Ovulatie doar pe o parte?

12-06-2017
Adrian57
Nu este medic/terapeut
Adrian57
Buna ziua, va scriu in numele soției mele.
Soția mea a rămas însărcinată cu suspiciunea de sarcina extrauterina, deoarece nu sarcina nu putea fi localizata prin ecografie vaginal. Doctorul ne-a zis sa mai asteptam cel puțin 14 zile pana la un nou control pentru ca e posibil și ca sarcina sa fie prea mica și din acel motiv sa nu se vadă. La 12 zile după acest control, soția mea a avut dureri puternice și a ajuns la spital de urgentă unde i s-a descoperit sarcina in trompa stanga plus sânge. A fost operata imediat, însă trompa nu a mai putut fi salvata. Recuperarea merge bine, și la sfatul medicului vom face mai multe investigații vis a vis de trompa rămasă și ovarul de pe acea parte.
Soția mea spune ca ea niciodată in timpul menstruației / ovulației nu a avut dureri pe partea dreapta (unde este trompa rămasă), deci presupune ca acel ovar este prea lenes pentru a ovula. Este oare posibil așa ceva, sau e posibil ca sa nu poată distinge din ce parte vine durerea? Și dacă este așa, credeți ca acum, după aceasta intervenție, s-ar putea schimba lucrurile, sa se activeze și ovarului leneș?

Așa cum spuneam, o sa facem mai multe investigații după perioada de recuperare și perioada de repaus recomandata pana la a începe sa concepem un bebelus, însă ma frământa acest lucru vis a vis de ovulatia permanenta doar pe o parte (care din păcate coincide cu trompa eliminată in urma extrauterine).
2 comentarii
0
12-06-2017, ora 12:19
Dr. Moise Oana
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Moise Oana
Probabilitatea ovulatiei pe o singura parte este foarte mica si se poate exclude prin monitorizare ecografica chiar din perioada aceasta de recuperare. Daca nu ovuleaza spontan ovarul drept poate fi stimulat si ovulatia sa se produca si pe partea cu trompa ramasa (daca ea este permeabila).
0
12-06-2017, ora 13:32
Adrian57
Nu este medic/terapeut
Adrian57
Mulțumesc frumos pentru răspunsul rapid oferit. Ca și verificare a permeabilități trompei, doctorul ne-a sugerat HSG, însă soția mea a citit pe internet ca este o procedura un pic dureroasa și nu prea e incantata de ideea de a o face. In plus am citit și eu mai multe articole conform cărora HSG se intampla sa dea rezultate greșite, iar in locul acestei proceduri se recomanda laparoscopia, care ar putea fi folosită inclusiv pentru tratarea in momentul depistării unor probleme. (Având in vedere ca aceasta procedura este sub anestezie, soția mea ar fi mai incantata). Oricum doctorul ne-a recomandat ca abia la 6 luni de la sarcina extrauterina sa încep 'demersurile' pentru conceperea unui bebelus, ceea ce ar însemna ca mai este timp pana sa luam o decizie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Metoda calendarului
  • Manifestările comportamentale „dictate” de ciclul menstrual
  • Testele de ovulație
  •