ovare micropolichistice

23-11-2007
jemans
Nu este medic/terapeut
jemans
buna ziua vreau sa-mi spuneti daca aceste analize sunt o problema pentru a ramane insarcinata(uter avf axul lung=39mm, ap=37mm, endo=6mm, ovar stang 31/18mm, ovar drept 35/24mm.ambele ovare cu foliculi latenti prezenti.fara lama de lichid).Tratamentu fiind urmat medicamentos si la ora actuala totul aratand normal, oare exista totusi probleme?Multumesc!l
1 comentarii
0
01-01-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Ovarele de dimensiuni mari, cu mai mult de 12 chisturi pot asocia unele tulburari hormonale. Daca nivelul testosteronului si DHEA sunt crescute, daca ciclurile vin la intervale mari de timp, daca exista obezitate si pilozitate excesiva, se poate vorbi de boala ovarelor polichistice (sdr. Stein-Lowenthal). Acesta afectiune se trateaza cu blocanti androgenici gen Diane 35 eventual in asociere cu spironolactona, sau cu Metformin, si, in timp, se restabileste echilibrul hormonal, fiind posibile sarcinile.
In cazul dvs. nu par sa fie modificari ecografice, nu este vorba de boala ovarelor polichistice. In plus, la orice femeie exista chisturi foliculare ovariene in perioada ovulatiei.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.