papilom intraductal

10-06-2007
symy
Nu este medic/terapeut
symy
In urma cu 2 luni am descoperit o usoara secretie mamara la ambii sani, de culoare alba si intepaturi la nivelul sanilor. Am facut ecografie, mamografie si analiza secretiei mamare si mi s-a pus diacnosticul prezumtiv de papilom intraductal, san stang.Intentionez sa repet analiza secretiei, deoarece la recoltare, din sanul stang mi s-a putut lua foarte putin, dupa mai multe manevre destul de traumatizante.
La ecografie interpretarea suna astfel: retroareolar, la nivelul unui canal galactofor dilatat fi=5mm, la aprox. 13 mm profunzime, este un nodul hiperecogen, usor neomogen, fi=3/6/5mm, cu axul mare orizontal si amplificare acustica orizontala.(probabil papilom intraductal). Fara alte modificari patologice decelabile ecografic. Adenopatie axilara bilaterala cu aspect inflamator, fi 15/6mm(dr), fi 16/6, mm(stg).
Medicul oncolog care m-a consultat mi-a recomandat operarea ambilor sani si extirparea canalelor galactofore. Spuneti-mi, va rog, de ce ar trebui sa ma operez la ambii sani, de ce nu se extirpa doar nodulul, la ce riscuri ma expun daca nu ma operez si daca odata operata, se exclude definitiv riscul malignizarii.
De asemenea v-as ruga sa-mi spuneti in ce consta operatia si ce repercursiuni are asupra aspectului sanului si al sensibilitatii acestuia. Am inteles ca se face o incizie la nivelul areolei si dupa ce e scoasa portiunea aceea, se prinde mamelonul cu niste fire pentru a avea o pozitie fireasca.
Exista si o alta metoda de tratament in afara celei chirurgicale?
Va multumesc anticipat.
9 comentarii
0
20-06-2007, ora 00:00
Sheena2007
Nu este medic/terapeut
Sheena2007
Buna!
Eu sunt operata la ambii sani chiar luna aceasta pe 8 iunie si acelasi diagnostic. Nu exista tratament medicamentos si TREBUIE sa se faca excizia acelor canale galactofore.Riscul este de malignizare si ai mai multe de pierdut.Aspectul si sensibilitatea au mai mult de suferit atunci decat in cazul unei interventii usoare Nu astepta raspunsuri pe forum ci mergi la Institutul Oncologic Bucuresti. NU LASA TIMPUL SA TREACA IN DEFAVOAREA TA!
Iti doresc curaj si sanatate.
0
25-06-2007, ora 00:00
symy
Nu este medic/terapeut
symy
Multumesc pt raspuns! Poti, te rog, sa-mi spui mai multe despre interventie, despre conditiile din spital, etc.
Te-as intreba, de asemenea, daca ai avut acelasi diagnostic, inseamna ca ai avut tot la un singur san dar te-ai operat la amandoi?
Odata extirpate acele canale galactofore dispare riscul de a dezvolta un cancer sau numai se diminueaza?
Care este conduita medicala dupa interventie. Medicamentoasa sau doar urmarire ecografica/mamografica?
Poti cumva sa-mi recomanzi un medic?
Absolut orice sfat, informatie pe care mi le poti da, imi sunt de un mare ajutor deoarece nu am reusit sa gasesc deocamdata pe cineva competent, care sa fie in mod real dispus sa discute cu mine serios. Mi se spune cam in doi peri cateva vorbe si ma simt debusolata.
Multumesc inca o data!
0
26-06-2007, ora 00:00
Sheena2007
Nu este medic/terapeut
Sheena2007
Buna,
Cu siguranta iti recomand pe dr Nicolaescu Raluca, dr ginecolog, la Institutul Oncologic Bucuresti. Are program la cabinetul 38 marti si joi.Poti sa iei trimitere de la medicul de familie si adeverinta de la serv.O sa te consulte si te va trimite sa faci analize tot in Institut. Daca ai o secretie, vei face o analiza la sange (dozajul de prolactina) si la secretie la laboratorul de anatomie patologica. Deci nu te va opera dua diagnosticul dat de alt medic.
Am avut acelasi diagnostic dar la ambii sani.NU am intrebat daca ricul de a face cancer dispare dar, dupa cate am citit, tumoarea maligna poate fi localizata intraductal sau lobular. Papilomul este otumoare benigna cu risc crescut de malignizare dar localizata in canalele galactofore si fiind aceastea indepartate..ma gandesc ca ai scapat de o grija. Dupa interventie a fost nevoie de tratament cu antibiotice, in cazul meu, pentru infectie.Am inteles ca in planul profund al operatiei am facut reactie la nu stiu ce substanta. Doua zile a supurat operatia dar acum ma simt f bine. Dupa 3 luni voi veni la control si atunci voi afla mai multe.
Adresa mea de emal :Sheenawww*yahoo.com
Trebuie sa precizez ca nu sunt de profesie medic si sunt doar o persoana trecuta de curand printr-o astfel de experienta.Cu cea mai mare placere iti impartasesc din experienta mea. EU sun din Tr Severin si azi sunt in Buc iar de dim mi-a scos firele.E foarte mult d asteptat la dr.Nicolaescu dar, zic eu, merita. Poate rusesti sa gasesi pe cineva de profesie care te va lamuri mai bine ca mine. SA NU UITI:NU LASA TIMPUL SA TREACA !
O zi buna sa ai, Flori
0
26-06-2007, ora 00:00
Sheena2007
Nu este medic/terapeut
Sheena2007
Cand ajung acasa, daca imi dai adresa de emil, iti voi timite o poza cu operatiasa vezi cat de delicata este.Am avut impresia, la inceput, ca ma vor face frnjuri dar m-am speriat degeaba.PA
0
09-01-2010, ora 20:22
kry24
Nu este medic/terapeut
kry24
Buna ziua!
Am 35 de ani si am fost diagnosticata ieri cu papilom intraductal san drept. sunt fffff speriata..am fost la Institutul Oncologic la Cluj si a zis medicul ca trebuie sa fac operatie... nu cred ca voi avea vreodata curajul sa fac asa ceva..
Va rog mult ajutati-ma cu un sfat... sa mai merg si la alt medic dar nus unde. am vazut pe forum k a fost cineva in Austria si era diagnostic gresit pus in Romania. sunt disperata
Ce sa fac?????????
0
14-01-2010, ora 18:56
symy
Nu este medic/terapeut
symy
Buna Kry24,
Eu am deschis acest subiect acum aproape 3 ani. Vreau sa-ti recomand cu toata caldura sa nu intri in panica si sa te duci neaparat la alti medici, eventual cauta sa ajungi la cineva printr-o cunostinta. Eu am trecut printr-o experienta foarte neplacuta intrand pe mana unora dintr-o clinica privata care, pentru a-si rotunji veniturile fac orice. Mi-a trebuit cel putin un an sa scap de spaimele si indoielile ce mi le bagasera in cap niste neprofesioniste(ca sa nu zic mai urat). Si cea de la ecografie si cea de la mamografie, care mai de care isi dadeau cu presupusul ca parca ar fi aia, ca parca ar fi ailalta, ca s-ar vedea ceva intr-un loc, ba in altul...nici nu vreau sa-mi mai amintesc. M-au pus sa fac analize de milioane, care nu aveau nici o legatura cu afectiunile cu care ma catalogasera ele m-au chemat la o alta consultatie cu comisie formata din vreo 4 medici chirurg, oncolog, etc. iti dai seama ce era in sufletul meu...Acolo, unul dintre ei dupa ce se uita la vraful de analize pe care mi le facusera si dupa ce imi palpeaza sanii le intreaba ce problema am, iar cand aude de papilom intraductal, replica lui a fost..."m-ati omorat cu papilomul asta!". In momentul ala mi s-a aprins un beculet si am inceput sa ma indoiesc de profesionalismul celor doua. Acelasi medic imi spune ca nu are din ce sa-mi faca o biopsie ca nu exista nici un fel de formatiune din care sa poata sa ia ceva si ar insemna sa ma chinuie degeaba si fara nici un rezultat. Cu toate astea cele doua doamne imi recomanda cu toata seriozitatea sa fac un RMN la sani (care costa enorm, bineinteles).Nu l-am mai facut si m-am hotarat sa iau legatura cu un prieten care era chirurg si sa-l rog sa ma indrume spre alti specialisti si, daca ar fi fost cazul, sa ma opereze. Am refacut analiza secretiei mamare in alt loc, unde m-a dus acel prieten si nu mi-a mai aparut nici un fel de papilom intraductal sau alte nenorociri. Diagnosticul meu este - mastoza, o afectiune benigna ( unii nici nu o categorisesc ca fiind afectiune) care printre alte manifestari da ocazional si o usoara secretie mamara.
Nu vreau sa te conving ca nu ai asa ceva dar daca ai indoieli du-te la inca cativa specialisti. Mie femeile alea mi-au distrus un an din viata din dorinta lor inumana de a face bani si daca nu aparea medicul acela cu capul pe umeri care sa-mi vorbeasca sincer, poate ca acum eram operata degeaba. Nu dispera, fa-ti curaj si mai cere alte pareri avizate si chiar daca va fi sa ai acelasi diagnostic nu uita ca papilomul intraductal nu este o afectiune maligna si odata indepartat, nu mai prezinta nici un risc.
Sper ca te va ajuta povestea mea si ca imi vei da de veste despre tine.
Multa sanatate iti doresc!
0
26-01-2010, ora 13:25
kry24
Nu este medic/terapeut
kry24
Buna symy si buna tuturor,
Am fost in 20 ianuarie dupa rezultatul secretiei care mi-a recoltat-o la cabinetul ginecologic unde mi-a descoperit-o (in 6 ianuarie), iar rezultatul a fost neconcludent asa k luni dimineata in 25.01 am mers din nou sa imi mai recolteze acea secretie si sa o mai trimita o data la analize la Institutul Oncologic Cluj. Asa tare m-a durut k abia a reusit sa imi ia putin k nu prea a iesit... e o secretie verzuie parca sau neagru verzui transparenta... acum astept pana in data de 3 februarie cand imi vine rezultatul apoi... nu stiu ce o sa mai fac in functie de rezultat o sa merg la ceva clinica in Debrecen - Ungaria...am auzit si eu ca acolo ar fi medici buni...eu am luat anticonceptionale vreo 10 ani, iar acum le-am intrerupt ... au zis medicii de la IO Cluj cand am fost sa-mi faca momografie k se pot lua pastile anticonceptionale maxim 5 ani, iar mie nu mia spus nimeni asa ceva. de vreo 4 ani iau Yasmin si imi mergeau foarte bine... asta e
Ziceai k ar trebui sa mi se faca si ceva analiza de sange? mie nici de asta nu mi-a zis nimeni... la Cluj numai mamografie mi-au facut si au zis k trebuie sa ma operez k am papilom intraductal... au zis k am si un chist tot la sanul ala (dr) si k o sa-l scoata la operatie sa vada de ce natura e. am inteles k si mamografiile astea se fac in anumite perioade. eu mi-am facut vinerea si lunea mi-a venit ciclul... poate de aia s-a vazut si chistul ala k atunci l-am simtit si eu iar acum nu mai e nicaieri.oricum cei de la IO Cluj au impresia k toti cei care merg la ei au ori cancer ori boli operabile nicidecum tratabile.au fost superficiali cel putin cu mine.
As vrea foarte mult sa vorbesc cu cineva care a mai avut asemenea secretie. k nu stiu ce naiba se intampla sau de la ce mi-o fi aparut... eu nu am copii si m-am speriat foarte tare cand am vazut k imi iese ceva din san. am crezut k lesin cand am vazut asa rau mi s-a facut. doamne feri
multumesc mult symy si celor care m-au bagat in seama
Multa sanatate va doresc tuturor
kry24
0
23-07-2010, ora 20:14
jerky
Nu este medic/terapeut
jerky
buna tuturor.ma numesc claudia si am 33 ani.azi am facut ecografie la san si la sanul stang am un canal galactofor de 8mm, se poate marii?si daca da ca sa intampla?acum 9 ani in urma unei nasteri am fost opetata de mastita. si tot de atunci imi curge zilnc ceva alb si gros.trecute prin greutati poate ma lamuriti si pe mine.va multumesc anticipat si muta sanatate
0
02-08-2017, ora 14:24
ioana L
Nu este medic/terapeut
ioana L
Scriu acest mesaj in speranta de a ajuta si alte persoane care au papilom intraductal sani. In urma cu cca 5 luni in urma unei ecografii mamare ( fara un motiv anume) sa descoperit un papilom intraductal san stg ( vreau sa mentionez ca nu aveam nici o scurgere), recomandarea a fost sa efectuez operatie care este f simpla, dupa 3 luni am decis sa efectuez aceasta operatie dat fiind faptul ca am in familie caz de cancer mamar. Operatie este f usoara dar la mine a trecut mai mult de o luna de la operatie si am zilnic dureri si intepaturi in san, ceea ce eu inainte nu aveam iar acum sa inflamat sanul. Sfatul meu este ca daca nu aveti scurgeri sa tineti sub observatie acel papilom ( adica sa efectuati la 6 luni o ecografie mamara) dar sa nu il operati pt ca doar va complicati existenta. In momentul actual eu nu as mai efectua acea operatie doar pt faptul ca " ESTE POSIBIL in timp sa se transfoarme in cancer". Va doresc sanatate
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: