PCT 1, 87

07-01-2014
lorena fulvius
Nu este medic/terapeut
lorena fulvius
buna ziua..va rog sa-mi spuneti ce inseamna PCT si care poate fi cauza acestei valori crescute?..multumesc
8 comentarii
0
08-01-2014, ora 03:47
Dr. Petre Muresan
Medicina generala, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Procalcitonina = PCT Valoarea pe care ne-o dati poate indica posibilitatea unei infectii sistemice ( sepsis ). Va recomand sa luati legatura de urgenta cu medicul care v-a recomandat aceasta analiza. Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
0
08-01-2014, ora 08:09
lorena fulvius
Nu este medic/terapeut
lorena fulvius
multumesc pentru raspuns..aceasta analiza a fost facuta pe langa multe altele [care au iesit in limite normale si nu mi s-a spus nimic despre valoarea crescuta a ei ] dar a trecut de atunci aproape un an [timp in care am tratat infectia pe care o aveam cand am facut analiza].si sper sa se fi normalizat.[.sau ar fi bine sa o repet??]
0
08-01-2014, ora 15:28
lorena fulvius
Nu este medic/terapeut
lorena fulvius
scuze pentru dublu post dar dimineata am scris repede si am plecat in oras, abia cand am venit am cautat informatii despre sepsis[care m-au cam pus pe ganduri] si procalcitonina..inaintea acestei analize am avut o tetanie manifesta [sau reactie adversa de la augmentin]..o infectie auriculara dar si ciuperca in ureche [de la picaturi ciplox]..iar in momentul efectuarii analizei imi curgea sange din ureche..otita hemoragica[sau de la alcool boricat]..am fost operata la ureche dupa 5 luni.de atunci.acum am doar frisoane si le pun pe seama problemelor auriculare fara sa caut alte cauze...
0
08-01-2014, ora 19:10
Dr. Petre Muresan
Dr. Petre Muresan
Eu va recomand sa repetati analiza respectiva. Cu stima :
dr Petre Muresan
0
08-01-2014, ora 19:16
lorena fulvius
Nu este medic/terapeut
lorena fulvius
multumesc pentru raspuns..voi repeta analiza pentru linistea mea sufleteasca..ar fi indicat sa mai fac si alte analize in afara de aceasta ??
0
08-01-2014, ora 19:21
Dr. Petre Muresan
Dr. Petre Muresan
Da si acest lucru ar fi bine facut cat mai repede. In cazul in care iese tot mare, vor trebui luate niste masuri. Oricum sfatul meu este sa faceti ceva pentru a imbunatati in primul rand sistemul imunitar. Aceasta pentru ca organismul sa poata lupta cu infectia. Cu stima :
dr Petre Muresan
0
08-01-2014, ora 19:33
lorena fulvius
Nu este medic/terapeut
lorena fulvius
am luat calciu cu magneziu, , complex de vitamine B1-B 12, , vitamina C, , [fara sa socot tratamentele pentru afectiunea mea], , am grija cu alimentatia, , consum multa apa si ceaiuri..
0
10-01-2014, ora 18:35
lorena fulvius
Nu este medic/terapeut
lorena fulvius
buna seara..poate fi si PLACHETOCRIT [abrevierea este tot PCT].
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.