Pancreatectomie revenerie post-operatorie

08-02-2011
spawnz0r
Nu este medic/terapeut
spawnz0r
Buna ziua, ma numesc Valean Dan, am 18 ani si am o mica problema. Nu eu sunt cel in cauza, ci maica-mea. In decembrie a suferit o pancreatectomie, excizandu-i-se un neoplasm de aproximativ un gram, o parte din colecist si si din duoden. Operatia a decurs bine, insa perioada post-operatorie este dificila. Deja au trecut aproape 2 luni iar maica-mea inca are senzatii de balonare, ameteste, iar recent i-au aparut ca niste pustule pe limba. In decursul acestor 2 luni, a mai fost internata de 2 ori, pentru revitaminizare, si pentru tratament pentru renervarea nervului X (cred ca i-au dat Metocropamid). Maica-mea se simte putin demoralizata, si nu stie ce sa mai faca. M-am gandit ca aici s-ar putea sa gasesc raspunsul. Intrebarile de baza ar fi
a) Daca a mai trecut cineva prin asta, ne poate da cineva niste sfaturi nutritive/de recuperare?

b) Vreun medic cunoaste vreo situatie mai buna?

c) Cam cat dureaza revenirea unei astfel de operatii? (Ni s-a explicat a fost o operatie foarte dificila, cu o perioada de recuperare extinsa pana la 6 luni)
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul