Palpitații, oboseala, leșin, colon iritabil, balonare, confuzie | Forumul Medical ROmedic

Palpitații, oboseala, leșin, colon iritabil, balonare, confuzie

20-04-2023
ionutble92
Nu este medic/terapeut
ionutble92
Bună ziua numele meu este Ionuț de profesie sunt inginer constructor am 30 de ani și de aproximativ 1 an de zile am niște probleme foarte ciudate și nu știu ce sa fac.
Totul a început într o seara după un consum de alcool în cantități mai mari, m am trezit pe la jumătatea nopții cu bătăi rapide de inima în jur de 120 130 bătăi regulate dar rapide. M am panicat foarte tare în acea seara m am ridicat din pat, m am dus la geam am luat aer am băut apa într-un final m am calmat și am reușit sa adorm. După acest episod am început în fiecare seara sa am aceasta problema cu palpitațiile la ora fixa adică 4, ma trezeam brusc și începea ca o agitație sa se formeze în mine și începeau și palpitațiile care durau câteva minute maxim 5.

Tot în acea perioada am început sa am și probleme digestive am devenit constipat, aveam o durere în partea stânga a pieptului sub coaste orice mâncăm îmi provoca reflux gastro, eram foarte balonat și cel mai important după mâncare aveam palpitații care și acum le am ma rog bătăi sesizabile de inima. Știu ca nu reușeam sa merg la wc astfel ca am început sa beau niște chestii pentru digestie și după ce am mers la wc am observat o chestie ciudata în scaunul meu care la fel ma speriat foarte tare și am ajuns la urgente unde mi s-au făcut toate analizele posibile plus electrocardiograma și nu mi a ieșit nimic decât o disnonie neurovegetativa, am primit niște pastile de stres și magneziu.

A urmat o întreaga perioada cu analize medicale 3 controale la inima unde mi sa făcut dopler, ekg, holter toate bune, analize sânge, tiroida, vitamina D, calciu magneziu cortizol seleniu screening anemie și multe altele care au costat destul de mult și care au ieșit toate bune mai puțin un pic de colesterol ldl 140 din ce țin minte în rest toate bune.

Nu știam ce sa fac eram foarte deprimat am început sa am și stări de ameteala cu slăbiciune senzații de leșin dacă ma ridicam din pat îmi sarea inima din piept durere de burta balonare palpitații foarte multe sintome de rău și care unele le mai am.

Am făcut ulterior o colonoscopie unde mi a ieșit colon iritabil mi sa prescris niște antibiotice sa iau și niște suplimente plus ceva pentru constipatie tarata de psyllium și faina de in si parca începusem sa ma simt mai bine. Tot în acea perioada aveam și nunta și era o perioada agitata pentru mine

Am slăbit în aproximativ 1 an fără 3 luni aproximativ 13 kg acuma am 87 aveam aproape 100 kg la 1.85 m fără sa fac mare lucru. Au dispărut palpitațiile pe care le aveam noaptea dar în acest moment unele stări persista și nu știu ce sa fac. După orice mănânc am aceasta durere în partea stânga a pieptului și se lasă spre burta, palpitații durere de burta, abdomen tare, balonare, râgâi mereu, pofta de mâncare am slava domnului dar nu știu ce sa mănânc. De asemenea am stări de slăbiciune, leșin, parca nu am vlaga în corp, parca nu am putere, mâini reci, ochi sensibili la lumina am toate stările ciudate posibile. Dacă de exemplu merg pe strada parca nu sunt eu parca aproape cad din picioare, parca leșin sunt confuz obosesc repede și de asemenea ma sperii din orice. Nu știu ce sa mai fac mereu am fost o persoana optimista, foarte zambareata, râdeam încontinu eram foarte activ nu aveam stare niciodată sa stau, acuma abia dacă ma mai mișc îmi este frica sa nu cumva sa pățesc ceva.

Menționez ca în facultate am avut niște stări rele oboseala, palpitații etc și am descoperit ca am hipertiroidism, am luat eutirox și am ajuns cu glanda în parametrii normali. Acuma la fel glanda se afla în parametrii normali adică tsh.

Daca va regasiti în aceste cuvinte și ați început sa va simțiți mai ok va rog sa mi spuneți ce ați făcut
12 comentarii
0
20-04-2023, ora 05:27
gladys
Nu este medic/terapeut
gladys
Ati incercat un CT sa vedeti daca nu e o hernie hiatala?
0
20-04-2023, ora 07:41
ionutble92
Nu este medic/terapeut
ionutble92
Am făcut o radiografie cu bariu mi a găsit ceva stomac în cascada în schimb nimic
1
20-04-2023, ora 16:50
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Majoritatea simptomelor pe care le descrieti sunt de anxietate. Inclusiv colonul iritabil.
"Palpitatii, panica, batai sesizabile ale inimii, stari de ameteala, slabiciune, senzatii de lesin, durere in partea stanga a pieptului, eructatii, lipsa de vlaga in corp, lipsa de putere, confuzie, oboseala, va speriati din orice, va e frica sa nu patiti ceva", majoritatea sunt somatizari sau simptome de anxietate. Faceti orientativ un test de anxietate pe net si adresati-va unui psihiatru si unui psiholog. Cu o pastila pe zi care trateaza anxietatea si care se numeste antidepresiv va veti reveni in 2-4 saptamani.

Sanatate multa!
0
20-04-2023, ora 23:42
ionutble92
Nu este medic/terapeut
ionutble92
Da este posibil ce spuneți dumneavoastră, la acel moment sigur am avut ceva pe fond nervos atunci când m am speriat foarte tare de la o nimica toată sa zic, acuma totuși nu mai am aceste stări asa grave am rămas doar cu acest tip de a ma speria de la unele sunete sau unele acțiuni care vin cu niște stări asa de parca îmi fulgera ceva în cap și inima îmi bate mai rar dar puternic. Totuși nu sunt foarte dese deoarece am început eu sa ma calmez și sa înțeleg ca nu este nici o problema.
Ma preocupa mult faptul ca dintr o data merg pe strada și rămân fără putere, sau pur și simplu stau într o aglomerație ca de exemplu mall și dintr o data simt ca cad jos ca îmi este cald, nu mai pot etc, și de asemenea aceste stări de reflux gastro, balonări și durere toracica care bănuiesc ca sunt date de la colon iritabil.
0
21-04-2023, ora 00:06
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Toate starile pe care vi le-am enumerat si cele din ultimul dv. paragraf sunt somatizari ale unei afectiuni psihice numita anxietate. E vorba de o dereglare a neurotransmitatorilor care actioneaza in tot corpul, nu numai in creier. Anxietatea nu se refera numai la frica sau atacuri de panica ci cuprinde si aceste somatizari. Incepeti din timp tratamentul ca sa obtineti remisie rapida.
0
30-04-2023, ora 12:01
ionutble92
Nu este medic/terapeut
ionutble92
Îmi puteți dumneavoastră sugera un doctor?
0
30-04-2023, ora 15:23
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Dr. David Ersica Adriana, sectia 9, Obregia.
0
17-05-2023, ora 13:59
vaninuta
Nu este medic/terapeut
vaninuta
Buna ziua.
Ionut, si eu am aceleasi simptome, cam de 2 ani si am si tratament pentru anxietate.
Ai noutati de la ultima ta postare ?
0
17-05-2023, ora 14:43
ionutble92
Nu este medic/terapeut
ionutble92
Ca si noutati nu am, pot spune ca stiu sigur ca e de la colon iritabil aceste simptome pe care le am sunt date de colon. De fiecare data cand mananc ceva care nu imi convine ma imbalonez foarte tare astfel incat am ca o durere innpartea stanga a pieptului. Pana acum aveam imprrsia ca am problwme la inimima dar am obaervat ca aceste stari sunt date de colon plus ca asociam aceste probleme cu inima si ma panicam astfel incat ma speriam si eram intr un cerc vicios in care probabil faceam atac de panica
0
17-05-2023, ora 15:19
vaninuta
Nu este medic/terapeut
vaninuta
Am inteles. Sanatate !
0
22-05-2023, ora 09:07
loveblonded12
Nu este medic/terapeut
loveblonded12
ar fi bine sa mergi la psihoterapie
0
17-06-2023, ora 20:12
Kidda1
Nu este medic/terapeut
Kidda1
Ar fi bine sa faci o gastroscopie cu biopsie.
Aceleasi stari le am si eu si am descoperit hernie hiatala si gastrita cronica.
Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea
  • De ce apar palpitatiile?
  • O aplicaÈ›ie pe telefon detectează anxietatea È™i tulburările dispoziÈ›ionale la adolescenÈ›i
  • Atacul de panică
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  •