Pierdere identitate? | Forumul Medical ROmedic

Pierdere identitate?

30-11-2021
Daniela1402
Nu este medic/terapeut
Daniela1402
Buna ziua, nu stiu daca aici trebuie sa scriu dar..
Ma numesc Daniela, am 30 ani, un copilas de 3 ani jumate.
mereu am fost pozitiva, plina de viata, prea inocenta, slaba de caracter sa zic asa, foarte buna la.suflet, exagerat de sincera, inteleapta bine, am studii superioare dar nu asta e relevant ci faptul.ca peste tot profesorii ma vedeau intepealpta, sincera, onesta, speciala.
Eh, dupa scoala a inceput declinul mare din viata mea, partener neportivit, vina multa, rusine, o relatie din care nu ieseam pt ca as aam vazut si la parinti, ca e normal sa nu te intelegi deloc cu partenerul ba sa te si jigneasca si sa iti provoace traume psihologice, emotionale..

Problema pe care o vad eu grava si care ar rezolva multe in viata mea, este ca nu stiu sa ma fac respectata, nu am avut un model in familie dupa care sa ma iau.
Alta problema este ca imi pierd conexiunea cu sinele in anumite situatii.
De ex daca vine cineva in vizita, eu de fel sunt foarte rusinoasa si am stima de sine scazuta. Cand pleaca acele pers de la mine, eu ma simt groaznic, parca nu ma accept pe mine, nu ma plac, ma simt proasta, lipsita de maniera, ma simt mereu mult mai jos decat altii.
Rusinea si emotiile pur si simplu imi distrug viata.
La fel ca stima de sine scazuta.
Oricat incerc s afac exercitii pt cresterea stimei de sine sau afirmatii cum ca ma iubesc si ma accept, etc, nu reusesc sa ma tin sau sa avansez prea mult.
Daca am avansat putin, ma astept ca oricand sa se intample ceva rau si sa cad iar, pt ca nu are cum sa mi se intample ceva bun...mie, si, desigur ca ceva rau se intampla.

Nici eu nu stiu exact cate sau care sunt problemele cele mai grave, insist asupra acesteia: imi pierd con exiunea cu mine deseori si se simte ingrozitor, nu mai vreau sa simt asa ceva.
Ma las, in acele momente, in mana celor ce ma manipuleaza, adica zic da la orice, avand impresia ca ma voi simti mai bine daca zic da, ca persoana aceea macar ma va aprecia, sau..ca nu mai am chef de reprosuri ca am zis nu..
Sunt prea usor de manipulat si pur si simplu am o viata urata de tot, deci...urata!
Vina, rusinea si revolta asupra parintilor ca nu m au ajutat si inteles in problemele de acest gen...ma macina si ma conduc.
Pe ai mei ii acuz, indirect dar si direct rareori, de faptul ca nu mi au dat exemplu de cum sa ma fac respectata, de cum sa am curaj in viata, de cum sa socializez, etc, sa ma descurc in viata, sa nu dramatizez orice etc.

Desi sunt constienta de problemele mele, nu gasesc rezolvare, motivatie!
Se poate sa fiu si in depresie...din cauza relatiei din care mi e frica sa ies, stiu ca nu am leac daca nu ies din ea..si ma deprima faptul ca..nu am scapare, pt ca va trebui foaarte multa munca si putere sa rezist la asa o schimbare.
RenunÈ› la mine pur si simplu..
Pt mine dar mai ales pt puiuțul meu as incerca si altceva, sa imi imbunatatesc starea, sa fiu mai buna pt el, mai prezenta, mai sanatoasa.
Va rog ss ma ajutati cu orice puteti, un sfat oricat de mic.
Am nevoie de motivatie buna, imensa, pt ca sunt multe ce le am citit, descoperit, aplicat si nu sunt destul pt mine, pt a ma schimba.
Va multumesc pt orice sfat sau analiza a vorbelor mele!
2 comentarii
0
20-01-2022, ora 14:22
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Sunt mai multe aspecte de discutat despre ceea ce simti Daniela insa probabil cel mai semnificativ e legat perceptia ta ca e « din cauza relatiei din care mi e frica sa ies, stiu ca nu am leac daca nu ies din ea ».

Ca atare probabil ca ar fi útil sa discuti cu un psihoterapeut despre asta si sa decideti impreuna daca ce te-ar ajuta mai mult ar fi o terapie individuala sau una de cuplu.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
0
30-01-2022, ora 14:13
Therapy Sessions by Psihoterapeut Zsolt Orban
Identitate neconfirmată
Therapy Sessions by Psihoterapeut Zsolt Orban
Buna ziua. Este foarte important sa faceți psihoterapie, cea cognitiv comportamentala de preferat. In cadrul ședințelor veți afla foarte multe lucruri despre dumneavoastră și va veți da seama ce, cum și când trebuie sa faceți diverse. Mult succes!

Psih. Zsolt Orban
Therapy Sessions
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • AbsenÈ›a sprijinului părinÈ›ilor influenÈ›ează negativ stima de sine a adolescenÈ›ilor
  • Umorul pozitiv cu privire la propriul corp, asociat cu o imagine mai bună despre sine
  • O legătură între stima de sine È™i hemoglobina glicată (HbA1c) în diabetul de tip1
  • Aprecierea pentru propriul corp este asociată cu bunăstarea psihică
  • Modificările corpului în sarcină È™i cum este afectată stima de sine a femeilor (studiu)
  •