Pleurezia la plamanul drept - revine dupa 14 zile de la operatie

22-12-2022
Gabriel 77
Nu este medic/terapeut
Gabriel 77
În urma unei intervenții chirurgicale de toracoscopie la plămânul drept având lichid la plămâni de 6 cm, fara TBC sau cancer, după operație am revenit la Control după 14 zile și încă mai am lichid la plămânul drept de 2 cm grosime.. Vă rog îmi puteți spune de ce încă mai am lichid și ce mai e de făcut în continuare, care sunt pașii următori.. Vă mulțumesc!
1 comentarii
0
01-05-2023, ora 19:07
Dr. Ruslan Șcarăbnîi
Chirurgie toracica, Bucuresti
Dr. Ruslan Șcarăbnîi
Bună ziua! După o intervenție chirurgicală la plămâni, este normal să existe o cantitate mică de lichid în cavitatea pleurală pentru o perioadă scurtă de timp, deoarece procesul de vindecare implică formarea de țesut cicatricial și scurgerea excesului de lichid. Cu toate acestea, dacă lichidul se acumulează în cantități mari sau persistă timp îndelungat, poate fi un semn al unei complicații.

În cazul dumneavoastră, având în vedere că a trecut deja o perioadă de 14 zile de la intervenția chirurgicală și încă există o cantitate semnificativă de lichid în cavitatea pleurală, este posibil să fi apărut o acumulare excesivă de lichid, numită pleurezie. Aceasta poate fi cauzată de o infecție, o reacție inflamatorie sau de alte afecțiuni ale plămânului sau ale cavității toracice.

Pentru a determina cauza exactă a acumulării de lichid și pentru a planifica următorii pași în tratament, vă recomand să vă adresați medicului dumneavoastră sau chirurgului toracic care a efectuat intervenția chirurgicală. Aceștia vor putea efectua o examinare fizică și imagistică pentru a evalua situația și vor putea decide dacă este necesară o procedură de evacuare a lichidului sau alte intervenții.

În funcție de cauza pleureziei, medicul dumneavoastră ar putea recomanda un tratament cu antibiotice, terapie antiinflamatorie sau alte tratamente specifice afecțiunii dumneavoastră. În unele cazuri, poate fi necesară o procedură chirurgicală de drenaj al lichidului.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Clarificare: ce este apa la plămâni (termen popular)
  •