pleurezia
sotia a fost internata cu pleurezie dreapta la Spitalul Victor Babes din capitala, sa extras cca 1300gr de lichid pleural
dupa 1 saptamana a fost transferata la Spitalul Militar, aici sau recoltat probe de sange, radiografii de profil, ECG., Bronhoscopie (care a iesit normala) test TBC (negativ), CMT(computer tomograf).Medicul curant a luat hotararea de a face o biopsie multipla (2 incizii) pentru a preleva bucatele din plamani in vederea stabilirii clare a diacnosticului. Exista posibilitatea de tratament medicamentos pentru a evita aceasta interventie ? ROG RASPUNS URGENT
VA MULTUMESC
dupa 1 saptamana a fost transferata la Spitalul Militar, aici sau recoltat probe de sange, radiografii de profil, ECG., Bronhoscopie (care a iesit normala) test TBC (negativ), CMT(computer tomograf).Medicul curant a luat hotararea de a face o biopsie multipla (2 incizii) pentru a preleva bucatele din plamani in vederea stabilirii clare a diacnosticului. Exista posibilitatea de tratament medicamentos pentru a evita aceasta interventie ? ROG RASPUNS URGENT
VA MULTUMESC
2 comentarii
Dar examenul macroscopic, caracteristicile chimice, citologice si bacteriologice ale lichidului pleural extras ce spune ? De obicei diagnosticul etiologic al afectiunilor ce produc pleurezie este pus pe baza acestei examinari a lichidului pleural care, odata extras, este dat la laborator si analizat.
Doamna Dr.Anisoara pe data de 19-11-2009 sotiei mele i sa facut biopsia in urma careia doctorul chirurg a dat diagnosticul de metastaza Gr4 banuind cu 1 zi inainte, vizualizind datele de la CMT, in care au aparut niste micronoduli, dupa biopsie sa dat la laborator probe spre examinare aceste probe sant gata cel mai devreme (asa mi sa comunicat ) pe 27-11-2009. Va intreb, este posibil sa nu fie metastaza Gr4 atata timp cat toate analizele au iesit bine bronhoscopia normala alte organe nu prezinta acesti micronoduli ? Astept Raspuns Urgent VA MULTUMESC
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 5Buna. Am făcut un test de gripa mă poate ajuta cineva cu niste informații
- 2Saliva maronie dimineața
- 0Vreau un diagnostic la rx plamani
- 2Pneumonie interstițială
- 4Pneumonie interstițială
- 1Parere Radiografie la plamani
- 0Unde pot face o scintigrafie ok in Bucuresti?
- 1Aspergilom apical
- 1Procedura CT torace
- 1Radiografie plamanii