Pastila Karissa omisa. Va rog ajutati'ma!!!!

Buna. Am o intrebare si va rog sa ma ajutati. Iau anticonceptionale karissa de doua luni, iar a doua luna dupa o pauza de 7 zile, am uitat sa iau prima pastila din blister seara la 11. Am luat'o a doua zi la 12. Avand in vedere k am luat o luna inainte, dar am uitat prima pastila, trebuie sa folosesc o metoda contraceptiva suplimentara in urmatoarele 7 zile? Va rog, astept un raspuns. Va multumesc!
1 comentarii

Da, trebuie neaparat sa te protejezi suplimentar timp de 7 zile printr-o metoda contraceptiva de bariera.
E cel mai grav sa uiti o pilula in primele 2 saptamani, daca uitai in a treia saptamana era altceva, dar in prima si a doua saptamana e cel mai grav.
Nu conteaza ca ai luat si luna trecuta, odata cu sangerarea din pauza de 7 zile a inceput un nou ciclu menstrual si ce ai luat luna trecuta inainte de menstruatie face parte din alt scenariu..
Oricum, timp de 7 zile acum nu mai esti protejata de pilule si e foarte posibil sa ramai insarcinata daca nu folosesti o alta metoda de bariera in aceasta perioada ori abstinenta. Alegerea ta.
E cel mai grav sa uiti o pilula in primele 2 saptamani, daca uitai in a treia saptamana era altceva, dar in prima si a doua saptamana e cel mai grav.
Nu conteaza ca ai luat si luna trecuta, odata cu sangerarea din pauza de 7 zile a inceput un nou ciclu menstrual si ce ai luat luna trecuta inainte de menstruatie face parte din alt scenariu..
Oricum, timp de 7 zile acum nu mai esti protejata de pilule si e foarte posibil sa ramai insarcinata daca nu folosesti o alta metoda de bariera in aceasta perioada ori abstinenta. Alegerea ta.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5sunt protejata din moment ce eu am sarit peste o pilula?
- 2uitat a 9-a pastila logest
- 2daca am uitat o pilula ce se intampla?
- 3am uitat pilula.. e nevoie de contraceptie suplimentara?
- 5logest uitat si sex neprotejat.. sunt sanse de sarcina?
- 9De aproape 2 ani iau anticonceptionale-desorelle si am uitat o pastila
- 4am uitat 2 pilule! urgent!
- 8am uitat sa iau 2 pastile
- 10ultima pastila
- 3Am uitat pastila si am luat-o peste o ora
- 1pilula gresita
- 4Omiterea unei pastile contraceptive
- 0Contraceptive.Risc de a ramane gravida daca am uitat pastila dupa contactul sexual.
- 0Am uitat o pastilă antinconcepțională
- 0Protectia anticonceptionaleloe
- 0Logest uitat
- 1Pastilă uitată
- 1Anticoceptionale uitate
- 0Pastila pierduta si trecerea de la un contraceptiv la altul
Mai multe informații despre: pilula contraceptiva uitata
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: