picior umflat

10-08-2013
Laura Ciobanu
Nu este medic/terapeut
Laura Ciobanu
Buna seara,
In data de 3 iulie bunica mea si-a rupt piciorul, a alunecat in curte. AM mers la spital si in urma radiologiei am aflat ca are fracturacu dublu traiect calcan stang. I-a fost pus piciorul in gips timp de 35 de zile, dupa care i-a fost scos gipsul insa medicul i-a zis ca nu are voie sa puna piciorul in pamant inca 25 de zile. Am ajuns acasa...si piciorul se umfla, nu foarte tare dar se umfla si se invineteste un pic. Acest lucru se intampla cel mai mult cand sta cu el in jos. Doresc sa stiu daca este normal sa se umfle piciorul si sa se invineteasca si ce sfaturi imi puteti da cu privire la situatia ei. Tin sa mentionez ca batrana are 70 de ani si in jur de 55-60 kg, cu o stare de sanatate foarte buna. Va multumesc pt timpul acord si astept cu nerabdare un raspuns!
1 comentarii
0
11-08-2013, ora 09:52
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va raspund punctual:
- tratamentul modern al fracturii calcaneene (nu exista "'fractura de calcan"', calcanul fiind un peste din Marea Neagra) exclude cu desavarsire imobilizarea gipsata, tocmai datorita edemului si ankilozei gleznei;
- tratamentul este fie chirurgical (in 99% din cazurile cu participare articulara sub-taliana), fie functional (compresie elastica, evitarea sprijinului podal);
- tulburarile vasculare pe care le descrieti (umflarea gleznei si a piciorului) sunt obisnuite in orice traumatism al gleznei si al piciorului si presupun mentinerea pozitiei declive (cu piciorul mai sus) si compresie elastica.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: