pilula uitata - postinor 2 | Forumul Medical ROmedic

pilula uitata - postinor 2

28-05-2009
Alexuzza
Nu este medic/terapeut
Alexuzza
buna. Am si eu o nelamurire: iau ac yasmine de aprox 1 an. Am uitat sa iau a 5a pastiluta de pe blister (cea de vineri seara)...dar am luat-o sambata dimineata (la aprox 12 ore de la ora la care ar fi trebuit sa o iau)... tinand cont ca joi seara am avut un contact sexual neprotejat. Am citit cu atentie prospectul pe care este specificat faptul ca:"Daca ati avut contact sexual in saptamana dinaintea omiterii administrarii comprimatului fimat, exista posibilitatea sa ramaneti insarcinata". Mentionez faptul ca acest lucru a fost specificat numai la omiterea pilulei in saptamana 1. Bineinteles ca am intrat in panica, mi-am sunat medicul, care mi-a explicat faptul ca probabil ca aceste ac au o doza redusa de hormoni si m-a sfatuit sa iau pastila de a 2a zi (trecusera 48 de ore de la contactul sexual). Apoi, mi-a spus ca ar fi bine sa intrerup ac deoarece ar fi o doza prea mare de hormoni in organism si sa le reiau dupa menstruatie. Am luat Prostinor 2...la 48 de ore de la contactul sexual... apoi la 12 ore de la prima pastiluta... si am intrerupt ac. Au trecut 5 zile. Problema este ca inca nu mi-a aparut nicio sangerare...ce ma sfatuiti sa fac? nu trebuia sa imi vina menstruatia daca am intrerupt anticonceptionalele? mai astept? Va multumesc!
3 comentarii
0
30-05-2009, ora 07:42
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu trebuia sa iei Postinor, era suficient daca a doua zi luai si pilula din acea zi, normala [ deci doua: cea uitata si cea din acea zi, la ora fixata ].Apoi mergeai cu pilulele normal, mai departe.Acum, ca ai intrerupt folia, nu mai ai ce face, trebuie sa astepti nu acest ciclu, care va veni dereglat, ci ciclul urmator, de dupa acesta, pentru a incepe o noua folie de contraceptiv.Nu te speria, nu esti insarcinata si ciclul iti va veni. Asteapta si cel de luna urmatoare [ timp in care foloseste prezervativ, apoi incepe o noua folie de Yasmine.Numai bine!
0
30-05-2009, ora 14:18
Alexuzza
Nu este medic/terapeut
Alexuzza
Multumesc mult pentru raspuns!

Mi-a venit menstruatia. m-am mai linistit!:) voi astepta menstruatia urmatoare pentru a continua cu Yasmine.Multumesc inca o data!
0
22-08-2010, ora 15:25
teosea
Nu este medic/terapeut
teosea
am si eu nevoie de un raspuns va rog, cazul este f asemanator celui mai sus...iau yasmine de 3 ani, am uitat sa iau a 16cea pastila de pe blister, insemnand ca eram in a treia saptamana...am luat o la 18 ore dupa si citind prospectul yamine am luat 2 pastile odata, numai ca inainte de a o lua am avut contact sexual neprotejat, intrand in panica la 15 ore dupa am luat si postenor(prima pastila)urmand cu a doua exact dupa 12 ore...problema este ca mai avand inca 3 pastile din blister am continuat sa le iau...deci am treminat cu pastilele pe data de 18 si sunt 5 zile astazi de pauza timp in care nu mi a venit ciclul, sunt foarte ingrijorata, stiu ca nu mai treb sa continui cele 3 pastile din momentul ce am luat postenor...dar acum ce e de facut in continuare? se poate sa fiu insarcinata? mai astept? am nevoie de un sfat va rog!! multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Efectele pilulei de a doua zi ar putea fi potenÈ›ate de un medicament antiinflamator
  •