pata fuks
Am fost diagnosticata la Bucuresti cu pata Fuks.Din cate stiu nu exista remediu deocamdata pt aceasta boala.Sau se poate face ceva?
3 comentarii
Buna ziua! Pata Fuchs este caracteristica pentru miopia forte, degenerativa si se prezinta ca o mica leziune maculara cicatriciala circulara, pigmentata ; poate apare dupa resorbtia unei hemoragii maculare.Pe campul vizual apare un scotom central sau paracentral.In situatia in care se diagnosticheaza prezenta petei Fuchs, se recomanda si o angiofluorografie pentru depistarea neovascularizatie coridiene. In caz de neovascularizatie coridiana, care poate fi o cauza a pierderii vederii, se recomanda tratament cu Avastin. In plus, eu va mai recomand un supliment cu vitamine antoxidante si Luteina, de exemplu, Difebiom Luteina -1 cpr pe zi, a la longue, cu jumatate de ora inainte de masa, fructe si legume proaspete zilnic;pe numai bine
Va multumesc pentru raspuns.Revin cu ceva amanunte.Sunt din Tulcea si am 43 ani.
M-am nascut la 6 luni si 1 saptamana si aveam mai putin de 1 kg.Pana la 6 ani parintii au descoperit ca am o problema la ochiul stang, si am purtat ochelari care fireste nu m-au ajutat.La 14 ani am fost operata de dl. doctor Boeras de strabism, dar a fost o operatie pur estetica.La 25 ani am ajuns la un spital oftalmologic din Bucuresti, unde s-a pus diagnosticul de pata Fuks cu con miopic maritla ochiul stang.Atunci mi s-a spus ca este o boala mostenita genetic si ca nu are rezolvare.
Va rog sa imi spuneti daca ar trebui sa mai fac analize, sau tratamente.Va multumesc inca o data pentru intelegere si ajutor.
Cu respect,
Veronica
M-am nascut la 6 luni si 1 saptamana si aveam mai putin de 1 kg.Pana la 6 ani parintii au descoperit ca am o problema la ochiul stang, si am purtat ochelari care fireste nu m-au ajutat.La 14 ani am fost operata de dl. doctor Boeras de strabism, dar a fost o operatie pur estetica.La 25 ani am ajuns la un spital oftalmologic din Bucuresti, unde s-a pus diagnosticul de pata Fuks cu con miopic maritla ochiul stang.Atunci mi s-a spus ca este o boala mostenita genetic si ca nu are rezolvare.
Va rog sa imi spuneti daca ar trebui sa mai fac analize, sau tratamente.Va multumesc inca o data pentru intelegere si ajutor.
Cu respect,
Veronica
...si eu am pata fuchs si inca de la o varsta foarte mica, nu exista niciun remediu, antioxidanti si repaos, somn cat de mult, din pacate asta-i situatia, trebuie ingrijit cat a ramas din vedere altfel riscam orbirea completa!...
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Operatie pentru luxatie anterioara de cristalin la un ochi
- 1Miochimia pleoapa superioara stânga
- 1Miopie
- 1Keratita virala - exista tratament ?
- 0Recomandare clinică Bucuresti
- 1La oftalmologie îți vede propriul ochi pe monitor 3D că într-o tomografie ?
- 3Microftalmie
- 3Tratamente retinopatie de prematuritate pentru adulți. Ce progrese s-au făcut?
- 0Ochelari de citit folositi pentru distanta
- 1Privire in jos, nimeni nu- mi raspunde