Perforatie sept

07-09-2020
Daniela1402
Nu este medic/terapeut
Daniela1402
Buna ziua, am 30 ani, am o perforatie de sept nazal cam de 2mm aș zice eu..poate nici atat dar mă sperie foarte tare.
As vrea sa stiu ce simptome sau probleme o sa am din cauza perforatiei.
Este situata in partea inferioara a nasului, ca sa zic asa..aproape de intrarea in nas.
ce e ciudat e ca nu vad si nu simt perforatie pe partea cealalta, in nara cealalta, acolo avand un dâmp ca sa zic asa.
Va rog frumos sa mi spuneti daca cumva se va putea reface fara vreo interventie chirurgicala sau ce tratament sa iau (creme..etc), pt a se reface septul.
Nu sangerez, doar ma doare putin acolo si parca ma ustura.
Cauza: cu toata rusinea va spun ca asta s a intamplat din cauza ca ma scobeam foarte mult, pana dadea sangele uneori.
De cand am fost insarcinata am avut probleme mari cu respiratia pe nas, nu puteam respira aproape deloc, si dintotdeauna respiram greu pe nas, cred ca am deviatie de sept, dar de cand eram insarcinata(sunt 2 ani de atunci), respir mult mai greu, noaptea ma țin..trag de obraz cu degetul ca sa deschid mai bine nara, sa pot respira.
Pe nara in care am perforatia nu respiram si nu respir decat foarte putin iar pe cealalta..putin mai bine. cealalta nară este ingustata putin (pe dinauntru) de sept, e ca un dâmp, iar cealalta(cu perforatia) este cu o denivelare ce vine sprea cealalta..in fine, asta cred ca e deviatia de sept.
Sunt speriata tare de acea perforatie, am respiratia șuieratoare, deci..eu mereu eram cu gura cascata, radea sotul de mine..sa mai inchid gura, eu repir pe gura 70%si 30% pe nas..nu stiu cum reusesc uneori noaptea sa.respir pe nas. ma trezesc si mi dau seama ca aveam gura inchisa...deci..respiram pe nas..uneori respir mai bine alteori foarte greu pe nas.
Daca are vreo importanta, am simptome usoare de sinuzita de cativa ani, datorita faptului ca nu m am tratat atunci, nu am fost la medic...
mai mentionez faptul ca am 'primit' o lovitira dura in nas de la copilasul meu, chiar cu o zi inainte sa mi apara perforatia. m a durut nasul toata ziua..sa aiba vreo legatira oare?
Scuza ti mi romanul. Va rog sa ma ajutati cu sfaturi.

Multumesc!
O zi buna!
3 comentarii
0
07-09-2020, ora 07:51
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Pune Acolo rinopanteina ung. Sau cicatridina de 3 ori pe zi 14 zile
Nu te mai uiți în oglinda. Nu ajuta la nimic. Doar stre inutil
După 2 săptămâni mergi la ORL
0
11-09-2020, ora 00:35
Daniela1402
Nu este medic/terapeut
Daniela1402
multumesc frumos. asa o sa fac!
0
07-12-2020, ora 03:31
IuliaUng
Nu este medic/terapeut
IuliaUng
Buna ziua, dle doctor! Am si eu o intrebare..am 23 de ani ai am o deviatie de sept descoperita de la 17 ani. La 19 ani m-am operat pt asta si nu mi-a trecut..adica imi sangera mult nasul de fiecare data cand suflam, respiram foarte greu si aveam cruste. Apoi la 20 de ani mi s-a facut o rinoplastie si tot nu mi-a trecut, aveam aceleasi simptome. Iar la 21 de ani mi-a descoperit ca am o perforatie nazala adanca si mi-a facut o alta rinoplastie prin care mi-a luat o grefa de piele sau cartilaj de la ureche si mi-a pus-o peste gaura. Iar dupa operatia asta..aceleasi simptome..sangerari abundente de fiecare data cand suflu nasul, cruste, mi se infunda nasul foarte repede..adica il suflu dimineata si ma curat de cruste si la cateva ore mi se infunda iar si nu pot sa respir..si iar trebuie sa suflu... acelasi chin. Oare ar trebui sa ma operez din nou sau credeti ca se mai schimba ceva?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: