pilula de contraceptie - am observat ca am una in plus
folosesc Novynette de 3 luni.Astazi trebuia sa iau pilula 17 si am observat ca am una in plus dar nu stiu in ce zi nu am luat.Mentionez ca astazi mi-a venit si menstruatia.intrebarea mea este daca pot sa iau pilulele in continuare si daca contraceptia este sigura
4 comentarii
Puteţi lua pilule în continuare, dar, dacă a venit menstruaţia în ziua a 17 poate că ar fi bine să începeţi folie nouă. Nu aruncaţi restul de pilule de pe folia actuală, de multe ori e nevoie de ele mai târziu.
Folosiţi timp de 7 zile metode suplimentare de protecţie.
Folosiţi timp de 7 zile metode suplimentare de protecţie.
Doresc si eu sa va adresez o intrebare ! Am inceput sa iau flaconul de novynette luna trecuta, si fiecare pastila este reprezentata de o zi. Luna trecuta mentruatia mi'a venit intr'o zi de 'miercuri' si am luat pastila ce era in dreptul zilei de miercuri. Intebarea este : la al 2 lea flacon cand il incep, de exemplu a 8' a zi in care trebuie sa incep al 2 lea flacon cade miercuri, iau iar patila cu ziua de 'miercuri'?
Da, ati intuit bine.
De fapt, nu are importanta in ce ordine luati pilulele, fiindca la anticonceptionalele monofazice, asa cum este acesta, toate pilulele au aceeasi compozitie. Motivul pentru care producatorul a marcat zilele saptamanii este ca sa va ajute impotriva riscului uitarii. De exemplu, daca cineva ajunge să se întrebe "oare azi am luat pilula ? Sau nu am luat-o ?" (nu zâmbiţi, se întâmplă nu chiar rar...) atunci e foarte simplu: vă uitaţi pe folie şi vedeţi dacă în dreptul zilei respective lipseşte pilula.
De fapt, nu are importanta in ce ordine luati pilulele, fiindca la anticonceptionalele monofazice, asa cum este acesta, toate pilulele au aceeasi compozitie. Motivul pentru care producatorul a marcat zilele saptamanii este ca sa va ajute impotriva riscului uitarii. De exemplu, daca cineva ajunge să se întrebe "oare azi am luat pilula ? Sau nu am luat-o ?" (nu zâmbiţi, se întâmplă nu chiar rar...) atunci e foarte simplu: vă uitaţi pe folie şi vedeţi dacă în dreptul zilei respective lipseşte pilula.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Contraceptie.. logest
- 106Anticonceptionalele si menstruatia
- 5Pauza de 6 zile in loc de 7 zile
- 14Pauza de 7 zile
- 2cum iau anticonceptinalele
- 14marvelon poate fi o cauza a reducerii dorintei sexuale?
- 4iau anticonceptionale de 2 luni, dar am probleme cu gatul si amigdalele
- 4Intarzierea ciclului dupa ac..
- 2anticonceptionale, ovulatie, placenta groasa.. sunt insarcinata?
- 2contraceptie important
- 2acnee provocata de mercilon?
- 8metode contraceptive neluate corect
- 5Anticonceptionale si dureri de san va rog un raspuns
- 5am vomitat pastila, nu am mai luat alta.. e posibil sa fiu insarcinata?
- 0Logest pt prima data
- 5nu am avut niciodata spotting pana acum, iar acum am dintr-o data
- 2Nu am facut pauza intre doua folii, acum da... sunt protejata sau nu?
- 1Administrare anticonceptionale
- 4Metoda de contracepţie- Sterilet
- 1Nu stiu cum sa incep anticonceptionale
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor contraceptia
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: