pilula de contraceptie - am observat ca am una in plus
folosesc Novynette de 3 luni.Astazi trebuia sa iau pilula 17 si am observat ca am una in plus dar nu stiu in ce zi nu am luat.Mentionez ca astazi mi-a venit si menstruatia.intrebarea mea este daca pot sa iau pilulele in continuare si daca contraceptia este sigura
4 comentarii
Puteţi lua pilule în continuare, dar, dacă a venit menstruaţia în ziua a 17 poate că ar fi bine să începeţi folie nouă. Nu aruncaţi restul de pilule de pe folia actuală, de multe ori e nevoie de ele mai târziu.
Folosiţi timp de 7 zile metode suplimentare de protecţie.
Folosiţi timp de 7 zile metode suplimentare de protecţie.
Doresc si eu sa va adresez o intrebare ! Am inceput sa iau flaconul de novynette luna trecuta, si fiecare pastila este reprezentata de o zi. Luna trecuta mentruatia mi'a venit intr'o zi de 'miercuri' si am luat pastila ce era in dreptul zilei de miercuri. Intebarea este : la al 2 lea flacon cand il incep, de exemplu a 8' a zi in care trebuie sa incep al 2 lea flacon cade miercuri, iau iar patila cu ziua de 'miercuri'?
Da, ati intuit bine.
De fapt, nu are importanta in ce ordine luati pilulele, fiindca la anticonceptionalele monofazice, asa cum este acesta, toate pilulele au aceeasi compozitie. Motivul pentru care producatorul a marcat zilele saptamanii este ca sa va ajute impotriva riscului uitarii. De exemplu, daca cineva ajunge să se întrebe "oare azi am luat pilula ? Sau nu am luat-o ?" (nu zâmbiţi, se întâmplă nu chiar rar...) atunci e foarte simplu: vă uitaţi pe folie şi vedeţi dacă în dreptul zilei respective lipseşte pilula.
De fapt, nu are importanta in ce ordine luati pilulele, fiindca la anticonceptionalele monofazice, asa cum este acesta, toate pilulele au aceeasi compozitie. Motivul pentru care producatorul a marcat zilele saptamanii este ca sa va ajute impotriva riscului uitarii. De exemplu, daca cineva ajunge să se întrebe "oare azi am luat pilula ? Sau nu am luat-o ?" (nu zâmbiţi, se întâmplă nu chiar rar...) atunci e foarte simplu: vă uitaţi pe folie şi vedeţi dacă în dreptul zilei respective lipseşte pilula.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7E posibil sa-mi intarzie ciclul pentru ca nu am mai luat luna asta anticonceptionale?
- 3pot ramane insarcinata in timp ce iau pilule
- 4contraceptive fara efecte secundare
- 5problema neobisnuita cu anticonceptionalele
- 6postinor...cu intarziere
- 6Cat timp pot fi luate anticonceptionalele?
- 3anticonceptionale LO-FEMENAL
- 3contraceptive sau nu? heeelp!!!
- 5Menstruatie venita mai devreme, dar putina si maronie insotita cu cheaguri
- 8vreau sa folosesc anticonceptionale
- 7Curatire genitala
- 6cat timp trebuie luat Karissa
- 3imediat dupa conceptie sanii pot devenii durerosi sau e un simptom premestrual
- 2Contraceptia in cazul hepatitei
- 3cum se iau anticonceptionalele laurina?
- 5metode contraceptive pentru prima data
- 5am 17 ani si ovare micropolichistice!
- 1Postinor luat dupa 48 ore e posibila o sarcina
- 8Doza dubla de anticonceptionale - efecte
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor contraceptia
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: