Pentru domnul Dr. Flueraru

03-05-2010
irina m
Nu este medic/terapeut
irina m
Buna ziua!
Ma numesc Irina si de aproximativ 1 an simt ceva in gat in special dupa ce mananc. Cred ca este saliva sau vreo secretie pe care daca tusesc reusesc sa o rup de acolo si apoi nu mai am probleme. Nu am dat importanta acestei probleme pana acum cateva zile cand am tusit pana a inceput sa ma doara gatul ca sa rup secretia aceea incapatanata. Apoi m-am uitat in oglinda sa vad daca am ceva ciudat in gat si am observat ca pe omulet am o pata rosie care cred ca este si un pic umflata. De asemenea, cateodata simt ca ceva parca ma strange de gat. Mentionez ca nu sunt racita, nu ma doare gatul, tusesc doar pentru a elimina secretia aceea din gat(cel putin asa cred eu). Cu siguranta imi voi face si o programare la un cabinet din Craiova, insa pana atunci poate ma ajutati cu o opinie pentru ca sunt cam speriata deoarece bunica mea a murit de cancer la gat la 36 ani.
Va multumesc anticipat.
3 comentarii
0
03-05-2010, ora 14:35
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pentru flegma. tre sa faci inhalatii si gargara.. ca sa o elimini mai usor.
sa tii regim alimentar fara acru, rece, acidulat si fructe citrice.
Medicul care o sa vada gatul o sa.ti zica mai mult..
0
04-05-2010, ora 14:53
claudiuadrian
Nu este medic/terapeut
claudiuadrian
Buna ziua,
Domnule doctor ma numesc Claudiu si sotia mea, in varsta de 32 de ani, are unele probleme medicale, care dureaza de vreo patru luni, neelucidate inca. despre ce este vorba: a pierdut in greutate ca mai apoi, peste vreo doua saptamani sa aiba stari de slăbeală, ameţeală şi mâini amorţite si transpiratie, mai ales în timpul somnului. La recomandarea medicului de familie, a făcut un set de analize al căror rezultate sunt nerelevante, o sederemie (46) si modificari ale leucocitelor (13, 7) si limfocitelor (21, 1). După citirea rezultatelor medicul de familie a spus că poate fi vorba de unele probleme cu bila şi a recomandat un tratament care s-a dovedit ineficient. Starile de rau s-au amplificat iar sotia a început să aibă stări de agitaţie, dureri de cap, lipsă de concentrare şi oboseală. A urmat un tratament de 10 zile cu Calciu injectabil, fara rezultat. Am consultat un medic internist care a concluzionat ca nu sunt prbl interne, doar intestine iritabile si atacuri de panica. Am facut si un RMN la indicatiile unui medic neurolog, diagnosticul fiind "Sinuzita cronica maxilara" si leziuni demielinizante (de monitorizat). Neurologul a trimis-o pe sotie si la un consult psihiatric, medicul de acolo i-a prescris Cipralex o pastila / zi. Dupa prima pastila sotiei i-a fost extrem de rau, o stare de agitatie in toti muschii, senzatie de voma, dureri de cap, slabeala si a dormit 20 de ore, accelerari ale batailor inimii, stare de rau pana a doua zi.. Am fost si la un consult ginecologic, diagnostic - candidoza. Consult ORL -diagnostic, infectie in gat, nicidecum ceva legat de tiuitul continuu din urechea dreapta. Am facut si examene ale glandei tiroide, hormoni, etc. si totul e normal, examen copro - normal. Recent, la sugestia unui medic neurolog, am facut investigatii si mai complexe pt acele demielinizari( Homocisteina, Anticoagulant lupic, Auto anticorpi - anti cardiolipina IgG, IgM, Proteina C si S, Borrelia bugdorferi IgG/ IgM, rezultatul acestora fiind OK. Toate analizele efectuate in cele 4 luni sunt OK. Cu toate acestea starea sotiei este una proasta cu acele tiuituri in urechea dreapta, amorteala mainii si piciorului drept, stare de ameteala, lesin, dezechilibru, tremur in muschi si o stare de rau generala. Ca si medicamentatie a luat pana cum OMEGA3, iar in prezent ia doar niste vitamine. Va rog ajutati-ne! Va multumesc anticipat!
0
05-05-2010, ora 10:16
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
trebue sa clarificam initial problema cu Sinuzita si infectia in gat.
faceti 1. exudat faringian si 2. secretie nazala... imi trimiteti pe fvaleriu@ hotmail.com.. flimul scanat de la RMN sa vad ce fel de sinuzita este.
pentru simptomele generale care le acuza luati..
1. Polen dimineata 1 lingurita cu miere de albini.
2. ginseng cu laptisor de matca fiole 1 dimineata 1 la pranz.
3.Spirulina 2 tab la 8 ore...
4. Tinct de Valeriana 30 pic seara la 18.0 si inainte de culcare in putin ceai.
Vorbim cand aveti rezultatele analizelor.
Adaugă un comentariu / răspuns