Pancreatita

20-12-2011
scrubaalina
Nu este medic/terapeut
scrubaalina
Acum trei saptamani am facut pancreatita edematoasa, cu amilazuria 19.300 datorita calculilor biliari( pe biletul de externare era adaugat si icter mecanic datorita bilei).Dupa o saptamana de perfuzii, analizele au venit la normal si mi s-a facut colecistectomie laparoscopic.Intrebarea mea este dupa cat timp pot face efort fizic, imi pot relua activitatea normala? regimul alimentar il tin cu strictete, dar mai simt uneori dureri in epigastru, poate datorita faptului ca nu a trecut suficient timp ptr vindecare. Va multumesc.
1 comentarii
0
09-01-2012, ora 20:00
wahaby
Nu este medic/terapeut
wahaby
De circa 2-3 ani fac analize sumare cam la 6 luni odata. De fiecare data mi-au iesit amilaza in jur de 115-123 U/l, bilirubina totala 2, 39 - 2, 23 mg/dl si bilirubina directa 0, 900-1, 210 mg/dl. De asemeni de fiecare data mi-au iesit sub valorile normale colesterolul si trigliceridele. Precizez ca nu consum alcool si nu fumez, am varsta de 35 ani. Ma simt relativ bine, am un stil de viata activ, singura problema este faptul ca de aproximativ 3 luni simt o jena sub coasta in partea stanga, catre piept, ca si cum m-ar apasa ceva in permanenta acolo, uneori usoare intepaturi. Tot cam de 2-3 ani imi cresc cu striatii si usor exfoliate unghiile de la degetele mari de la maini. Poate gresesc, dar am asociat afectiunea unghiilor cu faptul ca acele amilaze si bilirubina sunt foarte mari. Am fost pe la mai multi medici, am urmat diferite tratamente, fara rezultat. Nu stiu ce sa mai fac, ce poate fi? Ce set de analize sa mai fac?
Adaugă un comentariu / răspuns