Pareza de sciatic popliteu extern
In urma unei artroplastii totale de sold (veche de un an), am ramas cu o pareza de sciatic popliteu extern.Am facut recuperare, tratament cu cerebrolysin, dar rezultatele sunt minime.Vreau sa stiu daca exista vreun tratament chirurgical de refacere a nervului lezat.Multumesc!
4 comentarii
Buna seara!
Consultati-l pe dr Rasina, etaj 6, neurochirurgie, Sp. Bagdasar, Bucuresti.
Consultati-l pe dr Rasina, etaj 6, neurochirurgie, Sp. Bagdasar, Bucuresti.
Buna seara,
Sunt curioasa daca ati aflat un raspuns la intrebarea pusa. Eu sunt in aceeasi situatie, la 2 ani dupa interventia chirurgicala am recuperat al musculatura dar nervul nu prea, nu simt piciorul lateral de la genunchi in jos, inclusiv 3 degete.Va rog daca aveti noutati sau pentru schimb de pareri despre metode de recuperare -*
Multumesc si multa sanatate
(*modificat de admin)
Sunt curioasa daca ati aflat un raspuns la intrebarea pusa. Eu sunt in aceeasi situatie, la 2 ani dupa interventia chirurgicala am recuperat al musculatura dar nervul nu prea, nu simt piciorul lateral de la genunchi in jos, inclusiv 3 degete.Va rog daca aveti noutati sau pentru schimb de pareri despre metode de recuperare -*
Multumesc si multa sanatate
(*modificat de admin)
Buna ziua, sunt ain aceași situație de câteva luni, îmi spuneți va rog daca v ați revenit și după cât timp?
Pareza nervului peronier comun (sciatic popliteu extern) este una dintre cele mai frecvente pareze ale membrului inferior, manifestată prin căderea piciorului și dificultăți la mers.
Cauze frecvente
- Compresie externă prelungită la nivelul capului fibulei (imobilizare în ghips, orteză strânsă, poziție îndelungată cu genunchii încrucișați)
- Traumatism al genunchiului sau peroneului
- Complicație postchirurgicală (proteză de genunchi, intervenții la coloana lombară)
- Neuropatie diabetică sau alte cauze metabolice
Prognostic și recuperare
Recuperarea depinde de cauza și severitatea leziunii nervoase. Pareze ușoare (prin compresie temporară) se pot recupera în câteva săptămâni. Leziunile mai severe pot necesita 3-12 luni sau mai mult, iar recuperarea completă nu este garantată în toate cazurile.
Tratament și reabilitare
- Electromiografie (EMG) — investigație esențială pentru evaluarea gradului leziunii nervoase și estimarea prognosticului
- Kinetoterapie — obligatorie pentru menținerea tonusului muscular și prevenirea atrofiei
- Orteză de gambă-picior (AFO) — pentru compensarea deficitului de dorsiflecsie la mers
- Electrostimulare neuromusculară — poate sprijini recuperarea nervoasă
Dacă simptomele persistă de câteva luni fără ameliorare, un consult neurologic și o electromiografie sunt recomandate pentru a evalua exact stadiul leziunii și a stabili un plan de recuperare adecvat.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Durere de cap de 4-5
- 2Buna ziua, am o malformatie cerebrala care a sangerat
- 1Hipodensitate lacunara la nivelul nucleului caudat drept
- 1"decompresie microvasculara / craniotomie retrosigmoid" CASMB
- 0Bună seara - Prolaps discal L5. Sunt de operat?
- 0Tumora Glomus jugular?
- 0Hernie de disc operată, naștere naturala sau cezariana?
- 0Hernie de disc
- 1Cauza amețelilor mele
- 2Hernie de disc L4-L5 stanga cu dureri pe piciorul stang