Pete maronii (pistrui) in zona gleznelor...de la ce oare si cum scap de ele?

12-06-2009
miv
Nu este medic/terapeut
miv
Va salut!
De cca 2 ani am in zona gleznelor niste pete mici maronii...exact cum sunt pistruii...fara proeminente.Petele sunt de ambele parti ale gleznei la amandoua picioarele putin aparute si pe laba piciorului stang si de asemenea pe pulpa foarte putin la cca 15-20 de cm de calcai.Nu ma deranjeaza in nici un fel decat vizual.Eu banuiesc ca ar fi rezultatul incaltamintei de protectie de la serviciu(bocanci) pe care cam de 3 ani, sunt obligat sa o port in permanenta fie vara fie iarna(mentionez ca la servicu majoritatea timpului mi-o petrec in picioare), iar pe timp calduros simt ca ma arde pielea in zona petelor.Un alt aspect vara trecuta, dupa o expunere indelungata la soare aproape nu se mai vedeau si nu am avut nici o problema cu ele.Insa imi par ca s-au inmultit de anul trecut.In rest clinic ma stiu sanatos fara afectiuni in urma diferitelor analize cu diferite ocazii si nici nu am suferit de vreo boala deosebita...rar folosesc medicamente chiar si la raceli incerc intai cu ceaiuri si daca nu poate poate un paracetamol :).Deci in mare as dori sa stiu daca aceste pete asemanatoare unor pistrui sunt semnul vreunei afectiuni si eventual cum pot scapa de ele.Si bineinteles as dori sa aflu daca s-a mai confruntat cineva cu astfel de situatie.
Multumesc anticipat!
10 comentarii
0
23-07-2009, ora 02:58
puffzor
Nu este medic/terapeut
puffzor
Salut, aceeasi problema o am si eu, in urma cu un an jumate mi-au aparut astfel de pete, in zona gleznelor si pe labele picioarelor, nederanjante, si cativa centimetri in sus pe gamba, --la fel port bocanci atat vara cat si iarna ! nush ce-o fi, cine stie sa ne zica, ca mi-e frica :P
0
13-09-2009, ora 18:27
miv
Nu este medic/terapeut
miv
...chiar nu s-a mai confruntat nimeni cu asa ceva?(in afara de mine si de "puffzor")?...
0
17-02-2010, ora 11:20
smiley30
Nu este medic/terapeut
smiley30
Buna si sotul meu are acelesasi pete maronii in zona gleznelor si sant putin extinse pe pulpa in sus nu al deranjeaza ? ? ? stie cineva ceva despre ele ?
0
17-02-2010, ora 12:41
miv
Nu este medic/terapeut
miv
tacere totala.eu de ceva timp folosesc unguent Carpicon, cica stimuleaza circulatia, macar e natural...dar poate ne lamureste cineva.Chestia ca nu sunt deranjante, altfel am intreba un medic face to face.:)
0
07-05-2012, ora 17:55
doctoras5000
Nu este medic/terapeut
doctoras5000
buna ziua am si eu aceasi problema cu petele maro in zona labei piciorului ca pistruile asa sunt ne poate spune cineva ce sunt acestea ???
0
19-05-2012, ora 00:00
cms
Nu este medic/terapeut
cms
am si eu exact aceiasi problema. nu stiu daca incaltamintea este motivatia, pt ca eu alternez-functie de anotimp de la papuci, sandale, pantofi la ghete sau cizme. m-am gandint la inceput ca a fost carambul unor cizme prea stramt...sau ca ciorapii 3/4 au fost prea stramti sub genunchi, impiedicand circulatia. apoi am fost la un neuro-chirurg care mi-a spus ca nu e de competenta lui, ca nu sunt varice (asta vedeam si eu cu ochiul liber...deci nici nu acuzasem ca ar fi) mi-a facut dopler, un eco al arterelor, pt ca sunt fumatoare si ma temeam ca asta ar fi motivul. arterele ok. dupa un timp am consultat si un dermatolog. la prima vedere a zis ca petele sunt de la soare. i-am spus ca mi-au aparut la sfarsitul iernii. mi-a dat tratament cu detralex si un unguent pt exeme...?!..nu cred ca este exema. arata ca niste pistrui mai mari. derma nu prezinta modificari decat ca pigment, nu ma mananca sau ustura. tratamentul trebuia facut trei luni. dar pt ca nu semnalam absolut nici o ameliorare, am renuntat dupa o luna. apoi am auzit pe cineva care povestea ca o ruda cu pete pe picioare (nu a precizat culoarea, forma si nici zona piciorului) a fost diagnosticata cu HEPATITA C( in urma investigarii petelor prin analize la sange) in faza grava, urmand mai apoi un an de tratament cu interferon. m-am speriat !!! alaltaieri mi-am recoltat analize la sange, in mod special cele pt detreminarea valorilor ficatului. peste cateva zile v-oi avea rezultatul. sanatatea tuturor !!
0
19-05-2012, ora 11:22
doctoras5000
Nu este medic/terapeut
doctoras5000
sa ne spui si noua rezultatele tale cum au iesit te rog si iti doresc sa.ti iasa bine sa fii sanatos
0
15-04-2015, ora 13:24
silvia78
Nu este medic/terapeut
silvia78
Mesaj pentru toti cei ce au pete maronii pe glezne:
Am fost astazi la doctor in Marea Britanie cu aceiasi problema pete maronii pe ambele glezne gen pistrui mari!Au venit sa vada picioarele mele mai multi specialisti! Concluzia lor a fost ca nu e nimic grav, nu este legat de ficat, hepatite, circulatie proasta, infectii etc Este din cauza sofatului in mare parte, a multor ore de de nemiscare a picioarelor din pozitia statului pe scaun, iar acest fapt opreste circulatia sangelui in picioare si nefiind recirculat sangele se elimina fierul din sange prin piele!!!De aici culoarea maronie a depigmentarii! De aici provine aceasta depigmentarea! Nu este nimic grav si de panica momentan, doar atunci cand devin rosii e grav!!! Nu luati medicamente aiurea ca nu este nimic legat de ficat, ciroze, infectii, bocanci etc
Va spun adevarul exact cum mi-au zis doctorii specialisti britanici! Not worries about this, its normal:)
Apropos, sa credem in explicatia lor???
0
07-07-2018, ora 10:15
Pavaloaia Doina
Nu este medic/terapeut
Pavaloaia Doina
De câteva zile mia apărut și mie pe picioare aceste pete de la glezna în sus partea din fata și spate nu dor nu am mâncărimi dar nu știu de la ce au aparut
0
20-02-2021, ora 13:21
Sherremi
Nu este medic/terapeut
Sherremi
Buna, am citit toate comentariile dumneavoastra.
Cu parere de tau vreau sa va spun ca si mama mea are aceste pete pistruiate maronii de la laba piviorului in sus pina aproape de genunchi iau crescut in mai putin de un an. A fost si ea prin toti medicii fin Chisinau, nu au ajutat-o cu nimic. Ea are o groaza de boli inclusiv diabet zaharat si hepatita C. De la prea multe medicamente ficatul ei e la pamint. Doctorii dermatologi si hirurgi si infectionisti au zis ca nu este de domeniul lor (aparent boala nu are leac), nu pot sa o ajute sa scape de aceste pete dar i-au dat si un comentariu timpit... i-au zis ca cind petele vor ajunge sa acopere genunchii - ea va muri. De atunci tot caut leac cum sa o ajut pe mama... si nicaieri nu gasesc nimic... petele sunt maronii pistruiate, nu o deranjeaza cu nimic decit aspectul fizic... problema este ca se extind foarte si foarte repede... cu asa progress de extingere si vorbele doctorului ma tem pentru viata ei.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Alunițele și petele maronii pot fi înlăturate în siguranță?
  •