pitiriazis versicolor

29-11-2010
gabriella olteanu
Nu este medic/terapeut
gabriella olteanu
Buna ziua,
As avea si eu o intrebare pentru cineva de specialitate care poate sa imi raspunda..am pitiriazis de cativa ani, si am incercat diferite tratamente data de dermatolog, de exemplu, travogen, gel de dus, si solutii preparate cu sulf, petele au disparut dar dupa cateva saptamani au reaparut..clotrimazolul mi le ascundea, si acum am fost iar la alt dermatolog care m-a pus si la lampa Wood, si mi-a dat sa fac un tratament cu Mediket si Biazol crema.este bun??da rezultate???daca stiti vreun tratament sigur va rog sa imi spuneti...astept raspunsuri
2 comentarii
0
01-12-2010, ora 19:57
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Toate tratamentele recomandate au fost bune, insa uneori pitiriazisul recidiveaza.
0
26-01-2011, ora 23:12
ChristinaRo
Nu este medic/terapeut
ChristinaRo
Buna seara,
Am fost diagnosticata de 2 luni de zile cu pitiriazis (in urma unei biopsii si analiza cu lampa cu ultraviolete). Ca tratament mi s-a prescris Biazol de 2 ori pe zi timp de 3 saptamani. La vremea diagnosticarii, ciuperca era de mica dimensiune si era localizata fix in zona inghinala, la pliul pe care il formeaza piciorul. Este adevarat ca nu am putut urma acest tratamet de 2 ori pe zi, insa o data pe zi chiar si zilnic in anumite perioade. Intre timp, pata s-a extins si a inconjurat toata zona anusului (intre fese mai exact) iar mancarimile sunt exagerate, si de necontrolat. In paralel, tratez si un psoriazis in zona capilara, care este insa tinut sub control si mi s-a comunicat ca nu are legatura cu ciuperca din zona inghinala (i-am atras atentia medicului pentru ca simptomele mi se par ft asemanatoare). Intrebarea mea este daca simptomele mele sunt normale si ar trebui sa intensific tratamentul cu aceasta solutie sau ar trebui sa vad alt medic.
Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns