Otoscleroza bilaterala cu pierdere severa de auz
salutare.Unde te-ai operat?Eu nu am iesit o saptamana singura, decat cu masina si seara cand a fost racoare.
Nu ai ameteli?Tampoanele sunt inca in ureche?
Nu ai ameteli?Tampoanele sunt inca in ureche?
buna la profesor ciuchi si nu am avut deloc ameteli
da tampoanele sunt la locu lor
da tampoanele sunt la locu lor
Mie mi s-a spus ca trebuie odihna multa, fara efort, mai ales ca sunt acolo tampoanele.Ai avut anestezie totala sau partiala?
anestezie locala
de odihna nu mia spus nimic
mie mia interzis sa mananc sarat 5 zile cat iau tratament
de odihna nu mia spus nimic
mie mia interzis sa mananc sarat 5 zile cat iau tratament
Daca nu te odihnesti si faci eforturi fizice, exista riscul sa se miste pistonul.
cam 850 euro(cu tot cu piston).spitalizare 6 zile.A meritat.Si eu tot cu anestezie locala.Bine ca nu am vazut nimic..teama oricum o simteam.Dar nu am simtit nici o durere.doar injectiile locale le-am simti.in rest..nimic.
cat sa te odihnesti?
eu sunt un tip energic mam operat pe 22 08 si pe 03 09 vreau sa ma duc la munca si sunt sofer pe autocar deci transport persoane
eu sunt un tip energic mam operat pe 22 08 si pe 03 09 vreau sa ma duc la munca si sunt sofer pe autocar deci transport persoane
pe mine ma dus in jur de 1200 cu totu
si o sigura zi de spitalizare
cu ce tea operat cu lasaru sau alta metoda?
si o sigura zi de spitalizare
cu ce tea operat cu lasaru sau alta metoda?
Trebuie oricum sa mergi la el la control, sa-ti scoata tampoanele si atunci iti va spune de cat repaus ai nevoie.Sa-i spui neaparat ce muncesti si sa vezi ce zice
daca vrei, putem vorbi pe mess, e mai simplu
daca vrei, putem vorbi pe mess, e mai simplu
Salutare! M-am operat anul acesta la dr Ciuchi si momentan ma simt bine. Destul de rar am unele pocnituri/zgomote in urechea operata. Este cinevat operat la ambele urechi? Ar trebui sa ma programez pentru a doua operatie dar tot mai am mici retineri. Orice sfat/informatie/sugestie e bine venita. Multumesc!
Spune-mi ce anume te-ar interesa...daca se merita o a doua operatie? Fara doar si poate, nu mai sta pe ganduri...
Cat timp ai de la operatie?si cand ai inceput sa auzi bine cu urechea operata?
@adamonica: m-am operat la sfarsitul lui martie si am inceput sa aud din momentul in care mi s-au scos pansamentele din ureche, adica la 7 zile dupa operatie
@maria71: de ce mai stau pe ganduri? Chiar nu stiu. Prima data m-am operat deoarece nu auzeam aproape nimic. Am hotarat sa operez urechea cea mai bolnava deci cumva nu riscam nimic...mai rau de atat nu putea fi. Acum percep foarte multe sunete doar cu urechea operata si mi se pare foarte deranjant; poate nu m-am obisnuit inca cu toate zgomotele din jurul meu si de aceea le gasesc foarte stresante, poate daca le-as auzi cu ambele urechi nu mi s-ar mai parea asa anormal.
@maria71: de ce mai stau pe ganduri? Chiar nu stiu. Prima data m-am operat deoarece nu auzeam aproape nimic. Am hotarat sa operez urechea cea mai bolnava deci cumva nu riscam nimic...mai rau de atat nu putea fi. Acum percep foarte multe sunete doar cu urechea operata si mi se pare foarte deranjant; poate nu m-am obisnuit inca cu toate zgomotele din jurul meu si de aceea le gasesc foarte stresante, poate daca le-as auzi cu ambele urechi nu mi s-ar mai parea asa anormal.
Eu m-am operat la a doua ureche dupa 1 an de la prima. Dupa prima operatie mi-am jurat ca n-o sa urmeze a doua. A fost f greu, mi-a fost rau a doua zi. La a doua n-am suferit nici pe sfert cat la prima. M - am refacut f repede si nu a fost doar o impresie. De aia zic sa nu facem comparatie, nici cu ce iti spune x sau y despre o anumita interventie pentru ca suntem diferiti, am vazut pe propria piele ca au diferit 2 operatii identice, teoretic. Mi-ar fi parut rau sa nu o fac si pe cealalta. Am luat hotararea din 2 motive: mi-era teama sa nu fie prea tarziu de operat daca mai las timpul sa treaca si al doilea motiv: medicul care m-a trrimis la dr. Ciuchi m-a sfatuit sa rezolv cu operatiile cat mai sunt medici f buni. Acum e ok, sigur ca un disconfort exista, dar ne adaptam. Eu, de exemplu, simt disconfortul mai ales la prima operatie, ceva rezonante la un zgomot mai mare, tonuri mai ascutite.
Nu stiu cat te ajuta ceea ce ti-am spus, important este sa cantaresti bine hotararea luata.
Multa sanatate tuturor!
Nu stiu cat te ajuta ceea ce ti-am spus, important este sa cantaresti bine hotararea luata.
Multa sanatate tuturor!
Buna Ziua..
Si eu sunt operata la urechea dreapta dar acum 8 ani de dr ATAMAN TRAIAN, fara bani la spitalul ORL Panduri.
Pacat ca acest doctor s-a pensionat.
Asi vrea sa ma operez la urechea stanga.
Am inteles ca dr Ciuchi ar fi cel mai bun din ce spuneti pe aici, si costa in jur de 1500 euro, dar opereaza si cu laser?
cine stie si s-a operat la el recent sa dea mai multe detalii, este adevarat ca nu am bani acum dar visez sa ma operez anul viitor, daca Dumnezeu imi ajuta sa strang banii astia la el. sa pot auzi si eu mai normal. ca- cu o singura ureche este greu, desii sunt 8 ani de la operatie tot cu ea aud.
Va multumesc.
O zi placuta sa avezi.
Si eu sunt operata la urechea dreapta dar acum 8 ani de dr ATAMAN TRAIAN, fara bani la spitalul ORL Panduri.
Pacat ca acest doctor s-a pensionat.
Asi vrea sa ma operez la urechea stanga.
Am inteles ca dr Ciuchi ar fi cel mai bun din ce spuneti pe aici, si costa in jur de 1500 euro, dar opereaza si cu laser?
cine stie si s-a operat la el recent sa dea mai multe detalii, este adevarat ca nu am bani acum dar visez sa ma operez anul viitor, daca Dumnezeu imi ajuta sa strang banii astia la el. sa pot auzi si eu mai normal. ca- cu o singura ureche este greu, desii sunt 8 ani de la operatie tot cu ea aud.
Va multumesc.
O zi placuta sa avezi.
La menopauza, auzul scazut prin otoscleroza se amelioreza(inainte de menopauza fiecare ciclu si nasterile, agraveaza scaderea de auz- pt.ca una din cauzele otosclerozei este cea hormonala!.)
Cercetarile din tarile ce se ocupa cu asa ceva, indica ca, prin folosirea CELULELOR STEM in tratarea pierderilor de auz, in viitor nu vor mai exista persoane surde!
Cercetarile din tarile ce se ocupa cu asa ceva, indica ca, prin folosirea CELULELOR STEM in tratarea pierderilor de auz, in viitor nu vor mai exista persoane surde!
Buna
Vreau sa va multumesc tuturor celor care ati postat pe acest forum. Si eu ca si voi am otoscleroza bilaterala. Am citit timp de 2 ani de zile paginile de pe acest forum neavand curajul sa iau o decizie. Doar cand am ajuns sa nu ma mai descurc cu urechea pe care o consideram "buna" a trebuit sa ma hotarasc. Si l-am ales pe dl prof Ciuchi care intr-adevar este un om remarcabil, asa cum stiti toti cei care l-ati intalnit ....si Medlife. Sunt multumita de conditiile clinicii precum si de profesionalismul personalului de acolo. Nu se compara cu tratamentul din spitalele de stat. Operatia m-a costat 1000 euro in total. Cum m-am decis? Stiam de la o cunostinta careia ii reusise operatia ca se merita, acelasi lucru il citisem si pe forum. Recomand tuturor operatia (si eu ma voi opera si la cealalta dupa ce ma vindec pt ca nu am decat o luna de la operatie). Credeti-ma ca fata de tortura psihica prin care trece un bolnav de otoscleroza (poate altii sunt mai impasibili, insa eu m-am cam consumat si izolat) operatia este nimic.
Sper ca in continuare sa aud la fel de bine ca acum, insa si daca nu ar fi asa...macar stiu ca am incercat.
Multa sanatate!
Vreau sa va multumesc tuturor celor care ati postat pe acest forum. Si eu ca si voi am otoscleroza bilaterala. Am citit timp de 2 ani de zile paginile de pe acest forum neavand curajul sa iau o decizie. Doar cand am ajuns sa nu ma mai descurc cu urechea pe care o consideram "buna" a trebuit sa ma hotarasc. Si l-am ales pe dl prof Ciuchi care intr-adevar este un om remarcabil, asa cum stiti toti cei care l-ati intalnit ....si Medlife. Sunt multumita de conditiile clinicii precum si de profesionalismul personalului de acolo. Nu se compara cu tratamentul din spitalele de stat. Operatia m-a costat 1000 euro in total. Cum m-am decis? Stiam de la o cunostinta careia ii reusise operatia ca se merita, acelasi lucru il citisem si pe forum. Recomand tuturor operatia (si eu ma voi opera si la cealalta dupa ce ma vindec pt ca nu am decat o luna de la operatie). Credeti-ma ca fata de tortura psihica prin care trece un bolnav de otoscleroza (poate altii sunt mai impasibili, insa eu m-am cam consumat si izolat) operatia este nimic.
Sper ca in continuare sa aud la fel de bine ca acum, insa si daca nu ar fi asa...macar stiu ca am incercat.
Multa sanatate!
buna!in 24 m-am operat si la cealalta ureche, inca am pansamentul in ureche si ma simt bine.am fost tot la prof. cosgarea din cluj, e un medic deosebit, eu il recomand tuturor celor care sunt in situatia mea.
buna seara - am si eu o intrebare - trebuie sa-mi fac un RMN urgent, (tin sa precizeze ca m-am operat anul trecut la urechea stanga si am un implant de titan ) nu stiu daca se poate, exista vre-o problema ? n-am ajuns la d-ul doctor sa-l intreb. A discutat cineva despre aceasta problema cu medicul ? Astept un raspuns de la cineva.mii de multumiri si sanatate tuturor.
Petruta fiecare piston de titan ar trebui sa aiba un pasaport, pe care sa scrie firma producatoare si ar trebui sa il fi primit la externare.
Mie medicul mi-a aratat pe pasaport un site-ul de unde pot afla mai multe informatii in cazul in care voi avea nevoie vreodata sa fac rmn. din cate vad acum sunt anumiti paramentri intre care rmn-ul poate fi facut in siguranta.
cel mai bine este sa intrebi medicul operator sau printezi informatiile firmei producatoare si verifici la clinica daca exista posibilitatea ca ei sa se incadreze intre acele limite.
Mie medicul mi-a aratat pe pasaport un site-ul de unde pot afla mai multe informatii in cazul in care voi avea nevoie vreodata sa fac rmn. din cate vad acum sunt anumiti paramentri intre care rmn-ul poate fi facut in siguranta.
cel mai bine este sa intrebi medicul operator sau printezi informatiile firmei producatoare si verifici la clinica daca exista posibilitatea ca ei sa se incadreze intre acele limite.
dragii mei, nu ezitati sa va operati cat se mai poate face acest lucru.dl dr ciuchi este un om de exceptie care face minuni.eu m-am operat de otoscleroza labirintizata partial si in prezent aud bine, nu mai auzeam deloc.este placut sa nu mai porti acel aparat auditiv.va doresc multa sanatate si succes maxim.-*
(*modificat de admin)
.
(*modificat de admin)
.
pt Dna Doina Coneru
Intr-adevar domul Cosgarea e un medic foarte buna m-a operat si pe mine in Noiembrie 2012.
Am fost la control in Decembrie la spital iar luna aceasta va trebui sa merg la cabinet pentru urmatorul control.
Ati putea va rog sa imi spuneti in ce consta acest control: vreo procedura specifica dupa operatie sau o simpla audiograma pt a evalua rezultatul operatiei?
Nu sunt din Cluj-Napoca si as prefera sa fac audiograma acasa daca este vorba doar de asta.
Aud tot mai bine si urechea pare sa se fi vindecat.
Va multumesc
Intr-adevar domul Cosgarea e un medic foarte buna m-a operat si pe mine in Noiembrie 2012.
Am fost la control in Decembrie la spital iar luna aceasta va trebui sa merg la cabinet pentru urmatorul control.
Ati putea va rog sa imi spuneti in ce consta acest control: vreo procedura specifica dupa operatie sau o simpla audiograma pt a evalua rezultatul operatiei?
Nu sunt din Cluj-Napoca si as prefera sa fac audiograma acasa daca este vorba doar de asta.
Aud tot mai bine si urechea pare sa se fi vindecat.
Va multumesc
buna ziua! Vin si eu cu rugamintea la dumneavoastra daca se poate ca cineva sa imi raspunda la suferinta mea.Am fost operata in septembrie 2011 de otoscleroza si mi sa pus un piston de titan.Mi sa facut stapedectomie.nu ma simt prea bine dar cea mai mare disperare este ca am un zgomot in cap foarte mare. Zgomotul sa marit dupa operatie dar acuma este si mai mare aproape insuportabil.Ceea ce ma sperie este ca de cateva zile a inceput si la urechea cealalta.Avand pistonul de titan pot sa fac tomografie la cap?va rog sami dati un sfat ce medicamente asi putea lua pentru acest zgomot. Am 45 de ani, 63kg, 1, 65inaltime, tensiune normala.Va multumesc anticipat
Cei care sunteti sfatuiti sa faceti tratament cu flor, evitati suplimentele cu flor (efecte negative asupra glandei pineale) si luati flor in dozaj homeopatic: Calcarea Fluorica CH30 de trei ori pe zi cate 3 granule.
Pentru carmen18:
Poti face linistita RMN la cap, eu am facut si am implant de titan, m-a trimis chiar orl-istul care m-a operat.
Citeste asta: audiologie-orl?ro/tinitus-zgomot-in-ureche-diagnostic
si asta:
audiologie-orl?ro/terapia-tinitusului
in loc de ? pune.
Poti face linistita RMN la cap, eu am facut si am implant de titan, m-a trimis chiar orl-istul care m-a operat.
Citeste asta: audiologie-orl?ro/tinitus-zgomot-in-ureche-diagnostic
si asta:
audiologie-orl?ro/terapia-tinitusului
in loc de ? pune.
si in general ar trebui citite articolele de pe otoscleroza punct ro
acum am gasit asta: 'In cazurile in care folosim un implant de titan se mai poate face ex. imagistic pana la 3 T (Tesla). Practic, purtarea unui piston de titan utilizat in pentru tratamentul chirurgical al otosclerozei nu reprezinta o contraindicatie pentru nici una dintre investigatiile imagistice aflate astazi in uz.'
Pentru carmen18: citeste si acufene punct ro
Pentru carmen18: citeste si acufene punct ro
Pt carmen 18:
Pentru zgomote/acufene/tinitus incearca tratamentele astea:
-Picaturi in urechi cu ulei de sunatoare (gasesti la naturiste)
-picaturi in urechi cu suc de ceapa proaspat
-picaturi in urechi cu biter suedez
-ginko biloba
-reflexoterapie
-acupunctura
Pentru zgomote/acufene/tinitus incearca tratamentele astea:
-Picaturi in urechi cu ulei de sunatoare (gasesti la naturiste)
-picaturi in urechi cu suc de ceapa proaspat
-picaturi in urechi cu biter suedez
-ginko biloba
-reflexoterapie
-acupunctura
multumesc din suflet pentru raspunsurile date. O sa incerc produsele naturiste.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Probleme auditive la copil de 5 ani
- 3operatia de otoscleroza...
- 2aparat auditiv
- 3Probleme auditive ciudate
- 4otoscleroza
- 3se pierde auzul din cauza otitei
- 4Se poate pierde auzul din cauza paracetamolului?
- 7Operatia de otoscleroza - informatii
- 0ameteala dupa otoscleroza
- 2Ureche infundata si cu cealalta aud slab
- 2E posibil sa imi pierd auzul?
- 0Probleme postoperatorii otoscleroza
- 8Operație la urechea dreapta efectuata în Londra
- 5otoscleroza se opereaza si in Brasov?
- 2Diferenta hipoacuzie neurosenzoriala si otoscleroza
- 0Otoscleroza
- 1Osteoscleroza
- 1Operatie otoscleroza
- 2Tinitus de la Otoscleroza
Mai multe informații despre: Otoscleroza sistemul auditiv
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: