Laba piciorului umlata

17-08-2015
crisstynaa
Nu este medic/terapeut
crisstynaa
Domnule doctor mama mea in varsta de 50 de ani prezinta de cateva luni gleza piciorului drept ( laba piciorului) umflata, in interior si exterior culoarea piciorului este mai inchisa.Dureri foarte mari spune ca nu are doar dupa ce sta mult in picioare intr.o zi, simte in zona degetului mic si pana la calcai unpic amortita zona si dimineata pana i se dezmorteste piciorului spune ca abia calca si pret de cateva minute nu.si poate indrepta degetele.Vreau sa specific ca la piciorul drept zona genunhiului are varice cam urate si proeminente.La munca sta 8 ore in picioare, nu are diabet.M.am speriat si va rog din suflet sa ne indrumati la ce fel de specialist sa apelam si crede.ti ca ar putea avea.
4 comentarii
0
17-08-2015, ora 10:19
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg esentialul :greutate/inaltime.
Este evident ca atat insuficienta venoasa periferica (varice), cat si efortul fizic fabulos depus pot determina aceste simptome, care sunt tipice si in piciorul diabetic, dar si in sindromum compresiv lombar (hernie de disc).
Astept detalii suplimentare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
17-08-2015, ora 10:38
crisstynaa
Nu este medic/terapeut
crisstynaa
Mama a avut acum cativa ani criza de lombosciatica si o problema la un inel de la coloana.Nu stiu daca ar avea legatura.Alte antecedente nu are.90kg si 1.82.Ce ar putea fi?E grav?Spre ce fel de specialist ma indrumati sau ce creme ar putea folosi pana atunci.
0
17-08-2015, ora 10:47
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Are cel putin 20 kg in exces si, la aceasta greutate, in prezenta varicelor, trebuie sa evite total statul in picioare si mersul pe jos.
La greutatea actuala are o probabilitate de 99% de a fi diabetica, iar paresteziile (amortirea) piciorului sunt tipice in neuropatia plantara diabetica.
Nici o crema nu poate inlocui necesitatea scaderii ponderale si necesitatea reducerii drastice a efortului fizic.
Un consult la specialistul in chirurgie vasculara poate fi salutar, insa nu cred ca o poate opera cat timp nu intelege necesitatea reducerii drastice a greutatii si a statului in picioare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
19-08-2015, ora 14:44
crisstynaa
Nu este medic/terapeut
crisstynaa
va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: