pleoapa umflata

23-02-2010
doralina
Nu este medic/terapeut
doralina
Va rog foarte mult sa ma ajutati, de vreo 2 zile mi s-a umflat pleoapa dreapta (e rosiatica si am mancarimi si durere), si nu da inapoi am folosit Kanamicina dar nu pare a da rezultate; recunosc ca primul episod de acest gen a fost acum vreo 5 ani cand tot aceiasi pleoapa s-a umflat dar atunci Kanamicina a dat rezultate iar ultimul episod a fost acum mai bine de un an cand mi s-au umflat ambii ochii si m-au diagnosticat cu blefaro conjunctivita... banuiesc ca tot despre blefarita este vorba !nu mai stiu ce sa fac imi este frica sa nu fie ceva cronic!
4 comentarii
0
23-02-2010, ora 21:11
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! Mergi la consult oftalmologic; ar putea fi o celulita si atunci trebuie sa ti se prescrie si un antibiotic, pe cale generala;daca se confirma diagnosticul de blefaroconjunctivita, ar trebui recoltata secretie pentru examenul bacteriologic, pentru evidentierea Ag chlamydial si determinarea Ig G antiHSV tip 1; pana obtinem rezultatul investigatiilor, eu as recomanda inceperea tratamentului cu Foxal colir, in amandoi ochii, 1 picatura de 5 ori pe zi, 10 zile, iar seara, Floxal unguent - 1 aplicatie in sacul conjunctival inferior si la nivelul marginilor palpebrale;Claritine( sau Ketotifen)-1 tb, seara; tratamentul se va ajusta in functie de rezulatul investigatiilor; nu uita de igiena locala riguroasa, dimineata si seara, cu un sampon pentru bebelusi " No Tears";numai bine
0
23-02-2010, ora 22:09
doralina
Nu este medic/terapeut
doralina
multumesc foarte mult pentru raspuns, ce vreau sa mentionez e ca atunci cand mi s-a pus diagnosticul de blefaro conjunctivita nu mi s-a facut examen de secretie doar s-a uitat putin la ochii si gata am blefaro conjunctivita, vi se pare normal?ma gandesc sa nu fi fost altceva deoarece nici atunci tratamentul pe care mi l-au dat nu a dat rezultate bune si zic eu ca poate nu a fost bine tratata afectiunea si de aceea a revenit, se poate asa ceva?multumesc pentru raspuns, o seara buna!
0
24-02-2010, ora 00:29
Mammy blue
Nu este medic/terapeut
Mammy blue
Ajutor ! Cine-mi poate spune, de ce se deteriorează vederea unui om tânăr, cu toate analizele în regulă, în doar 6 luni de zile?
Acum 6 luni i s-au recomandat ochelari, pe care i-a şi purtat de a 2-a zi, iar acum dioptriile au crescut, ajungând la 6 ! Cum e posibil? De ce nu apare nici o anomalie la investigaţii şi ce se poate face?
Mulţumesc !
0
14-01-2014, ora 23:22
alexandru manea
Nu este medic/terapeut
alexandru manea
am si eu aceeasi problema ca doralina am fost diagnosticat mai demult cu blefaro conjunctivita iar acum s-a umflat pleoapa dreapta si s-a inrosit...nu stiu ce sa fac dati-mi cat de repede se poate o sugestie caci sunt acasa iar in cateva zile trebuie sa plec la facultate... va multumesc anticipat
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.