Pentru D-nul doctor Dragomir...
Buna ziua... Am si eu o intrebare... Folosesc anticonceptionale Desorelle din luna aprilie 2008 si as dori sa stiu daca dupa 1 an trebuie sa fac neaparat pauza...?Doctorul care mi le-a prescris a spus ca nu e neaparat nevoie sa fac aceasta pauza. Am prietene care in fiecare an fac pauza, iar eu nu stiu ce sa fac... As dori un sfat din partea dvs...
Va multumesc!
Va multumesc!
2 comentarii
Dupa cum am mai spus, chestiunea cu pauzele este urmatoarea: mai demult se recomandau pauze de 1-2 luni in fiecare an, in ideea ca acest lucru ar scadea riscul unor reactii adverse, mai ales riscul sterilitatii. Dar observatii ulterioare au aratat ca riscul sterilitatii este proportional cu numarul total de luni in care se iau medicamente contraceptive si este fara legatura cu existenta, sau nu, a pauzelor. In schimb, alte posibile neplaceri minore de inceput de tratament, cum ar fi mici sangerari imprevizibile, se pot repeta dupa fiecare pauza si reluare.
Deci, potrivit orientarii actuale, nu se mai obisnuieste sa se recomande pauze. Mai general, daca exista o deosebire intre ce spune doctorul dv si ce spun prietenele, este preferabil sa dati crezare doctorului.
Deci, potrivit orientarii actuale, nu se mai obisnuieste sa se recomande pauze. Mai general, daca exista o deosebire intre ce spune doctorul dv si ce spun prietenele, este preferabil sa dati crezare doctorului.
Eu iau Desorell de 14 zile din prima zi de ciclu timp de 21 de zile cat trebuie, este normal sa am o secretie maronie in timp ce iau pastilele?secretia este ca si cum ar fi in ultima zi de ciclu, este normal? Va multumesc si astept raspunsul dvs.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Anticonceptionale
- 1Sângerări la schimbarea anticoncepționalelor
- 1Clobetazol unguent
- 2Anticonceptionale pt amanarea menstruatiei
- 1Alcool si anticoncepționale
- 1Sunt pe Diane 35 dar ciclul nu vine
- 1Pastila de a doua zi ellaone
- 1Mercilon menstruație?
- 2Întrerupere anticoncepționale
- 0Nu se mai găsesc contraceptive orale Rigevidon