseaza la fiecare ciclu menastrual din cauza tulburarilor hormonale...am renuntat. Apoi dupa ce m-am sfatuit cu dl. dr.Flueraru pe mail am mai consultat un chirurg orl si mi-a confirmat ce-mi spusese dl. dr. ca nu este numai otoscreloza : este si o sinuzita cronica si o deviatie de sept care ar fi prioritare in cazul in care ma decid pentru operatie de otoscrezoza.
Eu am 44 de ani, am nascut 2 copii, problemele mele au inceput in octombrie cu o criza de vertij in timpul unui ciclu menstual bineinteles. Nu stiam ca nu aud, nu a sesizat nimeni din cunoscutii mei doar dna doctor cu care lucrez de curand a insistat sa merg la un consult ORL pentru ca odata eram cu spatele si nu i-am raspuns. Decat sa creada ca nu am raspuns special, mai bine m-am dus la un consult ORL: audiograma confirma o hipoacuzie de transmisie, am repetat-o de doua ori si in final am facut si impedansmetria cu reflex stapediam absent care a confirmat diagnosticul.Citind despre transmiterea genetica am aceptat diagnosticul din prima pentru ca mama mea nu aude dar acum 20-25 de ani nu i-a facut nimeni investigatii chiar atat de amanuntite.
Am facut deja programare pentru protezare auditiva pentru ca am realizat ca pentru cei din jur vor incepe sa observe ca eu nu aud.
Doamna care mi-a facut ultima audiograma si testul de impedansmetrie vazand rezultatul audiogramei a fost foarte uimita ca ma descurc, dar fiind psiholog de meserie mi-a explicat ca mi-am facut o tactica, lucru de care si-a dat seama in momentul in care mi-a spus sa-mi scot ochelarii (miopie -2.5) si a inceput sa vorbesca cu mine. Nu mai pricepeam nimic!
In concluzie : Daca nu sunt cu fata sau foarte atenta la ce se intampla in jurul meu NU AUD, dar daca sunt atenta si concentrata pe ce se vorbeste in jurul meu n-am nici o problema.
II intreb pe cei care nu s-au operat cum s-au descurcat, ce fac in continuare?
Citeam pe forum ca dupa operatie se merge la spital pentru perfuzii pentru intretinerea nervului auditiv.
Dna dr. Latcan spunea despre dexametazona cu gingo biloba si betaserc. Le-am incercat stimata d-na dr. Latcan: practic cu astea ma intretin din octombrie de cand am avut criza de vertij, la 3 - 4 saptamani 3 zile cu dexametazona in glucoza de 5% si osetron, iar ginko biloba l-am descoperit pe net pentru tratarea tinitusului si are rezultate spectaculoase. Prima seara cand am luat m-am trezit peste noapte si credeam ca am ramas surda de tot deoarece disparuse de tot zgomotul.
Numai bine va doresc tuturor, iar medicilor care raspund pe forum le multumesc din tot sufletul ca fac acest lucru extraordinar.
O zi buna!
0
05-04-2013, ora 20:30
mariannicolae5121967
Nu este medic/terapeut
mariannicolae5121967
Buna ziua! am revenit ptr.a spune ca am fost operat si totul este ok din punctul meu de vedere si vreau sa expun aici modul cum a decurs operatia, asa cum spuneam am fost Internat luni pe data de 25.03.2013, am fost consultat de 3 doctori (unu pe zi) am fost operat miercuri dupa ce am complectat anumite hartii unde am fost intrebat despre anumite afectiuni daca am avut sau nu daca sunt alergic la ceva si alte chestii de genul asta, apoi am semnat dar nu inainte de a mi se aduce la cunostinta despre ce este vorba in legatura cu boala mea, despre ce riscuri exista in genul acestei operatii(toti 3 doctorii au vrut sa-mi repete riscurile la care as putea fi expus, chiar daca ia-m anuntat ca am fost informat de precedentii colegi) am fost avertizat ca in cazul unei greseli riscurile cele mai grave ar fi ca nu voi mai putea auzi de loc si ca prin acea zona trece nervul fetei care daca din greseala ar fi atins as putea ramane cu pareza pe acea parte, apoi au fost foarte exacti cu ce voi simti dupa operatie si anume ca voi avea durere deasupra urechii, ca voi fi ametit, ca trebuie sa stau intins 3zile in pat ptr.a nu aluneca implantul(nu am fost lasat de asistente sa ma ridic decat cand mancam si cand mergeam la toaleta) anestezia mi-a fost facuta prin mina(a trebuit sa vorbesc cu anestezistu si sa mai complectez un Formular ca nu am alergii aceasta fiind procedura) am fost externat in ziua de duminica care este socotita zi normala de lucru inclusiv ptr.femeia de servici care goleste gunoiu si da cu mopul, am intrebat daca voi fi operat cu laserul si mi sa spus ca nu, ceea ce ma uimit pentru ca vazusem in unele postari ca in Romania se opereaza cu laser.
Din lucrurile care mie mi-au placut: curatenia exemplara, meniul la alegere dint-ro gama variata de mancaruri demne de un Restaurant, dimineata, pranz, seara, camerele fiecare cu 4paturi reglabile fiecare dotat cu Telefon, Radio, veioza, telecomanda de chemat asistenta, tv lcd pe suport reglabil, loc de luat masa, cabina de dus, wc separat, (doar asistentele ereau la comun)la un nr. de 6 saloane pe palier am vazut in jur de 6-7 asistente, ptr.un corp de cladire aveai la dispozitie 4 lifturi mari.Plata ptr o saptamana de spitalizare de Luni pana Duminica 80€.
Ceea ce mie mi sa parut cireasa de pe tort si am tot respectul pe chestia asta este ca am vazut ca biserica, maicutele si preotii bantuie pe culoarele spitalului pentru a vorbii cu pacientii fara a le cere nimic in schimb. Eu sunt ateu, dar am tot respectul ptr. un lucru bine facut tinand cont ca in Romania nu prea vezi biserica pe la capataiul celor cu adevarat indurerati
Scuzati gramatica dar avand calculatorul pe Germana bate unele litere asa cum vrea el.
0
07-04-2013, ora 20:39
rodi44
Nu este medic/terapeut
rodi44
Am avut un pic de timp si am citit tot de pe forum...n-am timp de comentarii dar nu ar trebui sa ne luam de doctorii care ne dau raspunsuri pe acest forum dar sunt convinsa ca vor sa ne ajute sa intelegem ceea ce se intampla cu organismul nostru. Ca fac reclama unor proceduri sau unor produse e mai putin important: fiecare face reclama pozitiva sau negativa doctorului si procedurii la care a apelat. Ce nu inteleg este faptul ca unii au ajuns sa se opereze de cateva ori si nu au obtinut prea mari rezultate.
O intrebare as avea si daca ar putea sa ma lamureasca cineva i-as fi recunoscator:
- eu voi alege o proteza auditiva, am programare peste 5 zile, si nu am inteles daca orice proteza auditiva pastreaza nervul auditiv la valoarea actuala sau in timp se poarte pierde si acesta. Am inteles ca proteza BAHA o face dar este ceva ce nu-mi permit, despre alte proteze nu se spune nimic. M-am uitat pe diferite adrese si in afara de niste poze si mici detalii nu am gasit nimic.
0
20-04-2013, ora 10:00
thcristian
Nu este medic/terapeut
thcristian
Bună ziua,

Încep prin a vă mulţumi tuturor celor care aţi postat aici de câţiva ani, am citit în întregime mesajele şi mi s-au părut, în marea lor majoritate, foarte utile.
Ieri m-am operat la UD de otoscleroză bilaterală parţial labirintizată. Operaţia a durat sub o oră, Proba de auz de pe masă îmi dă speranţe, îi înţeleg pe cei care aşteaptă să o regăsească. Medicul pe care l-am ales - Dl. prof. Ciuchi - a comunicat firesc, normal cu mine (despre competenţa dumnealui nici nu îmi permit să comentez, e o somitate), iar personalul de la Medico-clinique a fost foarte atent şi relaxat. Am ieşit pe propriile-mi picioare azi, am băut o cafea la Starbucks şi am venit acasă cu metroul. Mă simt puţin cam slăbit şi am ameţeli uşoare, dar nimic îngrijorător. Aşadar, deocamdată sunt mai degrabă pe partea optimistă. Să vedem după scoaterea pansamentului - acum urechea e înfundată şi nu aud nimic cu ea - şi procesul de vindecare.

Vă voi ţine la curent,

Toate bune tututror.
0
24-04-2013, ora 17:40
marieta76
Nu este medic/terapeut
marieta76
buna!
vreau sa incurajez toate persoanele care au probleme de auz sa mearga la medicul ORL
Eu in urma cu 3 ani am observat ca nu aud bine cu US.Am mers la medicul ORL(din judet) am facut audiograma, am fost diagnosticata cu otospongioza US.In anul 2012 am fost la Clinica Urechii Bucuresti unde am fost consultata de dr.David Lucian, d-lui s-a pronuntat pt.operatie(nervul nefiind afectat).Bineinteles nu am luat in serios, am zis sa mai astept.
Anul acesta 2013 am avut ameteala si tulb.de echilibru.Am mers din nou in luna februarie la medicul ORL(din judet), dansul mi-a recomandat pe D-l Prof.Dr.Ciuchi de la Clinica Medico.Abia in aceasta luna aprilie 2013(la inceputul luni)am sunat la Clinica, am fost vazuta de D-l Prof.Dr.si dansul a decis sa ma opereze(de data aceasta nervul are o pierdere de 3000Hz-n-o sa aud soaptele).Am zis sa ma opereze cat de curand si am fost operata pe data de 22 aprilie.Pot sa spun, daca cititi toate comentariile de mai sus ale pacientilor care au fost operati de D-l Prof.Dr Ciuchi sunt adevarate.
Pe aceasta cale, doresc sa multumesc tuturor pentru comentariile care m-au facut sa fiu increzatoare in acest Medic minunat, cu maini binecuvantate.
Astazi este a doua zi de la operatie si ma simt foarte bine..(sunt intr-o ureche-US este pansata )
0
26-04-2013, ora 14:13
thcristian
Nu este medic/terapeut
thcristian
Azi mi s-a scos pansamentul. Am început să aud, cu ecou şi lipsit de nuanţe, dar amplificat, precum am fost avertizat. Dar aud! Dl. prof. mi-a spus că va dura două săptămâni reacomodarea auzului, apoi vin la audiograma de 3 luni să vedem concret ce şi cât s-a ameliorat. Dar pot deja să certific că operaţia a reuşit.
Să auzim numai de bine.
0
25-05-2013, ora 14:41
lunnitza
Nu este medic/terapeut
lunnitza
buna, din nefericire am fost si eu diagnosticata cu otoscleroza bilaterala.as vrea sa stiu daca s-a operat cineva la cluj si cum se simte dupa.sunt nelinistita si mi-ar face placere sa vb cu cineva care a trecut prin asta...daca e cineva disponibil...va multumesc.sanatate tuturor
0
26-05-2013, ora 11:59
lunnitza
Nu este medic/terapeut
lunnitza
nu mai intra nimeni pe forum?:(((((sau nu vrea nimeni sa-mi raspunda???:(((
0
05-06-2013, ora 16:05
lunnitza
Nu este medic/terapeut
lunnitza
buna ziua
pentru dna dr Brad, am inteles ca sunteti din cluj si as vrea si eu o parere de la dvoastra.urmeaza sa ma operez de otoscleroza, toata lumea il lauda pe prof.Ciuchi, dar nu toata lumea isi permite sa se opereze la dansul, asa ca eu mam gandit sa merg in cluj la dna dr Necula Violeta care mi-a si stabilit diagnosticul...ce parere aveti?as dori un sfat cit de sincer pt ca imi este fff frica.va multumesc si astept un raspuns cit de repede posibil
0
07-06-2013, ora 20:20
lunnitza
Nu este medic/terapeut
lunnitza
s-a operat cineva la cluj de otoscleroza?ce cofochirurg avem la cluj?nu mai intra nimeni pe forum?
0
12-06-2013, ora 12:18
lunnitza
Nu este medic/terapeut
lunnitza
mai este valabil forumul asta?posibil sa nu intre nimeni de 2 saptamani????
0
12-06-2013, ora 16:48
madiananu
Nu este medic/terapeut
madiananu
@lunnitza
Buna,
Daca te uiti cateva pagini in urma pe forum, o sa vezi ca sunt persoane care s-au operat la Cluj la dl prof. Cosgarea sau la dna dr. Maniu. Sunt detaliate acolo experientele fiecaruia. Cred ca iti vor fi de folos. Si mie mi s-a pus diagnosticul de otoscleroza dar inca nu m-am operat. Pe mine m-au ajutat f. mult postarile de pe forum in intelegerea bolii (simptome, evolutie, tratament, etc.).
Multa sanatate tuturor!
0
12-06-2013, ora 18:54
lunnitza
Nu este medic/terapeut
lunnitza
pt madiananu:buna, ce ma bucur ca insfarsit a raspuns cineva.crede-ma am citit tot ce s-a scris pe forum, doar ca nu pot sa ma hotarasc(asa sunt balantele:) din pacate).am o retinere pt dr.Cosgarea.tu unde intentionezi sa mergi la operatie?in capul meu e o incalceala si m-am gandit sa aman operatia pt anul viitor cu toate ca doctorul orl-ist din orasul meu a spus sa o fac cit de repede.sper ca cei care mai trec prin asta sa nu fie asa nehotarati ca mine, sigur vor intra in depresie:).sanatate tuturor
0
15-06-2013, ora 22:10
madiananu
Nu este medic/terapeut
madiananu
@lunnitza
Mie mi-a pus diagnosticul dna dr. Maniu. Probabil tot la dumneaei voi merge pentru interventia chirurgicala. D.p.d.v. profesional are referinte bune. Ca om am obs. ca e apropiata de pacienti. O alta varianta ar fi prof. Ciuchi insa costul operatiei depaseste posibilitatile mele.
0
16-06-2013, ora 12:56
lunnitza
Nu este medic/terapeut
lunnitza
mie diagnosticul mi la pus dna dr Necula, tot la Cluj si cred ca voi merge inainte cu dansa.daca vrei lasa un id sa vorbim mai multe.poate mergem deodata la operatie:).nu stiu daca pt tine e la fel, dar eu cind vorbesc cu cineva care se afla in situatia mea prind curaj si nu mai am atatea temeri.o duminica placuta iti doresc
0
22-06-2013, ora 19:43
madiananu
Nu este medic/terapeut
madiananu
Putem vb pe mess daca vrei. Id-ul e cel de pe forum.
0
22-06-2013, ora 20:16
lunnitza
Nu este medic/terapeut
lunnitza
ok, te adaug.merciiiiiiiiiii
0
25-06-2013, ora 11:28
marantonia
Nu este medic/terapeut
marantonia
Buna ! Am fost diagnosticat la Cluj de domnul prof. Cosgarea cu otoscleroza urechea stanga. Mi s-a recomandat interventia chirurgicala, dar as vrea sa stiu de la cei in cauza care este perioada de recuperare de dupa si ce inseamna aceasta recuperare ? Eu printre altele sun profesor de muzica, conduc, tata, sot..e.t.c. Ma intereseaza costul total al interventiei pe langa proteza care costa 100 de euro, avan in vedere faptul ca daca ma decid, operatia va fi la Clinica O.R.L. Cluj. Va rog cei in cauza si cu "experienta " sa ma lamuriti si pe mine. Multumesc !
0
25-06-2013, ora 12:02
lunnitza
Nu este medic/terapeut
lunnitza
buna, acelasi diagnostic il am si eu, urmeaza sa ma operez tot la Cluj la dna dr Necula.dansa mi-a spus ca pistonul costa 300 ron, de alte cheltuieli nu stiu nimic, ramane la aprecierea pacientului avand in vedere ca e spital de stat.cat despre recuperare depinde de fiecare pacient in parte, numai doctorul iti spune dupa interventie.multa sanatate
0
25-06-2013, ora 12:34
marantonia
Nu este medic/terapeut
marantonia
Ok, merci, am inteles dar pe net vad tot felul de chestii referitoare la recuperari si ma cam dispera., oarecum ma inspaimanta ! Ce simptome prezinti, de cat timp nu te simti bine ? Sunt curios si eu ca observ ca e mai recenta treaba si la tine ?
0
25-06-2013, ora 12:40
lunnitza
Nu este medic/terapeut
lunnitza
inteleg perfect prin ce treci.de 2 luni mi s-a pus diagnosticul, si de atunci ma gandesc numai la asta, sincer mi-e frica de operatie.simtomele au aparut prin februarie(ureche infundata, pocnituri, tiuit, dureri profunde care trec repede)in rest ma simt bine, citeodata am ameteli dar nu stiu daca de la ureche.la tine de cind a inceput boala?
0
25-06-2013, ora 12:42
lunnitza
Nu este medic/terapeut
lunnitza
cred ca recuperarea nu dureaza mai mult de 2 saptamani, cica dupa scoaterea pansamentului totul revine la normal, pareri si pareri:)
0
25-06-2013, ora 12:46
marantonia
Nu este medic/terapeut
marantonia
in urma cu trei ani am inceput sa imi fie infundata, apoi pocnituri si tiuituri care cica se numesc acufene. A inceput sa-mi spuna cei din jurul meu ca nu aud bine si reactionam destul de urat. De vreun an a inceput sa-mi scada si auzul destul de tare. La tg Mures cand am fost la investigatii mi-au zis ca am deviatie de sept si deaia nu aud, sapt trecuta am fost la Cosgarea la Cluj si intr-o clipa mi-a pus diagnosticul verbal iar dupa audiograma si alt test mi-a confirmat diagnosticul. Credema am niste acufene urate si tiuituri sau fluieraturi sau cum sa le mai zic ca nu le mai pot suporta. Specific dureri nu am avut niciodata
0
25-06-2013, ora 12:52
marantonia
Nu este medic/terapeut
marantonia
pai mie mi-a zis Cosgarea ca vreo 6 luni nu am voie sa fac multe chestii, dar eu nu pot sta atata prin profesia pe care o am atata timp, eu trebuie sa vorbesc, sa cant, sa dirijez, sa strig sa..conduc, sa calatoresc.nu imi permit sa stau 6 luni cu capul nemiscat, ti-am scris ca sunt profesor de muzica, dar nu numai si nu pot lipsi nici de la scolile la care lucrez nici la celalalt loc de munca, pana la urma avem familii, copii, obligatii. ce zici ? la tine cum e ? Nu mai respect gramatica in scriere sper sa intelegi ce scriu !
0
25-06-2013, ora 13:26
lunnitza
Nu este medic/terapeut
lunnitza
sa stai 6 luni cu capul nemiscat mi se pare absurd, nu am mai auzit la nimeni.tot ce mi sa spus a fost ca nu pot calatori cu avionul, sa evit muntele si zgomotele foarte mari.cum sa stai 6 luni nemiscat???e absurd.singurul sfat ce pot sa ti-l dau, ca sa te lamuresti mai bine ar fi sa consulti si alt medic.am vb cu cineva care sa operat la Bucuresti l la prof.Ciuchi si totul e ok, are o viata normala, doar ca zgomotele mari in spatii inchise(nunta, club, etc)cam deranjeaza la ureche.eu tot ce imi doresc e sa-mi reuseasca operatia sa nu ajung la proteze, pe urma ma voi conforma cu ce va trebui sa evit.
0
25-06-2013, ora 13:31
marantonia
Nu este medic/terapeut
marantonia
la ce proteze te referi ? aia despe costul careia ti-am zis ca e 100 de euro ?
0
25-06-2013, ora 13:36
marantonia
Nu este medic/terapeut
marantonia
aha, deci se numeste piston ? eu cred ca am inteles de la profu ca vorbea despre proteza ! Deja sunt total confuz ! Tu cum auzi cu urechea aia ?
0
25-06-2013, ora 13:49
lunnitza
Nu este medic/terapeut
lunnitza
deci.pistonul de titan ti-l pune in ureche la operatie, ala ramane acolo pt totdeauna.protezele sunt aparate auditive la care se ajunge atunci cind nervul e foarte afectat si nu se poate readuce auzul prin intermediul operatiei.dar daca doctorul ti-a spus ca te opereaza banuiesc ca rezerva nervoasa o mai ai.eu inca aud bine si sper sa nu-mi scada auzul repede
0
25-06-2013, ora 13:56
marantonia
Nu este medic/terapeut
marantonia
merci de informatii, deocamdata aud si eu destul de bine, inca nu sunt hotarat ce sa fac. iti doresc multa multa sanatate si sper sa mai revenim pe forum sa mai schimbam pareri si impresii despre problemele pe care le avem. toate cele bune din tot sufletul si SANATATE MULTA !
Adaugă un comentariu / răspuns
1088 comentarii 1 2 ..... 242526 ..... 36 37 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sunetele produse de mâncat reglează cantitatea de alimente consumate
  •