Papa nicolau

25-10-2012
Grecu Camelia
Nu este medic/terapeut
Grecu Camelia
Buna ziua,
Imi cer scuze pentru deranj, acum cateva zile mi-am facut testul Babes Papa Nicolau, iar la descrierea citologica suna asa: celule exocervicale superficiale si intermediare, metaplazie scuamoasa de tip imatur, celule endocervicale dispuse in placarde polipoide, frecventi nuclei liberi, mucus, PMN, flora nespecifica coco-bacilara. As vrea daca se poate sa imi explice cineva exact in ce consta metaplazia scuamoasa de tip imatur si daca are consecinte. Va multumesc anticipat.
1 comentarii
0
25-10-2012, ora 22:08
triteandorin
Nu este medic/terapeut
triteandorin
pfff...sunt multe de explicat, aici ai mai multe detalii: http://www.contraboli.ro/metaplazie-scuamoasa-cervicala-poze/
In mare este vorba de inlocuirea tesutului normal cu cel pavimentos care este mai rezistent la actiunea facorilor externi deci o autoprotectie a colului fata de aciditate crescuta, in timpul sarcinii si dupa sarcina. Inflamatia (cervicita), polipii cervicali si anticonceptionalele stimuleaza metaplazia scuamoasa cervicala.
A nu se confunda cu cancerul (lucru frecvent intalnit)
Este ceva des intalnit si care nu ridica mari probleme iar un control normal la ginecolog tine o buna evidenta si asigura lipsa complicatiilor.
Adaugă un comentariu / răspuns