Ovare micropolichistice-anticonceptionale

17-09-2013
del_c
Nu este medic/terapeut
del_c
Buna ziua, acum 6 luni am fost la dr ginecolog care mi-a recomandat Logest ca anticonceptionale si daca nu, sa merg la endocrinolog. Am fost la endocrinolog, unde dupa mai multe teste, dintre care eco, unde spune ca am ovare net micropolichistice. Dna doctor a zis ca hormonii sunt normali si mi-a dat 3luni arefam si apoi 3 luni pauza. Nu m-am intors la dansa din varii motive, cert e ca dupa 3 luni astea am inceput sa iau logest. Problema mea erau menstruatiile care durau 2-3 saptamani si nu s-a rezolvat nici cu arefam. Acum mai am un pic si termin primul blister de Logest si menstra nu s-a terminat de tot, doar 2-3picaturi maronii/zi.

Intrebarea cea mare: pot sa intretin relatii sexuale ? Si-au facut deja efectul ?
2 comentarii
0
18-09-2013, ora 12:30
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Protectia contraceptiva se instaleaza de la administrarea primei pilule daca incepi sa le iei din prima zi de menstruatie, ori dupa 7 pilule daca incepi sa le iei intr-o alta zi decat prima zi de menstruatie.
Nu conteaza daca ai spotting, tot esti protejata contraceptiv.

Presupun ca nu ai menstruatie propriu-zisa timp de 3 saptamani, ci doar mici scurgeri pentru multe zile inainte si dupa menstruatie. Din pacate asta se intampla multor femei chiar daca nu au nicio afectiune medicala. Sincera sa fiu asta mi se intampla si mie, spotting timp de pana la 7 zile inainte de menstra si 2, 3 zile dupa... E neplacut si afecteaza viata sexuala, stiu asta prea bine.

Cu privire la Logest, asta iau eu acum pentru un chist ovarian si iti voi impartasi din experienta mea. In prima luna nu am avut probleme insa acum in a doua luna am spotting incepand cu pilula 11. Am citit ca e normal in primele 3 luni sa te confrunti cu aceasta problema, mai ales ca Logest este un contraceptiv cu doza hormonala redusa. Asa ca asteapta-te la mult spotting in primele 3 luni.. Am citit asta pe multe forumuri in romana si nu numai. Sper totusi sa nu fie si cazul tau.

Eu nu sunt adepta pilulelor contraceptive, le iau numai daca am absoluta nevoie, asa ca voi renunta la ele dupa acest blister.

In trecut am rezolvat problema acestor scurgeri dinaintea menstruatiei cu ceai de coada soricelului si galbenele doua cani pe zi. In lunile cand beama cest ceai nu mai aveam spotting decat 2 zile sau deloc. Daca nu mai beam insa totul revenea la normal.

Sper ca ti-am fost de folos.
0
18-09-2013, ora 13:38
del_c
Nu este medic/terapeut
del_c
Multumesc frumos !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul