Pleurezie (apa la plamani)

17-01-2012
Micutsaaa
Nu este medic/terapeut
Micutsaaa
Prietenul meu a fost diagnosticat cu apa la plamani. A fost internat de urgenta la spitalul de boli infectioase din Bucuresti, insa nu a primit foarte multe detali. I sa spus decat ca ambi plamani sunt plini si ca i se va trage lichidul cu respectiva siringa. In ce consta asta? Cat va sta in spital? In timpul acelei manevre va fi anesteziat? Va multumesc anticipat!
4 comentarii
0
18-01-2012, ora 15:26
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
se face o punctie pleurala (se introduce acul de la seringa prin spatiul intercostal), nu se face anestezie, se dezinfecteaza doar zona.
in functie de cauzele pleureziei se va face un tratament, nu putem anticipa cat va sta internat.
ce boli si ce varsta are pacientul???
o zi buna, sanatate si vesti bune sa aveti.
0
18-01-2012, ora 21:37
Micutsaaa
Nu este medic/terapeut
Micutsaaa
Pacientul are 18 ani si nu a mai avut alte internari sau sa fi cunoscut alte boli. Multumesc!
0
03-06-2013, ora 21:09
Alinare
Nu este medic/terapeut
Alinare
Eu am avut pleorezie serofibrinoasa stinga, acum 28 de ani in urma.Adica apa la plamini.Am fost internata la Galati unde mi sa facut punctie, au vrut sa ma opereze deorece eram in state foarte grava, dar sa renuntat sin cauza familiei care nu a fost de acord.Problema e ca am ramas cu sechele pe plamini, adica urmele de la acea raceala puternica pe care am avuto.Sechele ce sunt foarte dureroase mai tot timpul dureri cumplite de spate.Mai rau e ca toata viata noi cei care am trecut prin asa ceva trebuie sa avem mare grija sa no mai facem iarasi ptr ca a doua oara vom face cancer.Avut grija ca pleura la orce raceli mai mici se lipeste de plamini asa cum am avuto si eu deseori.Atunci am stat o luna in spital, dar mia fost foarte rau, si in timpul spitalizarii dar si acum din cauza durerilor de spate, a sechelelor pe care le am.Si care nu se vor trece niciodata.
0
03-06-2013, ora 21:12
Alinare
Nu este medic/terapeut
Alinare
Pe atunci aveam 23 de ani acum am 50.Posibil si categoric si baiatul de 18 ani va ramanea cu sechele pe plamini ca si mine si multi altii.Acum depinde si cit e de grav.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Aerosolii țigărilor electronice pot cauza modificări celulare și moleculare în plămâni
  • Vitamine și suplimente pentru plămâni
  •