Pierdere in greutate si dureri slabe abdominale | Forumul Medical ROmedic

Pierdere in greutate si dureri slabe abdominale

31-07-2016
crivas
Nu este medic/terapeut
crivas
Am 57 de ani. Cam slab am fost intotdeauna, vreo 8 kg sub normal, insa din aprilie am pierdut inca vreo 4 kg. Am pofta de mancare si ma simt in putere ca inainte. Fac multa miscare dar asta de ani de zile, nimic anormal acum. Sunt nefumator, nu iau alte tratamente.
Acum 3 saptamani am avut o criza abdominala de vreo 2 ore, adica durere puternica sub ombilic si putin mai in dreapta cu iradiere spre dreapta. Am fost consultat la urgenta dupa vreo 4 ore, deja eram mai bine, mi s-a facut ecografie, nu s-a semnalat nimic. S-a presupus ceva colon iritabil si am fost trimis la alte investigatii. Acum am ramas cu ceva dureri in abdomen, nu puternice, destul de scurte dar dese si in locuri diferite: ca zone ar fi vezica urinara (uneori urcand pana la ombilic), prostata, testicule, apendice, rareori in partea stanga. Niciodata in doua locuri concomitent. Parca sa zic ca ridicarile o activeaza putin, uneori cand calc cu piciorul drept dar un pas doi, atat, sau alte miscari gen ridicatul din pat, apoi char daca incerc sa amplific durerea ca sa vad de unde e, nu reusesc, nici prin apasari pe abdomen. Mi s-a facut inca o ecografie abdominala completa si a iesit bine, cu exceptia unui "calcul" prostatic (marimea prostatei e in regula si nici alte simptome legate de urinare nu am) si ceva nisip la ambii rinichi. Am facut colonoscopie si e in regula. De asemenea analize de sange si urina si mi-a iesit putin sange in urina (20). O sa imi fac in curand PSA la prostata si urocultura pentru o eventuala infectie, dar nu gasesc raspunsul la scaderea in greutate si durerile abdominale in locuri diferite. Sa fi luat vreun parazit? Nu s-ar fi vazut parazitul la colonoscopie?
Mai am in cerul gurii de cateva luni o mica umflatura, cred ca e cam cat o gamalie de bold, situata cam la jumatatea valului palatin pe adancime si mai in dreapta. Prima data a fost putin dureroasa la atingere cu limba, apoi cred ca s-a spart in timpul unei mese ca s-a "inmuiat", a mai disparut scurt timp, apoi a aparut din nou si nu mai doare, acum e cam permanent acolo, desi mai scade uneori putin sau aproape complet. N-am avut interventii stomatologice in ultimii ani si nici probleme dentare. Am inteles ca poate fi chiar cancer dar nu cred sa fie asa avansat ca sa imi dea pierderea in greutate.
Multumesc.
1 comentarii
0
01-08-2016, ora 01:47
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Consider ca ar fi bine de facut un CT toraco-abdomino-pelvin care poate oferi mult mai multe informatii ce se pot dovedi foarte utile.
Dr Petre Muresan
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce slăbeÈ™ti atunci când partenerul tău È›ine dieta?
  • Durerea de burtă
  • Durere de burtă
  •