petele maronii doctor pls

06-06-2012
raluca88
Nu este medic/terapeut
raluca88
buna seara, as dori si eu un pic de ajutor la o mica problema. am facut o pauza de doua luni deoarece luam anticonceptionale de 5 ani. acum vreau s aiau pastiluta la aceasta menstruatie d eluna asta. dimineata mi au aparut niste pete maronii intrebarea mea este sunt sau nu ciclu? pentru ca trebuie sa iau pastiluta in prima zi de ciclu. menstruatia trebuia sa apara in jurul datei de 8 iunie. sa iau pastila azi sau sa astept sa vina cum ar trebui sa fie??

va multumesc!
11 comentarii
0
07-06-2012, ora 01:05
Me-44
Nu este medic/terapeut
Me-44
Dupa 5 ani de anticonceptionale cred ca mai ai putin si dai in ciroza. :) Glumesc. Probabil ca ficatul tau iti spune ca nu mai poate, ca-l torturezi de prea mult timp. Evident, ai uitat sa spui unde sunt acele pete: pe maini, pe abdomen, unde? Nu, petele nu sunt legate de ciclul menstrual ci eventual de alergie sau de oboseala ficatului. Solutia optima ar fi sa incerci 'metoda calendarului' macar jumatate de an si deci abstinenta totala la pastilute. Da-i timp ficatului tau sa se refaca singur sau o sa ajungi sa vomiti in crize de cateva zeci de minute de 3-4 ori pe zi. Ma intreb daca nu cumva te dor exagerat de tare si ovarele in perioada menstruatiei... E adevarat ca sfatul meu presupune sa-ti 'pui pe liber' iubitul sau sotul dar sanatatea ta e mult mai importanta iar ficatul este un organ foarte fragil. Tu hotarasti cum vei proceda. Spun doar ca anticoncetionalele sunt cunoscute ca fiind nocive si pentru ficat dar si pentru ovare, ceea ce inseamna ca e posibil sa ajungi sa nu mai poti face copii. Considera ca pauza de 2 luni a fost pentru ficatul tau (ca pete pe piele) un fel de... febra musculara: nu doare in timpul efortului ci doar la cateva ore dupa aceea. Studiaza subiectul si... succes.
0
07-06-2012, ora 08:45
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Puteti reincepe in oricare dintre primele 5 zile ale ciclului. Inceperea in ziua a 4-a sau a 5-a are câteva mici avantaje faţă de începerea în ziua 1, unul dintre ele fiind acela că nu puteţi confunda menstruaţia cu un simplu spotting. Cu alte cuvinte, dupa cateva zile va lamuriti singura ce este.
0
07-06-2012, ora 10:39
raluca88
Nu este medic/terapeut
raluca88
multumeszc domnule doctor aseara nu stiam cum sa ma exprim bineinteles vorbeam despre o scurgere pe care am considereat-o anormala deoarece nu mi s-a mai intamplat cu o zi inainte de menstruatie ci dupa ce se termina. oricum daca ziceti ca nu e problema in primele 5 zile este ok pt mine. azi dimineata a inceput menstruatuia propru zisa. din a cata zi sunt protejata daca incep astazi anticonceptionalele?? mentionez ca sunt plecata din tara si saptamana viitoare imi astept iubitul sa vina la mine si de accea am ales sa iau din nou. iar o aata intrebare ar ffi ce stiti despre inelul vaginal, cat de sigura este aceasta metoda de contraceptie?

va astept cu detalii, va multumesc!
0
07-06-2012, ora 10:41
raluca88
Nu este medic/terapeut
raluca88
pt me_ 44: multumesc pt sfat nu am probleme cu ficatul nu m a durut niciodata cateodata ma mai doare intr-o parte un ovar cand stau in frig sau sunt acita, vb mai sus despre spotting. dar sfatul au e de apreciat pt a ai dreptate:*
0
07-06-2012, ora 16:20
anusche
Nu este medic/terapeut
anusche
va rog sa mi raspunde ti am nevoie de ajutor va rog.am intrerupt anticonceptionalele acum 2 luni..luna trecuta mi-a venit ciclul cu intarziere pe 11 aprilie a fost ultimu ciclu si aku mi-a venit pe data de 5 iunie dar in prima zi am sangerat si am inceput o noua folie de anticonceptionale.problema este ca doar in prima zi am sangerat iar a 2 a zi am avut scurgeri maronii inchise la culoare si de atunci nu mai am nici ciclu si nici scurgeri maro..contact sexual nu am mai avut de 2 luni.eu am luat pastilele in continuare chiar daca ciclul s a oprit...este corect?va rog din suflet sa mi raspunde ti...va rog.
0
07-06-2012, ora 17:48
raluca88
Nu este medic/terapeut
raluca88
eu cred ca ai procedat corect dar ca sa fii sigura foloseste protectie suplimentara 7 zile din prima zi de cand ai luat pastiluta pana la cea de a 7 a. ideea e ca poti sa o iei pe prima intr-una din primele 5 zile ale ciclului. e posibil sa fie o dereglare din cauza hormonilor, eu o voi lua azi pe prima si eu am avut ieri pete maronii insa am avut noroc azi ca a venit propriu zis insa e slab cantitativ. e din cauzza ca am luat pasti;lute 5 ani si pe urm am facut pauza 2 luni. e normal nu te ingrijora.:*
0
08-06-2012, ora 10:31
anusche
Nu este medic/terapeut
anusche
multumesc...sunt ingrijorata pt k nu mi s a intamplat niciodata sa mi vina doar 1 zi.mai ales ca data trecuta cand mi a venit ciclul a fost normal si akum nu.si cu intarziere...am avut CM pe 11 aprile si akum pe 5 iunie doar 1 zi...precizez ca nu am avut contact sexual timp de 2 luni jumate chiar 3 luni..luna lu mai am facut niste radiografiii la oase si ecografie la sani.e posibil sa fie din cauza asta???
0
08-06-2012, ora 12:44
raluca88
Nu este medic/terapeut
raluca88
nu are nici otreaba cu radiografiile, este din cauza ca organismului ii ia mai mult sa se reglze dupa o perioada de anticonceptionale mai lunga. eu de ex am luat aseara pastiluta dupa o pauza de 2 luni ieri avea cm mai slab cantitativ insa astazi parca e pe terminate. nu ti fa probleme e din cauza hormonilor. oricum dupa cea de a 7 a pastiluta esti protejata. te poop
0
08-06-2012, ora 13:59
anusche
Nu este medic/terapeut
anusche
ms mult raluka.ast sa mi vina urmat cm sa vad dak se regleaza..ms pt sfat:*
0
09-06-2012, ora 08:28
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
@raluca 88: Sunteti sub protectie de la prima pilula.
0
09-06-2012, ora 17:55
raluca88
Nu este medic/terapeut
raluca88
va multumesc domnule doctor!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amenoreea - lipsa menstruației
  • Dismenoreea - durerea în timpul scurgerilor menstruale
  • Întârzierea ciclului menstrual
  • Menopauza
  • Menarha - prima menstruatie
  • Calmează durerile menstruale acasă
  • Menstruația peste sarcină
  •